Connect with us

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Situația justiției din România, dezbătută în Parlamentul European. Ce au declarat europarlamentarii români

Published

on

În plenul Parlamentului European de la Strasbourg a avut loc miercuri o dezbatere privind actualele modificări la legile justiției din România și posibila amenințare la adresa statului de drept, aceasta reprezentând o a doua dezbatere în decurs de un an privind situația justiției și a domniei legii în țara noastră.

Europarlamentarii români care au luat cuvântul în cadrul discuțiilor sunt: Dan Nica (S&D), Laurențiu Rebega (ENF), Traian Ungureanu (PPE), Maria Grapini (S&D), Norica Nicolai (ALDE), Marian Jean Marinescu (PPE), Victor Boștinaru (S&D), Monica Macovei (ECR), Renate Weber (ALDE), Mircea Diaconu (ALDE), Ioan Mircea Pașcu (S&D), Daniel Buda (PPE), Dan Nica (S&D), Cristian Preda (PPE), Gabriela Zoană (S&D), Siegfried Mureșan (PPE), Claudia Țapardel (S&D), Csaba Sogor (PPE), Doru Frunzulică (S&D), Emilian Pavel (S&D)Andi Cristea (S&D).

VIDEO. Dezbaterea din Parlamentul European privind România:

Dan Nica FOTO: CaleaEuropeana.ro

Dan Nica, eurodeputat S&D și liderul delegației PSD în Parlamentul European a criticat faptul că, deși ministrul Justiției Tudorel Toader se afla în plenul Parlamentului European, acesta nu a putut lua cuvântul. ”Ministrul Justiției din România se află astăzi în Parlament. Ar trebui să i se dea dreptul să poată să dea răspunsuri la întrebări. Ar da o notă de seriozitate, de lămurire a chestiunilor”, a punctat acesta.

Eurodeputatul Laurențiu Rebega (ENF) a citit primele două articole din Constituția României. ”Suveranitatea națională aparține cetățeanului român”, a insistat acesta. ”Statul de drept nu e o creație divină și inalterabilă, ci un construct uman ce trebuie întreținut și renovat în permanență peste tot în Uniunea Europeană. ”Există și un dar, discuțiile de la UE nu trebuie să substituiască soluțiile, noi trebuie să venim cu soluțiile”, a transmis Rebega. ”Am fugit prea mult de URSS ca să mai acceptăm să avem pe cineva deasupra noastră”, a susținut eurodeputatul, argumentând că ”examenul pe care trebuie sî îl dăm nu e în fața Europei, ci în fața urmașilor noștri”.

Traian Ungureanu (PPE) a criticat modificările aduse legilor justiției pentru că ”anchetatorii se află la mâna șefilor”. 

”PSD a schimbat două  guverne într-un an pentru că nu au putut să îi scutească de lege pe liderii lor. Acum, anchetați penal sunt membri ai guvernului. Întrebați de ce fac asta, au răspuns pentru că putem.  Trebuie să înțeleagă că pot să facă doar ce e legal și că au câștigat alegerile, nu justiția”, a declarat Ungureanu.

Maria Grapini FOTO: CaleaEuropeana.ro

Maria Grapini, eurodeputat S&D a adresat o întrebare pentru Traian Ungureanu: Vreau să vă pun o întrebare, cunoașteți Constituția România? Legile justiției au fost trecute prin Parlament sau nu?

Traian Ungureanu a răspuns ”Au trecut prin Parlament, dar asta nu rezolvă chestiunile asupra căror trebuie să răspundă guvernul. Întrebarea rămâne, de ce atâta grabă? De ce miniștri penali?”

Norica Nicolai, eurodeputat ALDE, a precizat faptul că modificările propuse legilor justiției nu sunt în vigoare și că ”discuția de azi e una politicianistă, îngrijorările nu sunt îndreptățite”. ”Prezumția de nevinovăție, drepturile și libertățile în dreptul penal nu sunt apărate de Comisia Europeană? Când sute de oameni au fost trimiși în închisoare și apoi achitați ce a făcut Comisia”, a întrebat retoric Nicolai.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PPE) a transmis că premierul Viorica Dăncilă trebuie să fie cea prezentă în plen, nu ministrul Justiției. ”Doamna Jurouva, înțeleg că l-ați întâlnit pe ministrul justiției, dar din discursul dvs înțeleg că nu sunteți convinsă (…) În România acum, punctele de vedere ale magistraților, ONG-urilor, cetățenilor nu au nicio greutate. Opinia Comisiei de la Veneția este necesară”, a transmis eurodeputatul. 

Victor Boștinaru (S&D) este de părere că ”CE fie nu cunoaște situația din România, fie închide ochii la anumite aspecte. Modificările sunt în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția, folosind model drept alte state membre UE”.

”Comisia amestecă evaluarea celor trei legi deja adoptate cu ce ar urma să fie adoptat în viitor, fără niciun element de referință. Un protocol secret între DNA și serviciile secrete a permis să se facă poliție politică în România. Procurorii români au comis în mod repetat abuzuri. Comisia a știut, a tăcut, sau le-a făcut pe amândouă”, a punctat eurodeputatul român.

Monica Macovei FOTO: CaleaEuropeana.ro

Monica Macovei, eurodeputat ECR a declarat că PSD și ALDE vor să ne scoată din Europa

”Această coaliție minte că aceste modificări vor transpune directive europene, nu este adevărat. La noi prezumția de nevinovăție este mult mai bine protejată decât prevede directiva. Prin modificările aduse codurilor penale, va fi afectată cooperarea judiciară transfrontalieră, România va deveni paradisul infracționalității”. Dacă o persoană va fi investigtă după ce va fi anunțată ce e investigată, ”mai poți face un flagrant?”, a argumentat Macovei. Printre argumentele aduse împotriva modificărilor legilor justiției, eurodeputatul a amintit și faptul că ”camerele de luat vederi din locuri publice nu vor mai putea fi mijloace de probă”. 

Renate Weber, eurodeputat ALDE a transmis că ”în România mecanismele statului de drept există și funcționează”, iar ”Comisia de la Veneția poate face o analiză obiectivă”. ”Când o societate reacționează este bine, o reacție civică firească”, a declarat Weber în intervenția sa. 

Eurodeputatul ALDE Mircea Diaconu a ținut să facă o observație, aceea că ”ministrul Justiției este chiar membru al Comisiei de la Veneția”. În opinia sa, ”România a devenit statul cu cele mai multe condamnări la CEDO”. ”În 2015, s-au cerut de 16 ori mai multe mandate de ascultare și urmărire decât FBI”, iar ”la alegeri, în jur de 1000 de teroriști au apărut în țară și au dispărut la fel de brusc”. ”Curtea Constituțională funcționează. Vreau independența justiției, dar mai ales a României”, a conchis Diaconu.

”Din 2005, România are un sistem care se bazează pe protocoale secrete între serviciile de informații și autorități.  De ce ar fi secrete, dacă sunt constituționale?”, s-a întrebat Ioan Mircea Pașcu, eurodeputat S&D. În ultimii doi ani, mass media este plină de știri cu abuzuri și de un mumăr covârșitor de cazuri care apar în fața justiției. De ce România trebuie să fie mai suprevegheată acum decât în perioada comunistă?”, a punctat eurodeputatul. 

Progresele în lupta împotriva corupției sunt inconstestabile, dar guvernul arată că acestea nu sunt și ireversibile, a declarat eurodeputatul PPE Daniel Buda Modificările aduse legilor justiției ”au generat o reacție dură a magistaților, care se opun”, a susținut Buda.

”Nimeni nu contestă dreptul parlamentului de a legifera, dar actuala guvernare trebuie să înțeleagă că nu se poate juca cu parcursul european al României  Consider că în acest moment est nevoie de un amplu proces de consultare publică fiind necesară identificarea unor modele funcționale la nivelul statelor membre și consultarea Comisiei de la Veneția”, a susținut acesta. 

Dan Nica, eurodeputat S&D, i-a atras atenția comisarului european Vera Jourova că ”au fost spuse multe neadevăruri” în cadrul dezbaterii.  ”Ne-am întrebat de ce se invocă în mod fals de ce trebuie să vină premierul care nici măcar nu a fost invitat”, a transmis acesta. Nica a acuzat Comisia Europeană că, în pofida declarațiilor, este prost informată. ”Cum este posibil ca CE să nu știe că din 300 și ceva de amendamente, peste 270 au propuse de CSM?”

”Nu avem o țară de mâna a doua, ci un guvern de mâna a șaptea”, a spus Cristian Dan Preda (PPE). Eurodeputatul a criticat-o pe Viorica Dăncilă pentru decizia de ”a sta acasă”, când putea ”să își apere țara”. ”Când Juncker și Timmermans au cerut să consulte Comisia de la Veneția, cine a fost primul care a zis nu? Chiar domnul Toader, membru al Comisiei de la Veneția”

Gabriela Zoană FOTO: CaleaEuropeana.ro

Gabriela Zoană, eurodeputatul S&D ce a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă în plenul PE a transmis că ”pachetul legilor justiției este necesar” și că ”România este dovada perfectă a exercițiului democrației”. ”Niciodată nu s-a pus problema ca România să nu respecte independența justiției. Asistăm la dezbateri firești, însă dezbaterile interne nu trebuie prezentate în PE”, a transmis aceasta. 

Siegfried Mureșan, eurodeputat PPE a atras atenția că peste 600.000 de oameni au ieșit în stadă împotriva guvernului.

”Există o discrepanță între ce vor oamenii -stat de drept, valori de europene- și ce vor oamenii aflați al guvernare- o justiție sub propriul lor control”, a susținut acesta în fața plenului.  ”În vârful PSD, un infractor dovedit condamnat pentru fraudă”, a argumentat Mureșan.

Românilor care ies în stradă trebuie să le transmitem ”ce faceți contează, vă ascultăm”, a conchis eurodeputatul.

Claudia Țapardel FOTO: CaleaEuropeana.ro

Csaba Sogor, eurodeputat PPE a precizat că ”trebuie ținut seama de criticile față de șefii unor instituții care vorbesc de implicarea serviciilor secrete și de abuzuri ale procurorilor” și că ”trebuie amendată legislația, dar asta nu trebuie să slăbească instrumentele de combatere a corupției

Claudia Țapardel, eurodeputat S&D a avertizat că ”ne aflăm din nou în fața unei campanii de dezinformare, o situație periculoasă în care se contestă acțiuni legitime ale unui parlament național”.

”Ceea ce nu ati inteles este ca astazi vorbim despre niste legi ale Justitiei din Romania care au ca obiectiv respectarea drepturilor si ale libertatilor civile ale cetatenilor romani si respectarea principiului prezumției de nevinovatie. Poate ca ar trebui sa discutam aici, in forul democratiei europene, despre sutele, daca nu miile de vieti distruse in Romania, prin nerespectarea acestui principiu consfintit de legislatia europeana. Si anume principiul nevinovatiei. 

Doru Frunzulică, eurodeputat S&D i-a adresat o întrebare comisarului european Vera Jourova:

FOTO: CaleaEuropeana.ro

”Aș dori să o întreb pe doamna comisar de ce nu v-ați referit atunci când în 2016 Guvernul Cioloș, un guvern de dreapta, a adoptat o OUG pentru a amenda Codul Penal și a modificat 114 articole, într-o manieră netransparentă, fără avizul autorităților competente”. 

”Am ascultat luările de cuvânt și nu pot să remarc decât o inșiruire de lozinci”, a declarat Emilian Pavel, eurodeputat S&D. 

”Avem de a face cu imixtiuni grave în statul român. O dezbatere nu își are locul, dacă nu participă și repezentanți ai României”, a argumentat Pavel.

În opinia eurodeputatului român temele de dezbătut în Parlament nu trebuie să vizeze modificările aduse legilor justiției, ci faptul că ”România trebuie primită în Schengen, iar MCV trebuie să dispară”

Andi Cristea, eurodeputat S&D a susținut că ”faptul că astăzi vorbim despre situația din România în asemenea termeni apocaliptici arată după caz limita de înțelegere sau agenda anti-românească a unora dintre dvs, în cadrul condiționării banilor europeni de respectarea statului de drept”

”Românii sunt buni europeni, suntem solidari cu valorile europene” și își doresc un ”stat de drept fără abuzuri”, a susținut Cristea. 

 

 

.

Vlad Nistor

Vlad Nistor: Concentrarea excesivă a SUA asupra regiunii Indo-Pacific poate duce la creșterea gradului de agresivitate a Federației Ruse

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Concentrarea excesivă a SUA asupra regiunii Indo-Pacific poate duce la creșterea gradului de agresivitate a Federației Ruse, a declarat eurodeputatul Vlad Nistor (PNL, PPE), într-un interviu pentru caleaeuropeană, pe tema avertismentelor Rusiei față de apropierea reciprocă dintre Ucraina, Georgia și NATO, apelul NATO la dezescaladare sau comasările de trupe de la granița cu Ucraina. 

„Senzația pe care mi-au dat-o întâlnirile de la Washington este că acum o lună, în perspectivă americană, Rusia era o zonă de interes secundar, iar interesul strategic al SUA se concentra în mod prioritar și excesiv, aș îndrăzni să spun, asupra Chinei. Urmărindu-l pe Antony Blinken, în direct la CNN, cu declarațiile sale privind situația de la granița de este a Ucrainei, dar urmărind și reacțiile secretarului general al NATO, am impresia că masările inițiale de trupe ale Federației Ruse la granița de est au făcut ca interesul SUA în această zonă a lumii să se schimbe, să crească și să devină sănătos. Pentru că a mai existat o perioadă în istoria recentă a Europei, când, pentru destul de multă vreme în timpul administrației Obama, SUA s-au concentrat excesiv asupra Chinei și Pacificului, iar rezultatul a fost creșterea gradului de agresivitate a Federației Ruse. În al doilea mandat, Obama a revenit și atunci lucrurile s-au mai calmat. Eu cred că așa riscă să se întâmple și astăzi. Dovadă este reacția de repliere a Moscovei în contextul în care SUA și toți aliații săi au reacționat”, a explicat Vlad Nistor. 

Începând cu 1 noiembrie 2021, în calitate de membru al Subcomisiei pentru Securitate și Apărare (SEDE) din Parlamentul European, eurodeputatul Vlad Nistor a întreprins o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Cu acest prilej, Vlad Nistor a observat că Republica Chineză este o „obsesie” atât la Departamentul de Stat, cât și la Pentagon, gigantul asiatic fiind principalul contestatar al Statelor Unite pe scena internațională.

În context, Vlad Nistor a subliniat că „pericolul din Rusia nu a murit, ceea ce e adevărat și asupra faptului că consecințele neglijării Rusiei,  văzute în primul mandat al lui Obama, pot avea consecințe nefaste în perioada următoare”. „Oricum ar fi, obsesia chineză este esențială și la Pentagon și la Departamentul de Stat”, a reiterat eurodeputatul român.

Secretarul de stat al SUA i-a transmis omologului său rus, în cadrul întrevederii avute în marja reuniunii anuale a OSCE de la Stockholm, că „Statele Unite și aliații noștri sunt pregătiți” să acționeze dacă „Moscova recurge la calea escaladării militare.” Blinken a transmis totodată Moscovei să caute o cale diplomatică pentru depăşirea acestei crize, prin punerea în aplicare deplină a acordurilor de la Minsk.

De altfel, oficialul american i-a reconfirmat ministrului ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, angajamentul SUA față de „independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat că punerea în aplicare integrală a acordurilor de la Minsk este cea mai bună cale de urmat.”

Washington a evocat miercuri „probe” care ar arăta că Rusia ia în calcul „importante acțiuni agresive împotriva Ucrainei” şi au promis că Moscova va plăti „un preţ ridicat” dacă va trece la fapte.

Într-o notă similară, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a prezidat reuniunea miniștrilor de externe din cadrul Alianței, desfășurată la Riga, a reiterat că „orice agresiune rusă împotriva Ucrainei va avea consecințe politice și economice grave.”

Relaţiile între Rusia şi Ucraina au escaladat de câteva săptămâni, Moscova fiind acuzată de către Kiev şi Occident de comasarea de trupe la frontiera cu Ucraina în vederea atacării ţării vecine.

Rusia neagă orice planuri belicoase şi acuză în schimb că Ucraina constituie o „ameninţare” pentru ea, dar şi NATO pentru că doreşte să se extindă până la frontiera sa.

Continue Reading

Vlad Nistor

Vlad Nistor: Din perspectiva guvernanților din Republica Moldova, viitorul poporului de pe ambele maluri are Prutului este în UE

Published

on

© vladnistor.ro

Guvernanții din Republica Moldova au o perspectivă clară asupra faptului că viitorul poporului de pe ambele maluri ale Prutului este în Uniunea Europeană, a declarat eurodeputatul Vlad Nistor, într-un interviu pentru caleaeuropeană.ro, ca urmare a vizitei de lucru la Chișinău, alături de o delegație din Parlamentul European, cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

De Ziua Națională a României, pe care eurodeputatul Vlad Nistor a petrecut-o la Chișinău alături de colegii din Parlamentul European, președinta Maia Sandu i-a îndemnat pe oamenii de ambele maluri ale Prutului să meargă „spre viitor împreună”. Ținând cont de această declarație și de contextul istoric, cultural și lingvistic comun, Vlad Nistor a menționat subiectul sensibil al reîntregirii poporului român, care va fi facilitată, după părerea acestuia, de apartenența, mai devreme sau mai târziu, a ambelor țări la UE.

„Primul lucru pe care l-am observat este că nu au fost interlocutori care să nu ne felicite pentru ziua noastră națională. Al doilea lucru, a fost faptul că este clar din perspectiva guvernanților că viitorul poporului de pe ambele maluri ale Prutului este în UE și că unirea dintre românii din Republica Moldova cu cei din România va avea loc în UE. După această scurtă experiență la Chișinău am convingerea că acest lucru se va întâmpla mult mai repede decât îmi imaginam eu”, a declarat Vlad Nistor. 

În sprijinul acestei afirmații, eurodeputatul liberal a precizat că opțiunea pentru Europa este sprijinită de o largă majoritate parlamentară în Republica Moldova, iar oamenii angrenați în această construcție sunt extrem de dinamici și hotărâți să aducă schimbări în realitatea legislativă cu mare viteză. De asemenea, Vlad Nistor a subliniat că dacă tendința de europenizare continuă în acest ritm, Republica Moldova ar putea chiar „să ia fața” României. 

 

 

Continue Reading

Vlad Nistor

Vlad Nistor, concluzii după vizita în R. Moldova: Opțiunea pentru Europa, sprijinită de o largă majoritate parlamentară, iar viteza cu care se încearcă schimbările, extrem de mare

Published

on

© vladnistor.ro

Opțiunea pentru Europa este sprijinită de o largă majoritate parlamentară în Republica Moldova, iar oamenii angrenați în această construcție sunt extrem de dinamici și hotărâți să aducă schimbări în realitatea legislativă cu mare viteză, a declarat eurodeputatul Vlad Nistor, într-un interviu pentru caleaeuropeană.ro, în urma vizitei de lucru la Chișinău, alături de o delegație din Parlamentul European, cu ocazia celei de-a zecea reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Moldova.

„Constatarea mea personală este următoarea: Moldova merge foarte repede pe calea cea dreaptă. Opțiunea pentru Europa este sprijinită și susținută de o largă majoritatea parlamentară, de circa 65%. Dacă continuă să meargă în direcția în care merge astăzi, cu viteza la care merge, Republica Moldova riscă „să ne taie fața”. Pentru că oamenii angrenați în această construcție sunt extrem de dinamici, extrem de hotărâti, iar viteza cu care încearcă să aducă în realitatea legislativă schimbările este una extrem de mare. Oamenii politici sunt tineri și putem observa o reprezentare din partea multor doamne extrem de active și cu o perspectivă foarte coerentă asupra Republicii Moldova”, a declarat eurodeputatul Vlad Nistor. 

Potrivit acestuia, vizita delegației Parlamentului European la Chișinău a fost una „de evaluare” a principalelor probleme și provocări cu care se confruntă Republica Moldova în prezent. Totodată, Vlad Nistor a precizat că participarea a patru europarlamentari români, delegația fiind condusă chiar de Siegfried Mureșan, vicepreședintele Grupului PPE, a adus o „ altă perspectivă din punct de vedere al cunoașterii decât s-ar fi întâmplat cu alți parlamentari europeni”.

„Colaborarea cu parlamentarii moldoveni, în Comisia comună a PE cu Parlamentul Republicii Moldova, a fost extrem de utilă pentru că ea a inventariat principalele probleme și provocări pe care țara le are astăzi. De asemenea, precizez că punctele de vedere ale celor două părți au fost absolut consonante. Ne-am întâlnit cu doamna Maia Sandu, care ne-a prezentat perspectiva domniei sale asupra evoluțiilor celor mai recente din Republica Moldova și ne-am exprimat punctele de vedere încercând să aflăm mai mult de la domnia sa; ne-am întâlnit și cu premierul Gavriliță, cu care am abordat aceleași probleme, dar dintr-o perspectivă mai tehnico-administrativă; ne-am întâlnit cu ministrul afacerilor externe și al integrării europene, Nicu Popescu; cu ministrul justiției și cu principalii săi colaboratori, procurorul general interimar și cu unul dintre adjuncții săi; cu ministrul economiei și al finanțelor și cu reprezentanți ai societății civile. La Parlament, am avut întâlniri cu majoritatea, dar și cu grupurile minoritare”, a detaliat Vlad Nistor. 

Eurodeputatul PPE a mai menționat că, în ceea ce privește o poziție de balansare între Est și Vest a Republicii Moldova, șeful diplomației de peste Prut a explicat membrilor delegației Parlamentului European că „interesul Republicii Moldova este de a păstra relații echilibrate cu Moscova și cu UE, având în vedere cât opțiunea clar exprimată a țării este una pro-europeană, dar nu este îndreptată împotriva Federației Ruse”. 

Totodată, Vlad Nistor a precizat că aceeași abordare echilibrată a putut fi observată și în relația dintre opoziție și putere: „Opoziția cere doar un singur lucru, care m-a șocat. Nu este o opoziție agresivă ca în România, distructivă, ci una care are o singură solicitare, normală, de altfel, să fie mai des întrebați atâta vreme cât și ei reprezintă un segment important din populația Republicii Moldova”, a mai explicat eurodeputatul român. 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
SUA7 hours ago

Secretarul Apărării din SUA: Activitatea militară a Chinei în apropierea Taiwanului pare a fi o „repetiție” pentru operațiuni viitoare

RUSIA8 hours ago

Joe Biden și Vladimir Putin vor discuta telefonic despre masarea forțelor Rusiei la granița cu Ucraina. Casa Albă pregătește o serie de inițiative menite să descurajeze o invazie rusă

U.E.11 hours ago

Liderii partidelor naționaliste și de extremă dreapta din UE nu au reușit să formeze alianța suveranistă în PE după reuniunea de la Varșovia

U.E.13 hours ago

Orașul Luxemburg câștigă premiul “2022 Access City Award” pentru angajamentul său de a fi mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități

Vlad Nistor1 day ago

Vlad Nistor: Concentrarea excesivă a SUA asupra regiunii Indo-Pacific poate duce la creșterea gradului de agresivitate a Federației Ruse

Vlad Nistor1 day ago

Vlad Nistor: Din perspectiva guvernanților din Republica Moldova, viitorul poporului de pe ambele maluri are Prutului este în UE

Vlad Nistor1 day ago

Vlad Nistor, concluzii după vizita în R. Moldova: Opțiunea pentru Europa, sprijinită de o largă majoritate parlamentară, iar viteza cu care se încearcă schimbările, extrem de mare

U.E.1 day ago

Înaintea părăsirii funcției de cancelar, Angela Merkel face un ultim apel la germani să se vaccineze împotriva COVID-19

U.E.1 day ago

Global Gateway: UE și partenerii din G7 stabilesc o nouă abordare și măsuri concrete pentru reducerea decalajului în materie de investiții în infrastructura de la nivel mondial

U.E.1 day ago

Emmanuel Macron anunță eforturi concertate la nivelul UE pentru deschiderea unei misiuni diplomatice comune în Afganistan

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA4 days ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE5 days ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ5 days ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.6 days ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 days ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA1 week ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Eurodeputatul Victor Negrescu: Digitalizarea reprezintă soluția pentru a eficientiza statul. Trebuie să fructificăm oportunitățile financiare europene pentru investiții în acest domeniu

Team2Share

Trending