VIDEO Snowden: Angela Merkel nu a fost singura personalitate germană spionată de NSA

edward snowdenCancelarul german Angela Merkel nu a fost, fără îndoială, singura personalitate germană spionată de către Statele Unite, a declarat fostul consultant al Agenţiei americane de supraveghere NSA Edward Snowden, într-un interviu pentru televiziunea germană difuzat duminică seara.

“Aş spune că nu este foarte probabil ca cineva care vrea să supravegheze Guvernul german să o asculte doar pe Merkel şi nu pe consilierii săi, pe alţi membri eminenţi ai Guvernului sau alţi reprezentanţi politici locali”, a declarat Snowden în acest interviu difuzat pe postul public ARD, potrivit Agerpres.

El se referea la dezvăluirile, la originea cărora se află, despre ascultarea unui telefon mobil al cancelarului german de către serviciile americane de informaţii, care au provocat tensiuni diplomatice între Berlin şi Washington.

În interviu, Edward Snowden a apreciat că “nu există vreo îndoială că Statele Unite efectuează spionaj economic”.

“Dacă există informaţii, de exemplu, despre Siemens, care să fie în interesul naţional, dar care nu au nimic a face cu securitatea naţională, ei, bine, ei vor lua aceste informaţii”, a spus el.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.