Traian Băsescu: “România a ajutat Republica Moldova cu peste 400 de milioane de euro în ultimii ani”

basescu chisinau 1Președintele Traian Băsescu și-a exprimat dezamăgirea în ceea ce privește atitudinea anumitor politicieni din Republica Moldova, care susțin că Bucureștiul nu-i ajută pe “frații de peste Prut” decât prin declarații, nu și financiar.

Oficialul de la Cotroceni a vorbit , într-un interviu acordat postului B1TV, despre eforturile economice și politice făcute de România în ultimii ani, pentru a sprijini dezvoltarea Republicii Moldova.

Eu m-am cam săturat de povestea asta: România vrea, dar nu dă bani. România a cheltuit foarte mult cu Republica Moldova, din asistenţa pe care noi am furnizat-o, pentru că noi nu mai suntem la capitolul ţări în curs de dezvoltare, noi contribuim cu bani pentru ţările în curs de dezvoltare. România a cheltuit în ultimii ani circa 500 de milioane, din aceştia 75% s-au dus în Republica Moldova.” a declarat președintele Băsescu, potrivit Romanialibera.ro.

”Este un soi de incorectitudine a politicienilor din Republica Moldova. (…) hai să vă facem factura şi România este o ţară care a trecut prin dificultăţi economice, a avut cheltuieli.” a adăugat șeful statului.

Sursa: Romanialibera.ro
Foto: Atelier HDFX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.