Udrea: Ponta ar trebui să-l demită urgent pe ministrul Teodorovici

rp_elena-udrea-facebook-300x218.jpgudrea “Incompetentul Guvern Victor Ponta a început să termine încasările din proiectele cu fonduri comunitare contractate şi realizate în timpul guvernării Boc”, a scris Elena Udrea pe contul său de Facebook.

“Aşa se face că, pe primele 4 luni ale lui 2014, s-au încasat cu 18,2% mai puţini bani de la Comisia Europeană decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în aprilie nu s-a mai decontat nimic. Se confirmă ceea ce am spus mereu: că toţi banii decontaţi în aceşti doi ani de guvernare Ponta sunt rezultatul muncii Guvernului Boc şi că PSD doar a profitat de o conjunctură favorabilă”, a spus Udrea.

“De altfel, respingerea de 5 ori a Acordului de Parteneriat – lucru fără precedent pentru o altă ţară membră UE – arată profunda incompetenţă a Premierului şi a ministrului Eugen Teodorovici, pe care Ponta ar trebui să-l demită de urgenţă pentru că prejudiciază grav interesele României. Dacă se continuă în ritmul acesta, liniile de finanţare pentru exerciţiul bugetar 2014 – 2020 al Uniunii Europene se vor deschide abia în 2016, ţara noastră pierzând doi ani extrem de importanţi – aşa cum s-a întâmplat şi în 2007 şi 2008, când nici măcar nu se înfiinţaseră autorităţile de management.”, mai scrie fostul ministru.

“Îi cer lui Victor Ponta să vină public şi să explice situaţia Acordului de Parteneriat şi să le arate românilor pe ce se vor cheltui cele 40 de miliarde de euro negociate de Traian Băsescu anul trecut şi de care Premierul se declara nemulţumit, dar pe care nu ştie absolut deloc nici măcar la ce să-i folosească, ce să mai spunem de accesarea efectivă”, încheie Udrea mesajul pentru premier.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.