UPDATE Ucraina: 15 morți în noile confruntări de la Kiev. Forţele de ordine, respinse din Piaţă

UKRAINE-UNREST-EU-RUSSIAPiaţa Independenţei din Kiev a devenit un teatru de război. Numărul morţilor în urma confruntărilor violente de joi dimineaţă nu poate fi încă stabilit cu exactitate. Reuters a anunţat că cel puţin 15 manifestanţi au murit. Kyivpost.com precizează că cel puţin 20 de trupuri neînsufleţite au fost numărate de jurnaliştii aflaţi în piaţă, informeaza Realitatea.net.

Tot Kyivpost.com scrie că protestatarii au fost împuşcaţi cu muniţie care a penetrat vestele antiglont pe care le purtau. Un jurnalist AFP anunţă la rândul său că în piaţă se foloseşte muniţie de război. 

Protestatarii au împins forţele de ordine de pe poziţiile ocupate de aceştia în Piaţa Independenţei în noaptea de marţi spre miercuri. Parlamentul şi Guvernul sunt evacuate.

“A fost declarată evacuare de urgenţă”, le-a spus parlamentarul Volodimir Litvin jurnaliştilor, în timp ce părăsea clădirea, joi dimineaţa, relatează Interfax Ucraina, în pagina electronică.

Agenţia rusă Itar-Tass susţine că protestatarii din Kiev par să se îndrepte spre clădirea Parlamentului, în timp ce forţele de securitate s-au retras în Parcul Marrinski. Potrivit poliţiei, protestatarii ar fi înarmaţi.

TRANSMISIE LIVE AICI.

Foto: AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.