Victorie pentru Donald Trump: SUA și China au ajuns la un acord important pentru reducerea deficitului comercial de 375 de miliarde de dolari al Statelor Unite

Washingtonul şi Beijingul au convenit să reducă “în mod semnificativ” deficitul comercial al Statelor Unite, în mare parte prin achizițiile de bunuri și servicii din Statele Unite, au anunţat sâmbătă cele două părţi, într-o declaraţie comună citată de AFP.

“A existat un consens privind luarea de măsuri pentru reducerea în mod semnificativ a deficitului Statelor Unite în schimbul de mărfuri cu China”, relevă ambele părţi, care au avut discuţii săptămâna aceasta la Washington, scrie Agerpres.

FOTO: Donald J. Trump/ Facebook

Casa Albă solicită o reducere de 200 de miliarde de dolari a deficitului american în relaţia comercială cu gigantul asiatic. Anul trecut, Statele Unite au înregistrat un deficit de 375 de miliarde cu Beijingul.

“Pentru a răspunde cererii crescânde de consum din China şi necesităţii unei dezvoltări economice de înaltă calitate, China va spori considerabil achiziţiile de bunuri şi servicii din Statele Unite. Aceasta va susţine creşterea şi ocuparea forţei de muncă din SUA”, adaugă textul difuzat de Casa Albă.

Citiți și Conflictul economic SUA-China: Donald Trump avertizează Beijing-ul cu taxe comerciale de 100 de miliarde de dolari

Disputa economică dintre Washington și Beijing s-a amplificat în ultimele două luni după ce președintele Donald Trump a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Administraţia Trump susţine că tarifele suplimentare vor contracara importurile ieftine, în special din China, care ar submina industria americană şi locurile de muncă.

Ulterior, China a precizat că va impune tarife de import pentru 128 de produse americane dacă SUA vor continua cu planurile sale de a taxa importurile de oţel şi aluminiu din China.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.