Web Summit, cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, retrage invitaţia pentru Marine Le Pen

Cea mai mare conferinţă de tehnologie din Europa, Web Summit, a retras invitaţia de a ţine un discurs la ediţia din 2018 pentru Marine Le Pen, liderul partidului francez de extremă-dreapta Frontul Naţional, relatează Politico Europe.

Foto: captura video/ Facebook/ Marine Le Pen

Organizatorul conferinţei, Paddy Cosgrave, a informat pe Twitter că a reanalizat decizia şi a anulat invitaţia către Le Pen. 

„Având în vedere ce sfaturi am primit şi reacţiile din mediul online de peste noapte, prezenţa sa este o lipsă de respect. Avem ambiţia de a fi recunoscuţi drept o platformă riguroasă pentru dezbateri. În ultimii ani, am adăugat scene private şi publice pentru dialoguri solide privind probleme controversate şi definitorii pentru timpurile noastre. Dar mai avem multe de învăţat”, a afirmat Cosgrave.

Web Summit este unul dintre cele mai importante evenimente pentru antreprenorii din mediul tehnologiei. Următoarea ediţie urmează să aibă loc în noiembrie la Lisabona, iar Marine Le Pen urma să ţină un discurs.

Decizia vine la o zi după ce Cosgrave a explicat de ce a invitat-o pe Le Pen: „Web Summit este un loc în care oamenii trebuie să fie pregătiţi să le fie contestate opiniile şi ei să conteste opiniile celorlalţi”.

Citiți și: Franţa: Partidul de extremă dreaptă Frontul Naţional îşi schimbă numele

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.