Connect with us

Renate Weber

Weber: Ridicarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români nu e o favoare, ci un drept

Published

on

renate weberEuroparlamentarul PNL Renate Weber apreciază că măsurile anunțate de guvernul britanic condus de David Cameron, privind reducerea „turismului pentru beneficii” trebuie să aibă în vedere, în mod nediscriminatoriu, toți cetățenii europeni care vin să muncească în Marea Britanie.

Weber avertizează că ridicarea restricțiilor pentru români nu reprezintă o favoare făcută de Marea Britanie, ci un drept dat de calitatea de membru al Uniunii Europene.

„Nu trebuie să lăsăm interesele politice și electorale să afecteze drepturile unor cetățeni europeni. Politica unui guvern responsabil nu poate fi dictată de tabloide sau de teme false, întreținute populist de criza economică și socială care ne afectează pe toți.

Modul în care guvernul britanic gestionează acest subiect poate duce la o creștere a atitudinii ostile la adresa cetățenilor români, bulgari și, în general a celor din sudul Europei, dar și a sentimentelor anti-europene, prezente deja într-un mod îngrijorător în Marea Britanie”.

Studiile Comisiei Europene demonstrează în mod evident că migrația forței de muncă în Marea Britanie, inclusiv prin prezența cetățenilor români, a avut și continuă să aibă un efect pozitiv asupra economiei acestui stat. În acest context, eurodeputata liberală face un apel la colegii britanici din Parlamentul European să explice cetățenilor, dar și politicienilor din țara lor faptul că aceste temeri, inclusiv cele privind un uriaș val de migrație dintre România spre Marea Britanie, sunt nejustificate și întreținute într-un mod artificial, din rațiuni strict electorale.

„Așa cum au arătat și oficialitățile române în mai multe rânduri, Marea Britanie nu are de ce să se teamă, deoarece cei mai mulți dintre românii care au dorit să plece la muncă în străinătate au făcut-o deja, nu au așteptat data de 1 ianuarie 2014.

Fac un apel la Guvernul britanic să respecte Tratatele, legislația europeană și principiile care stau la baza construcției Uniunii, inclusiv cel al libertății de mișcare a forței de muncă și al nediscriminării”.

EUROPARLAMENTARI INDEPENDENȚI

Europarlamentarul Renate Weber: ”Excluderea din PNL nu este un moment uşor, dar apartenenţa mea la ALDE este firească”

Published

on

Renate Weber, europarlamentar, afirmă că excluderea din PNL nu este un moment uşor, dar consideră în cntinuare că apartenenţa sa la ALDE este firească având în vedere valorile acestui grup.

Renate WEBER”Astăzi am fost exclusă din PNL. Nu este un moment ușor. PNL este partidul în care am evoluat ca om politic și, indiferent de decizia celor care acum sunt foștii mei colegi, voi continua să cred în doctrina liberală și voi sprijini întotdeauna inițiativele PNL atunci când vor concorda cu valorile și principiile care mă călăuzesc. La fel cum voi continua să îmi exprim dezaprobarea față de acțiunile și inițiativele pe care le voi considera în afara acestor valori și principii. 

În ceea ce privește decizia apartenenței mele la grupul ALDE, aceasta este firească, atât pentru că valorile acestui grup sunt cele pentru care am luptat întotdeauna și voi continua să lupt, cu fiecare luare de poziție și vot, dar și pentru că mulți din cei care au votat PNL la europarlamentarele din 2014 au făcut-o și pentru că am promis că vom continua alături de liberalii și democrații din Parlamentul European. Iar acest lucru îl știu din sutele de mesaje primite!

Îi sunt recunoscătoare PNL că a crezut în mine toți acești ani, însă consider că datoria mea principală este față de cei care m-au ales să îi reprezint și lor le promit că voi face tot ce îmi stă în putință, la fel ca și până acum, să nu ii dezamăgesc” afirmă europarlamentarul.

Conducerea vechiului PNL a decis, miercuri, să propună excluderea din partid a europarlamentarelor Norica Nicolai şi Renate Weber, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European, refuzând să adere la grupul PPE, după ce liberalii au decis trecerea în familia popularilor europeni.

 

.

 

.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Renate Weber: Biblioteca tradițională din Avrig a devenit sufletul unei comunități

Published

on

renate weber fbEurodeputatul PNL/ ALDE Renate Weber a efectuat o vizită la Biblioteca Orășenească de la Avrig. Aceasta a fost foarte încântată de grupul talentat de copii pe care l-a întâlnit la biblioteca din comunitatea din Avrig. Într-un mesaj postat de pagina personală de facebook, Renate Weber a descris vizita și detaliile care au impresionat-o:

“Vizita de astăzi la Biblioteca Orășenească Avrig a fost una plină de surprize încântătoare. Un spațiu generos și cald, unde se petrec lucruri foarte frumoase. Totul m-a impresionat, de la copiii care singuri, fără niciun îndrumător, repetă și interpretează în acel spațiu scenete de teatru (au un repertoriu cu 12 scenete!!) până la micul Bogdan, viitor astronom, care ne-a explicat cum stau lucrurile cu universul, galaxia și viitorul Soarelui (Bogdan este abia în clasa a cincea!). La fel de mult m-a impresionat grupul păstrătoarelor de tradiții (tors, cusut sau folosirea războiului de țesut) și asociația GAL (Grupul de Acțiune Locală), o asociație inițiată și crescută de doamna bibliotecară Grancea. Asociația este acum pe propriile picioare, obține fonduri europene pentru funcționare. Toate aceste lucruri ne-au arătat ce înseamnă ca o bibliotecă să se reinventeze și ce rol formidabil poate juca în comunitate. Tot ce am văzut astăzi se petrece printre cărți, printre computere cu acces la Internet de mare viteză. Biblioteca tradițională s-a schimbat și a devenit astfel sufletul unei comunități”.

.

Continue Reading

Adina Vălean

Cine sunt românii cu poziții cheie în Uniunea Europeană

Published

on

Partidul Popular European (PPE), cea mai mare familie politică europeană, din care provin șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și președintele Consiliului European, Donald Tusk a desemnat, în premieră, un român care să ocupă poziția de principal comunicator al formațiunii. Europarlamentarul PMP Siegfried Mureșan este, începând de astăzi, noul purtător de cuvânt al PPE.

Mai mult despre numirea europarlamentarului PMP în calitate de purtător de cuvânt al PPE găsiți pe CaleaEuropeana.ro.

Prin această numire, Siegfried Mureșan, care ocupă și funcția vicepreședintele Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, consolidează profilul europarlamentarilor români care dețin poziții influente în Parlamentul European, în comisiile de specialitate, dar și în grupurile politice. Astfel, pe lângă calitatea de membrii sau membrii supleanți ai comisiilor de specialitate, unii dintre europarlamentarii români ocupă funcții de importante la nivel european.

European-parliament-strasbourg-inside

Victor Boștinaru (PSD/ S%D), membru al Parlamentului European încă de la aderarea României la UE în 2007, ocupă în actuala legislatură funcția de vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților în Parlamentul European.

Andi Cristea (PSD/S%D) este europarlamentar după alegerile din 25 mai 2014, iar în cadrul Parlamentului European, pe lângă apartenența la Comisia pentru Afaceri Externe este și președintele Delegației la Comisia parlamentară de cooperare UE-Moldova.

Viorica Dăncilă (PSD/ S&D), europarlamentar încă din 2009 este în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, și totodată lider al euro-deputaților români din grupul S&D.

Mircea Diaconu (independent/ ALDE), ales în 2014 ca europarlamentar a devenit vicepreședinte al Comisie pentru Cultură și Educație din cadrul Parlamentului European.

Monica Macovei (independent/ PPE), care se află la al doilea mandat ca europarlamentar îndeplinește în această legislatură funcția de Președinte al Delegației la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Albania.

Marian Jean Marinescu (PDL/ PPE) este și el membru al Parlamentului European din 2007, fiind reales în 2009 și 2014. Pe lângă apartenența la comisiile de specialitate, euro-deputatul român este vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European în Parlamentul European.

Ramona Mănescu (PNL/ PPE), unul dintre primii europarlamentari români, ea fiind pentru prima dată aleasă în 2007 din partea PNL, este în actualul legislativ european vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu țările din Mashrek.

Dan Nica (PSD/ S&D), aflat la primul mandat de europarlamentar, ocupă funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Control Bugetar.

Norica Nicolai (PNL/ ALDE) se află la doilea mandat în calitate de europarlamentar. În urma trecerii PNL la grupul PPE, aceasta a preferat să rămână în cadrul grupului Alianța Liberalilor și Democraților în Europa, unde ocupă poziția de vicepreședinte.

Ioan Mircea Pașcu (PSD/ S&D) este europarlamentar din 2007. În actuala legislatură, a fost reconfirmat în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe, poziție ocupată de la primul mandat din 2007. După numirea Corinei Crețu drept comisar european pentru Politică Regională, Ioan Mircea Pașcu a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European în noiembrie 2014, și prin urmare este membru al Biroului Parlamentului European.

Cristian Preda (PMP/ PPE), membru al Parlamentului European încă din 2009 este actualmente vicepreședinte al subcomisiei pentru Drepturile Omului.

Daciana Sârbu (PSD/ S&D) este și ea membră în PE din 2007. În legislativul actual deține funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară.

Adina Vălean (PNL/ PPE), membru al Parlamentului European din 2007 a fost aleasă vicepreședinte al Parlamentului European din partea grupului PPE pentru primii doi ani și jumătate ai legislaturii 2014-2019. Totodată, face parte din Biroul Parlamentul European.

Renate Weber (PNL/ ALDE) face parte din rândul europarlamentarilor români ce sunt membri încă din 2007. În acest moment, pe lângă apartenența la comisiile de specialitate, ea ocupă funcția de vicepreședinte al Delegației la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile.

Printre românii care ocupă funcții importante la nivelul Uniunii Europene și al partidelor politice europene se află și Corina Crețu și Anca Boagiu.

Corina Crețu este noul comisar român în Comisia Juncker, începând cu 1 noiembrie 2014. Ea deține portofoliul Politicii Regionale, iar anterior a fost membru al Parlamentului European, încă din 2007 și aleasă vicepreședinte al Parlamentului European în noua legislatură.

La rândul său, Anca Boagiu, senator și președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Senatului României este vicepreședinte al Partidului Popular European.

.

Continue Reading

Referendumul național din 26 mai

#DAlaReferendum #RomaniiVoteaza #RomaniiConteaza

Dragi români,Cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai, să spunem răspicat DA pentru România europeană, DA pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri, în care nimeni nu este mai presus de lege. Votați DA la referendum și nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru! Românii votează pentru că românii contează!#DAlaReferendum #RomaniiVoteaza #RomaniiConteaza

Publicată de Klaus Iohannis pe Joi, 16 mai 2019

”Alege-ți viitorul” – dedataastavotez.eu

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending