Alegeri europarlamentare 2014: LASZLO TOKES va candida pentru un nou mandat

tokes laszloEuroparlamentarul Laszlo Tokes anunţă că va candida pentru un nou mandat în Parlamentul European, precizând că deocamdată nu “s-a stabilit” dacă o va face ca reprezentant al PPMT, al unor “organizaţii civice maghiare” sau ca independent, notează Realitatea.net.

Laszlo Tokes, preşedinte al Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Oradea, că va candida în România pentru un nou mandat în Parlamentul European, afirmând că va face acest lucru “la chemarea ţării”, chiar dacă deocamdată “nu s-a stabilit” dacă va candida ca reprezentant al PPMT, al unor “organizaţii civice maghiare” sau ca independent.

“Eu mă supun voinţei comune, de altfel aşa cum procedez încă din decembrie 1989, dacă te cheamă ţara sau te obligă interesele comunităţii trebuie să te supui. Depinde care modalitate ar fi să se înfăptuiască dintre cele posibile”, a spus Tokes.

În acest context, el a criticat UDMR, care “acţionează nu în spiritul unităţii naţionale, ci în interesul unităţii de partid”, adică nu doreşte o listă comună de candidaţi maghiari din Transilvania, în care să se regăsească şi reprezentanţii PPMT.

“Ar fi de dorit să se formeze o coaliţie a tuturor maghiarilor, dar părerea mea este că aceasta nu se va înfăptui, din cauza atitudinii de partid de concurs a UDMR, pentru că brandul UDMR este tare, cum a spus Kelemen Hunor, şi a intereselor de partid ale UDMR, care sunt mai tari decât interesele naţionale”, a susţinut Tokes.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.