Alegeri europarlamentare 2014: Socialiștii conduc în sondaje

alegeri europarlamentareUn sondaj de opinie realizat în toate cele 28 de state membre ale UE arată că, în acest moment, la alegerile europarlamentare din mai grupul socialiștilor (S&D) ar putea obține cele mai multe mandate, 209.

Potrivit sondajului realizat de PollWatch2014, citat de paginaeuropeanaPartidul Popular European, grupul care deține în prezent cele mai multe locuri, 274, ar mai obține, la alegerile din mai, doar 202 mandate.

În România, arată sondajul PollWatch2014, S&D ( grupul Alianța Progresistă a Socialiștilor Europeni ) ar urma să obțină 13 mandate, PPE (grupul Partidul Popular European) 10 mandate, ALDE ( grupul Alianța Liberarilor și Democraților pentru Europa ) este creditat cu 7 locuri în Parlamentul European, în timp ce alți 2 eurodeputați ar urma să fie independenți.

Parlamentul European are 751 de locuri, care sunt alocate ţărilor membre în funcţie de populaţie. În următoarea legislatură, România va pierde un loc, ca urmare a reconfigurării PE pentru a aloca poziţii Croaţiei, cel mai nou membru al Uniunii. Astfel, după alegerile din mai, vom avea 32 de eurodeputaţi.

Mai multe detalii aici.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.