Connect with us

POLITICĂ

Ana Birchall: Suținem eforturile preşedinţiei olandeze în ce priveşte consolidarea luptei împotriva crimei organizate, precum şi a combaterii criminalităţii în spaţiul cibernetic şi lupta împotriva corupţiei

Published

on

Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaților a organizat, miercuri, 3 februarie a.c., o reuniune pentru prezentarea priorităţilor Preşedinţiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene de către ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Olandei în România, Excelenţa Sa, doamna Stella Ronner-Grubacic. La eveniment au participat Leonard Orban, consilier prezidenţial, George Ciamba, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe precum şi membri ai Reprezentanţei Comisiei Europene în România, parlamentari şi diplomaţi.

Agenda Preşedinţiei Olandei a Consiliului UE cuprinde teme de prim-plan pentru evoluţia Uniunii, între care securitatea şi ameninţările teroriste, migraţia, problema locurilor de muncă la nivel european, libera circulaţie a persoanelor şi situaţia actuală a Schengen, relaţiile externe ale UE, unde România manifestă un interes deosebit mai ales cu privire la procesul de extindere a UE şi la evoluţiile Politicii Europene de Vecinătate, precum şi relaţia dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

În ceea ce priveşte tema migraţiei, Ana Birchall a reiterat că România este împotriva instituirii unor mecanisme permanente, pentru că aceasta nu reprezintă soluţia pe termen mediu şi lung în rezolvarea actualei crize. “Soluţia la criza migranţilor trebuie să aibă la bază respectarea principiilor şi valorilor UE, precum principul solidarităţii, al voluntariatului deciziei şi găsirea consensului între statele membre. Trebuie să ne concentrăm eforturile la nivelul Uniunii pe identificarea şi implementarea celor mai potrivite instrumente în cooperarea cu statele de origine şi de tranzit pentru rezolvarea crizei migranţilor.”

”România susţine cu fermitate acţiunile viitoare ale UE în planul dezvoltării cooperării cu aceste state prin susţinerea eforturilor întreprinse de statele din Balcanii de Vest, de Turcia şi de către actori din regiune Orientului Mijlociu, în vederea gestionării fluxului migraţionist. Totodată, vom susţine eforturile preşedinţiei olandeze în ce priveşte consolidarea luptei împotriva crimei organizate şi a traficului de fiinţe umane, precum şi a combaterii criminalităţii în spaţiul cibernetic şi lupta împotriva corupţiei”, a adăugat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

4_4

Ana Birchall a subliniat că securitatea Europei este o prioritate care trebuie să rămână în continuare în prim-plan la nivelul agendei europene. “Trebuie să asigurăm implementarea măsurilor deja agreate în ce priveşte consolidarea securităţii interne a UE, după cum a fost stabilit la nivelul cel mai înalt în cadrul Uniunii, inclusiv cu privire la consolidarea, cu soluţii comune, a controlului frontierelor externe ale UE. În acest context, salutăm asumarea de către Preşedinţia olandeză a orientării cu prioritate spre amendarea deciziei-cadru privind terorismul, ameliorarea regulilor asupra procurării şi utilizării armelor de foc şi integrării statelor terţe în sistemului european de caziere judiciare. Din punctul meu de vedere, dreptul la viaţă este dreptul suprem. Tocmai de aceea asigurarea protecţiei şi a securităţii cetăţenilor europeni este imperativă”, a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor.

Referitor la tema extinderii UE, Ana Birchall a punctat că România va pleda pentru continuarea procesului de extindere şi pentru transmiterea unui mesaj politic de angajament din partea Uniunii Europene în acest sens. “România contribuie la consolidarea rolului UE în regiunea noastră şi susţine în continuare dezvoltarea democraţiei în statele vecine. De asemenea, România va sprijini în continuare statele din Parteneriatul Estic în etapele de asociere politică şi integrare economică cu UE, inclusiv prin oferirea de expertiză şi asistenţă în privinţa reformelor. Ţara noastră are un interes special, dar şi datoria să sprijine eforturile Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei pentru integrarea europeană”, a arătat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

Ana Birchall a subliniat că găsirea unei soluţii în relaţia dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie este deosebit de importantă pentru viitorul UE. “Din punctul meu de vedere, locul Marii Britanii este alături de marea familie europeană. Sunt în analiză documentele date publicităţii în urma recentei întâlniri care a avut loc între preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi premierul Marii Britanii, David Cameron, dar eu cred că libera circulaţie este o valoare importantă a Uniunii Europene, care trebuie menţinută”, a menţionat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene.

“Am avut o discuţie foarte bună cu Excelenţa Sa, doamna Stella Ronner-Grubacic, în urma căreia am agreat ca după o perioadă de două luni să avem o nouă întâlnire în cadrul Comisiei pentru afaceri europene pentru un raport de progres privind stadiul de îndeplinire a priorităţilor preşedinţiei olandeze. De asemenea, am lansat o invitație către membrii comisiei omoloage din Legislativul olandez de a veni în România, să avem o colaborare mai strânsă la nivelul comisiilor, să ne viziteze țara pentru a cunoaşte România mai bine, pentru că nu întotdeauna anumite percepţii reflectă în mod adecvat realitatea. Mai mult, am agreat şi organizarea unei dezbateri publice de către Comisia pentru afaceri europene împreună cu Ambasada Olandei pe o temă de interes comun”, a precizat în încheiere Ana Birchall.

1_1

.

.

POLITICĂ

Ziua Unirii Principatelor Române. Liderul PSD Marcel Ciolacu: Prin unitate şi solidaritate vom învinge pandemia

Published

on

© Marcel Ciolacu/ Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că este convins că românii vor reuşi în acest an, prin unitate şi solidaritate, să depăşească obstacolul provocat de pandemia de coronavirus, afirmaţie făcută, duminică, într-un mesaj de Ziua Principatelor.

“Acum 162 de ani se puneau bazele statului român modern prin unirea Moldovei cu Ţara Românească, un moment istoric pe care avem datoria să îl onorăm cu mândrie în fiecare an. La fel ca şi acum, de-a lungul timpului am traversat momente dificile, dar mereu am demonstrat că uniţi putem depăşi orice obstacole şi putem să ne creăm un viitor mai bun împreună. Prin unitate şi solidaritate suntem cu toţii mai puternici, de aceea sunt convins că anul acesta vom reuşi să învingem definitiv pandemia şi să trecem peste toate provocările prilejuite de aceasta! La mulţi ani, români!!!”, a scris el, pe Facebook.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. De asemenea, anul acesta se împlinesc și 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu, unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. 

Continue Reading

POLITICĂ

Ziua Unirii Principatelor Române. Ioana Constantin (PMP): Să păstrăm solidaritatea și să rămânem uniți, să ne punem idealuri înalte

Published

on

© Ioana Constantin

Ziua Unirii Principatelor Române amintește de temelia României Moderne și de momentul în care țara noastră devenea o națiune unită, recunoscută în Europa, a declarat duminică Ioana Constantin, secretarul general adjunct al Partidului Mișcarea Populară.

“La mulți ani, români de pretutindeni, de Ziua Unirii Principatelor! Avem nevoie azi de caractere în politica românească, de valorile care în urmă cu 162 de ani făceau posibilă Unirea Principatelor. Avem nevoie azi de oameni politici curajoși, demni, responsabili și care-și iubesc Țara. La 24 ianuarie 1859 deveneam o națiune unită, recunoscută în Europa. Această zi de sărbătoare ne amintește de temelia României Moderne, de cei cu viziune și pricepere, de loialitatea față de idealuri și că avem responsablitatea să ducem mai departe moștenirea primită. Să păstrăm solidaritatea și să rămânem uniți, să ne punem idealuri înalte. Națiunile puternice au idealuri înalte. Dumnezeu să Binecuvânteze România!”, a scris ea, pe Facebook.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. De asemenea, anul acesta se împlinesc și 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu, unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. 

Continue Reading

POLITICĂ

Ziua Unirii Principatelor Române. Premierul Florin Cîțu: Puterea de a ne îndeplini obiectivele, ca naţiune, stă în unitatea noastră

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

Premierul Florin Cîţu afirmă că puterea de a ne îndeplini obiectivele, ca naţiune, stă în unitate, într-un mesaj adresat cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române.

“Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza ne aminteşte că puterea de a ne îndeplini obiectivele, ca naţiune, stă în unitatea noastră. Revenirea la libertate şi democraţie am obţinut-o uniţi împotriva dictaturii, în decembrie 1989. Uniţi am obţinut garanţia parcursului euro-atlantic pe care România îl are de mai bine de un deceniu şi jumătate. Uniţi am demonstrat că putem opri grave derapaje, putem salva democraţia, atunci când o putere ilegitimă şi opresivă a acţionat împotriva propriului popor. Tot uniţi vom reuşi să protejăm sănătatea noastră, a tuturor, şi să redresăm economia după pandemie. La mulţi ani tuturor românilor!”, a scris Florin Cîţu, duminică, pe pagina sa de Facebook.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România. De asemenea, anul acesta se împlinesc și 200 de ani de la Revoluția din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu, unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. 

Continue Reading

Facebook

Team2Share

Gheorghe Falcă1 min ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Este vremea României europene! Avem la dispoziție 85 mld. de euro pentru modernizare și dezvoltare

Dacian Cioloș26 mins ago

Dacian Cioloș, întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA. Cei doi au discutat despre consolidarea legăturilor România-SUA și despre importanța strategică a securității la Marea Neagră

Dragoș Pîslaru52 mins ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru a prezentat Comisiei de Muncă a Senatului Directiva Europeană pe Salariul Minim și implicațiile ei pentru România

CONSILIUL EUROPEAN2 hours ago

Președintele Consiliului European: Ultimii ani au afectat relația cu SUA. Donald Trump a vorbit mai mult cu Coreea de Nord decât cu Europa

U.E.2 hours ago

Germania este în favoarea restricțiilor asupra exporturilor de vaccinuri produse în UE: Nu este vorba de UE pe primul loc. Trebuie să ne asigurăm că există o distribuţie echitabilă

ROMÂNIA3 hours ago

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, despre introducerea unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 unic la nivelul UE: Trebuie să evităm ”orice abordare discriminatorie”. Discuțiile continuă

Corina Crețu3 hours ago

Corina Crețu a pledat, în Parlamentul European, pentru durabilitatea investițiilor prin fondurile europene: Comisia Europeană ar trebui să asiste statele membre

COMUNICATE DE PRESĂ4 hours ago

Lansarea proiectului european Team2Share – Integrated Training & Teaching for Learning further aiming Knowledge Sharing Across Generations”

ENGLISH4 hours ago

Launch of the European Project Team2Share: Integrated Training & Teaching for Learning further aiming Knowledge Sharing Across Generations

U.E.4 hours ago

Giuseppe Conte a demisionat din fruntea guvernului italian

ROMÂNIA3 hours ago

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, despre introducerea unui certificat de vaccinare anti-COVID-19 unic la nivelul UE: Trebuie să evităm ”orice abordare discriminatorie”. Discuțiile continuă

Dragoș Pîslaru6 days ago

Dragoș Pîslaru: Statele membre ar trebui să profite de majorarea de 3% din FEAD pentru a sprijini persoanele defavorizate în timpul pandemiei COVID-19

Eugen Tomac6 days ago

Eugen Tomac i-a solicitat șefului politicii externe a UE să creeze mecanisme care să condiționeze sprijinul financiar acordat partenerilor de garantarea accesului minorităților naționale la educație în limba maternă

RENEW EUROPE6 days ago

Președintele Consiliului European îi propune lui Joe Biden ca în prima zi de mandat la Casa Albă să construiască un nou pact fondator cu UE pentru „o lume mai bună”

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Președinta Comisiei Europene: Jurământul lui Joe Biden, un mesaj de speranță pentru o lume care așteaptă ca SUA să revină în cercul de state cu idei similare

Eugen Tomac1 week ago

Eurodeputatul Eugen Tomac: Rusia de astăzi se transformă într-un gulag și UE are obligația să acționeze

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Florin Cîțu s-a vaccinat împotriva COVID-19: Am vrut să dau un semnal românilor să se vaccineze

U.E.2 weeks ago

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan dorește să ”repună pe șine” relațiile Turciei cu UE: Este prioritatea noastră să facem din 2021 un an de succes

ROMÂNIA3 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua de vaccinare

Gheorghe Falcă1 month ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă se va vaccina împotriva COVID-19 și îndeamnă la responsabilitate pentru „noi și cei de lângă noi”: Vaccinarea, testul nostru de maturitate

Advertisement
Advertisement

Trending