Băsescu, la învestirea Guvernului Ponta 3: Salut revenirea UDMR. Şampanie n-am, premierul mi-a dat buget mic

25861Președintele Traian Băsescu a participat, miercuri seară, la depunerea jurământului noilor miniștri, unde a salutat revenirea la guvernare a UDMR-ului, un “aliat de nadejde”.

”Este un moment important, o schimbare extrem de puternică de guernare. Mie nu imi rămâne decât să vă doresc succes. Mă impresionează numărul mare de miniștri tineri. Tinerețea aduce și mai multă fantezie în exercițiul guvernmental, ceea ce e foarte bine”, a afirmat președintele, potrivit Gandul.info.

”Salut revenirea la guvernare a UDMR-ului, vechi aliat şi un aliat de nădejde atunci când te-ai înţeles cu ei, vă pot spune din proprie experienţă”,. Vă doresc mult succes și o guvervare cât mai eficientă”, le-a tranmis Băsescu noilor miniștri.

Şampanie n-am, că premierul mi-a dat un buget foarte mic. Vorbiţi să vă dea la Palatul Victoria.”, a încheiat, glumind, președintele.

“Astăzi am găsit o soluţie politică împreună cu preşedintele Traian Băsescu pentru a nu prelungi o situaţie de instabilitate guvernamentală sau constituţională. Lucrurile sunt foarte clare, preşedintele va emite decretele de numire a noilor miniştri. Imediat după învestirea noilor miniştri, noul guvern va transmite către parlament un program politic care să actualizeze programul de guvernare, în sensul în care anumiţi termeni să fie înlocuiţi în funcţie de noua compoziţie politică. Obiectul contestării la CCR dispare”, a declarat Ponta.

Mai mult, primul-ministru a punctat faptul că săptămâna viitoare va prezenta Parlamentului noutăţile programului de guvernare.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.