Comisia Europeana nu comenteaza modificarea statului parlamentarilor

EU FlagComisia Europeana nu comenteaza decizia Parlamentului de a adopta modificarile la Statutul deputatilor si al senatorilor.

Rapunzand unei solicitari adresate de caleaeuropeana.ro, Mark Gray, purtator de cuvant al Comisiei Europene, a precizat că CE nu comentează această decizie.

Întrebat cum comentează executivul european, decizia parlamentarilor de a-şi modifica statutul şi de a-şi întări imunitatea,  răspunsul a fost: “We have no specific comment on this development” (n.r. nu vom face comentarii pe această  temă).

Parlamentul a adoptat, marţi, modificările la Statutul deputaţilor şi senatorilor, în forma în care au trecut de comisie, cu 309 voturi “pentru”, 56 de voturi “împotrivă” şi două abţineri.

Potrivit noilor modificari, mandatul unui senator sau deputat va înceta, din motive ce ţin de incompatibilitate, la data menţionată în cuprinsul demisiei pentru incompatibilitate, la data adoptării unei hotărâri a Camerei din care face parte parlamentarul sau la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care se respinge contestaţia la raportul ANI prin care s-a constatat incompatibilitatea, arată Mediafax.ro.

Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.