De ce se intalneste Traian Basescu cu Presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy

basescu rompuyPreședintele României, domnul Traian Băsescu, se va întâlni joi, 16 ianuarie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), cu preşedintele Consiliului European, domnul Herman van Rompuy, anunta un comunicat al Administratiei Prezidentiale catre caleaeuropeana.ro. Întâlnirea are loc la solicitarea domnului preşedinte Traian Băsescu.

Pe agenda discuţiilor se vor afla subiecte de interes comun, precum şi priorităţile României în interiorul Uniunii Europene în cursul anului 2014, printre care asocierea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aderarea României la spaţiul Schengen şi dezvoltarea Coridorului sudic de alimentare cu gaze naturale a pieţei europene, se mai arata in comunicatul citat.

Astazi, la intalnirea cu ambasadorii tarilor UE acreditati la Bucuresti, Traian Basescu a anuntat ca Romania ar putea face o oferta politica Republicii Moldova si ca, pe de alta parte, tara noastra nu va mai accepta mult timp conectarea Mecanismului de Cooperare si Verificare pe Justitie cu aderarea la Schengen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.