Connect with us

Dragoș Pîslaru

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru organizează conferința ”Provocările pieței muncii din România”, primul eveniment Renew Europe în România (LIVE, 11 octombrie, ora 10:00)

Published

on

© Dragoș Pîslaru/ Facebook

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe) organizează vineri conferința ”Provocările pieței muncii din România”, primul eveniment al grupului Renew Europe din Parlamentul European în România.

Evenimentul are loc în data de 11 octombrie, începând cu ora 10:00, la hotelul Sheraton București, Calea Dorobanților 5-7, sector 1, Sala Platinum Ballroom.

VIDEO – Prima parte a conferinței

VIDEO – Conferință de presă

VIDEO – Partea a doua a conferinței

© Renew Europe

Întâlnirea are ca scop să reunească puncte de vedere din partea sindicatelor, patronatelor, ong-urilor, specialiștilor de pe piață, mediului de afaceri, să prezinte perspective politice în legătură cu ocuparea forței de muncă, afacerile sociale și incluziunea în România și să fie un punct de plecare coerent al dialogului social din țara noastră.

Aceasta își propune să sublinieze modul în care politicile propuse de Renew Europe pot fi o soluție pentru reducerea deficitului și încurajarea unei piețe a forței de muncă mai competitive, pentru combaterea dezechilibrelor teritoriale.

Înscrieri la conferință pot fi făcute la următorul link

Dragoș Pîslaru se află la primul său mandat de deputat european, după ce anterior a deținut funcția de ministru al muncii (18 aprilie 2016 până în 4 ianuarie 2017) și consilier de stat pe probleme economice în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, actualul lider al grupului Renew Europe din PE. 

În Parlamentul European, Dragoș Pîslaru activează în Comisia pentru afaceri economice și monetare și în Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și este membru al Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Japonia. Totodată, este membru supleant în Comisia pentru industrie, cercetare și energie și la Delegația pentru relațiile cu Statele Unite.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru: Cosmin Boiangiu, noul director executiv al Agenției Europene a Muncii, este un negociator excelent care a reușit să obțină victorii neașteptate pentru România

Published

on

© Calea Europeană

Numirea lui Cosmin Boiangiu în fruntea Agenției Europene a Muncii (ELA) este „o veste excelentă” pentru România, acesta fiind un „profesionist desăvârșit” și un „negociator excelent” care a obținut „victorii neașteptate pentru România”, este de părere eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe), care a colaborat îndeaproape cu diplomatul român.

Cosmin Boiangiu, în prezent, reprezentantul permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, a primit susținerea unei largi majorități a statelor membre pentru alegerea în funcția de director executiv al Autorității Europene pentru Muncă, potrivit unui anunț făcut joi de ministrul de externe Bogdan Aurescu.

 

„O veste excelentă pentru România, dar și pentru mine personal! Cosmin Boiangiu va fi noul Director Executiv al Agenției Europene a Muncii (ELA)! Îl cunosc bine pe Cosmin. Am lucrat cu el în 2016, el era omul cheie care pregătea pentru România, în Reprezentanța noastră pe lângă UE, toate dosarele pentru Consiliul de Miniștri EPSCO pe muncă și afaceri sociale. Apoi, în 2019, a fost unul dintre oamenii de bază ai Președinției Române a Consiliului UE. Este un profesionist desăvârșit, un negociator excelent, a dus mereu dosare grele în spate și a reușit deseori să obțină victorii neașteptate pentru România”, scrie Dragoș Pîslaru, într-o postare pe Facebook.

De asemenea, colaborarea cu Cosmin Boiangiu pe teme de muncă și social a continuat odată cu preluarea mandatului de europarlamentar și în calitate de coordonator Renew Europe în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale (EMPL), mai spune Pîslaru, subliniind că „a fost mereu o plăcere”, iar numirea celui dintâi la șefia ELA „este o mândrie pentru România și o mare victorie, la care, trebuie să recunosc, am contribuit și noi, Renew Europe, semnificativ!”, punctează eurodeputatul român. „Am avut un mesaj puternic de susținere pentru Cosmin și acest mesaj l-am dus fără ezitare către toți decidenții! Așa se convertește munca serioasă și competentă din Parlamentul European în influență și în poziții cheie pentru România”, explică Pîslaru.


Diplomat de carieră, Boiangiu este, din anul 2016, reprezentant permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană. În această calitate a prezidat reuniunile COREPER I pe durata Președinției române a Consiliului UE (semestrul I 2019) și a negociat numeroase acte legislative europene în domeniul social. Anterior, în perioada 2012-2016, Cosmin Boiangiu a deținut funcția de ambasador al României în Slovenia. CV-ul său este disponibil aici.

Autoritatea Europeană a Muncii (ELA) și-a început activitatea în octombrie 2019 , la doi ani după ce președintele în exercițiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, anunța ideea înființării unei astfel de autorității în discursul din 2017 privind starea Uniunii adresat Parlamentului European.

Autoritatea Europeană a Muncii are următoarele obiective: facilitarea accesului cetățenilor și al întreprinderilor la informații referitoare la drepturile și obligațiile lor; înlesnirea cooperării dintre statele membre în ceea ce privește asigurarea respectării legislației Uniunii care intră în domeniul său de aplicare, inclusiv prin facilitarea inspecțiilor comune și concertate și prin combaterea muncii nedeclarate; medierea și facilitarea demersurilor pentru soluționarea cazurilor de litigii transfrontaliere.

Activitățile Autorității Europene a Muncii sunt legate de normele privind mobilitatea forței de muncă: libera circulație și detașarea lucrătorilor, coordonarea sistemelor de securitate socială și legislația specifică din sectorul transportului rutier.

Autoritatea Europeană a Muncii are sediul la Bratislava.

Continue Reading

Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru: Propunerile votate de PE pentru o mai bună reglementare a inteligenței artificiale vor deschide calea ca UE să devină un lider global în domeniu

Published

on

© Dragoș Pîslaru/ Facebook

Propunerile votate de Parlamentul European pentru o mai bună reglementare a IA, în sesiunea plenară din a două jumătate a lunii octombrie, vor deschide calea pentru ca UE să devină un lider global în dezvoltarea domeniului, transmite eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe), într-o postare pe Facebook. 

Am votat săptămâna aceasta în Parlamentul European propuneri cu privire la modul în care Uniunea Europeană poate reglementa cel mai bine inteligența artificială (AI) pentru a stimula inovația, standardele etice și încrederea în tehnologie.Aceste recomandări vor deschide calea pentru ca UE să devină un lider global în dezvoltarea AI. Inițiativa legislativă adoptată îndeamnă Comisia să prezinte un nou cadru juridic care să descrie principiile etice și obligațiile legale care trebuie respectate atunci când se dezvoltă și se utilizează inteligența artificială, robotica și tehnologiile conexe din UE, inclusiv software, algoritmi și date. Propunerea legislativă a Comisiei este așteptată la începutul anului viitor”, informează eurodeputatul Renew Europe. 

Potrivit lui Dragoș Pîslaru, legile viitoare ar trebui adoptate în conformitate cu următoarele principii directoare:

• Inteligență artificială centrată pe om și creată de om;
• Siguranță, transparență și responsabilitate;
• Garanții împotriva discriminării;
• Responsabilitatea socială și de mediu
• Respectul pentru confidențialitate și protecția datelor.

Citiți și Parlamentul European, lider în stabilirea primelor norme UE privind inteligența artificială pentru a stimula inovarea, standardele etice și încrederea în tehnologie

Continue Reading

Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru continuă seria de negocieri interinstituționale la Bruxelles privind Instrumentul de Asistență Tehnică pentru eforturile de redresare post-pandemie

Published

on

© European Union 2019 - Source : EP

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru (PLUS, Renew Europe), co-raportor al Parlamentului European privind Instrumentul de Asistență Tehnică, continuă miercuri seria de negocieri cu instituțiile de la Bruxelles pe acest dosar, parte a Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, care va permite guvernelor naționale ale statelor membre să solicite sprijin tehnic de la Comisia Europeană pentru redactarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Prima rundă de negocieri cu Consiliul Uniunii Europene și cu Comisia Europeană a început marțea trecută, pe 13 octombrie. 

 

Ca parte a măsurilor de încurajare a redresării din criza COVID-19, Uniunea Europeană a decis că va sprijini eforturile de reformă ale statelor membre, pentru a stimula creșterea și a pune economiile înapoi pe picioare, prin instituirea unui “instrument de asistență tehnică”.

Raportul privind Instrumentul de Asistență Tehnică coordonat de Pîslaru a fost anterior adoptat de Comisia pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European.

De asemenea, pe lângă activitatea din cadrul plenarei Parlamentului European, din perioada 19-23 octombrie, întâlniri de grup și de comisii, Dragoș Pîslaru mai are întâlniri importante pe Mecanismul de Redresare și Reziliență cu delegațiile țărilor membre, cu co-raportorii și întâlniri tehnice pe dosar. Amintim că eurodeputatul Renew Europe este co-raportor, alături de colegul din PPE, Siegrfried Mureșan, pe acest dosar. 

Citiți și Parlamentul European, sesiune plenară virtuală: Viitorul PAC, programul de lucru al Comisiei Europene 2021, gestionarea crizei COVID-19 și reciprocitatea vizelor cu SUA, principale subiecte în perioada 19-23 octombrie

Ținând cont de experiența și de activitatea de la Bruxelles, Dragoș Pîslaru se va „reîntoarce la catedră” pe 20 octombrie, pentru a le vorbi studenților de la ASE despre Uniunea Europeană și activătățile din Parlamentul European. Tot mâine, va participa ca vorbitor la un eveniment despre viziunea pentru consumatorii europeni de energie: Let’s ASPIRE!.

Dragoș Pîslaru a fost desemnat anul acesta drept cel mai influent membru al Parlamentului European în domeniul politicilor economice, conform unui index realizat de think tank-ul european VoteWatch Europe. De asemenea, alături de liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, și eurodeputata social-democrată Irene Tinagli (Italia), Pislaru a fost desemnat tot de VoteWatch Europe în top trei cei mai influenți europarlamentari aflați la primul mandat. 

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Dragoș Pîslaru4 hours ago

Dragoș Pîslaru: Cosmin Boiangiu, noul director executiv al Agenției Europene a Muncii, este un negociator excelent care a reușit să obțină victorii neașteptate pentru România

Marian-Jean Marinescu4 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: UE se așteaptă ca democrația și statul de drept să triumfe în alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru prosperitatea cetățenilor moldoveni

INTERVIURI5 hours ago

EXCLUSIV Expertul american Ian Brzezinski: Cu o administrație Trump sau o administrație Biden, prezența militară a SUA în România va crește. Sunteți un aliat care s-a ridicat la înălțimea așteptărilor

ENGLISH5 hours ago

EXCLUSIVE Ian Brzezinski, Senior Fellow Atlantic Council: With a Trump or Biden administration, US military presence in Romania will increase

CONSILIUL UE8 hours ago

La propunerea Germaniei, UE adoptă sancțiuni împotriva unor persoane din Rusia pentru atacul cibernetic împotriva Bundestagului și biroului Angelei Merkel

NATO8 hours ago

Miniștrii apărării din țările NATO au decis crearea unui centru spațial în Germania pentru protejarea sistemelor aliate împotriva amenințărilor

U.E.10 hours ago

România a câștigat șefia Autorității Europene a Muncii: Diplomatul Cosmin Boiangiu a fost ales în funcția de director executiv

U.E.11 hours ago

Eurostat: Deficitul guvernamental în zona euro și în UE a atins un nivel fără precedent, în trimestrul al doilea

Corina Crețu11 hours ago

Eurodeputatul Corina Crețu: Este nevoie de reciprocitate în relațiile UE-SUA. Vizele pentru români trebuie ridicate cât mai curând

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI11 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Digitalizarea economiei europene reprezintă o mare provocare, căreia vom putea să îi facem față doar printr-o reglementare antentă a tuturor domeniilor implicate

ROMÂNIA3 days ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI7 days ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

ROMÂNIA7 days ago

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros: România a atras în acest an fonduri europene pentru agricultură de peste două miliarde de euro

Dragoș Pîslaru1 week ago

Dragoș Pîslaru: Pandemia este o lovitură, dar și un moment în care putem face tranziția de la o piața reactivă și inflexibilă la una dinamică

U.E.1 week ago

COVID-19: Noi recomandări privind coordonarea restricțiilor de călătorie în UE. Platforma „Re-open EU”, actualizată permanent cu date noi privind călătoriile

ENGLISH1 week ago

COVID19: regions and cities demand simplified access to EU funds and sufficient time to invest on recovery

U.E.1 week ago

Barometrul regional și local al UE avertizează că pandemia COVID-19 riscă să creeze o generație de tineri „pierdută”

Cristian Bușoi1 week ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru Energie din PE, schimb de opinii cu directorul DG Energie din Comisia Europeană: Numai prin îmbunătățirea energetică a clădirilor, UE și-ar putea reduce consumul de energie cu cel puțin 6%

Dragoș Pîslaru1 week ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Digitalizarea României necesită o reconfigurare „din temelii” a societății, operând mai incluziv din perspectiva competențelor digitale

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru educație din PE: UE poate contribui la eficientizarea unor decizii publice luate în România în aceea ce privește cheltuirea banilor europeni, dar și în ceea ce privește generațiile următoare

Advertisement
Advertisement

Trending