Connect with us

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă : Socialiștii europeni vor să sărăcească și să împovăreze cetățeanul european

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Europarlamentarul PPE, Gheorghe Falcă atrage un semnal de alarmă cu privire la modificarea legislației pentru restaurarea naturii, într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Eurodeputatul subliniază întreg grupul PPE din Parlamentul European „îi cere vicepreședintelui Comisiei Europene, socialistul Frans Timmermans, retragă propunerea de lege pentru restaurarea naturii, după ce Comisia pentru pescuit a Parlamentului a respins legislația planificată pentru vot în această săptămână. Comisia pentru Agricultură a Parlamentului a votat marți, 23 mai împotriva aceleiași legi”.

Gheorghe Falcă transmite în mod clar: „Două comisii parlamentare au votat acum pentru respingerea propunerii de refacere a naturii. Acesta este un semnal de alarmă și arată Parlamentul nu dorește accepte o propunere care doar crește costurile și insecuritatea pentru fermieri, pescari și consumatori. Susținem biodiversitatea, dar această propunere nu este adecvată scopului și ar trebui retrasă în urma voturilor decisive din două comisii parlamentare”.

Europarlamentarul a mai spus: „Vrem protejăm și refacem natura, dar trebuie lucrăm efectiv în realitate, astfel încât obiectivele fie fezabile și toate părțile interesate le poată atinge”.

Referindu-se la reglementările legate de refacerea naturii, Falcă subliniază: „În prezent, există până la 23 de reglementări legate de refacerea naturii și mai mult de 40 de texte care țin cont de comunicări, strategii și reglementări. Încă un text suplimentar nu va aduce nicio valoare adăugată. Comisia Europeană ar fi trebuit facă alte sugestii care creeze coerență cu legislația existentă. Vrem ajutăm statele membre restabilească ecosistemele, asigurând în același timp locuri de muncă, în special în sectoare precum sectorul agriculturii sau pescuitului din UE, care s-a dovedit a fi strategic, asigurând securitatea alimentară în Europa în timpul Brexit-ului, a pandemiei de COVID și a războiului din Ucraina. Sectorul pescuitului european este mai durabil decât sectorul pescuitului în majoritatea țărilor terțe”.

În cazul în care legislația nu va fi retrasă, aceasta va fi votată în iunie de către comisia de mediu, care este comisia principală pentru propunere. „Socialiștii europeni vor sărăcească și împovăreze cetățeanul european în numele protejării mediului. Grupul PPE este angajat în aceste eforturi care vizează reducerea emisiilor de carbon, dar nu cu orice preț, nu putem distruge locuri de muncă și industrii”.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Gheorghe Falcă atrage atenția asupra scăderii populației din România și cere Ministerului Familiei să vină cu ”măsuri reale și eficiente” pentru a inversa fenomenul

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) consideră că ”viitorul României stă în încurajarea și sprijinirea familiei”, astfel că a lansat un apel la programe ”cu eficacitate dovedită” în contextul în care ”trendurile demografice de la noi prevăd o scădere continuă a populației”.

”Populația planetei a depășit anul trecut opt miliarde de locuitori, prognozele pentru 2050 arătând o creștere până la 9,8 miliarde, iar pentru 2100 o creștere până la 11.2 miliarde.  Aceste cifre amețitoare, deși creșterea globală a populației pare că va încetini, ridică mari probleme în ceea ce privește urbanizarea sustenabilă, clima, resursele, dar și la nivel social, date fiind transformările accelerate și uneori radicale prin care trece economia, transformări care, în multe zone, generează deja un surplus de forță de muncă, șomaj, presiune pe sistemele de pensii. Pentru noi însă, în România, problema este una inversă. Trendurile demografice de la noi prevăd o scădere continuă a populației, iar adevărul este clar deja: ne confruntăm cu o problemă demografică gravă, care va aduce provocări majore din punct de vedere social, economic, dar și cultural. Familia, în toată Europa din păcate, se află într-o poziție fragilizată și aș fi dorit și doresc ca în țara noastră să inversăm acest trend”, a trans un semnal de alarmă Falcă.

Acesta a evidențiat că dorește să ”întărim ideea de familie în România, vreau să întărim ideea de sanctitate a căsătoriei, desigur, respectând libertatea absolută și individuală a fiecăruia, dar acum, vorbind despre acest subiect, despre familie, vreau să văd mai mult interes și mai multă responsabilitate pentru viitorul României”.

Gheorghe Falcă salută faptul existența unui Minister al Familiei, dar a solicitat ”măsuri reale, necesare și eficiente” din partea acestei instituții pentru ”a sprijini creșterea demografică”.

”E păcat pentru că, dacă ministerul ar fi fost creat cu gândul la FAMILIE și nu la persoana care va ocupa postul de ministru, poate am fi văzut și o activitate cât de cât relevantă. Nu este cazul. În realitate, Ministerul Familiei din România are în centru persoana ministrului și în niciun caz FAMILIA, iar acest lucru nu poate continua așa, consider eu. Nu poți fi ministru, nu poți conduce un minister și, mai grav, nu poți obține rezultate pentru oameni, pentru familii, dacă singurul tău scop e să te promovezi electoral, așa cum face actualul ministru, cu gândul unei candidaturi la Primăria București. Mai rămâne tot restul țării! Unde sunt planurile concrete, așa cum fac polonezii sau lituanienii, de a încuraja diaspora să revină acasă? Unde sunt programele cu eficacitate dovedită, nu doar vorbită, care vin în ajutorul părinților, al mamelor, al orfanilor care vor deveni adulți? Rămâne faptul că una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România, problema demografică, rămâne ne-adresată tocmai de una dintre instituțiile care trebuiau să fie în prima linie, să genereze idei și să realizeze proiecte. Iar când vorbesc despre ce ar trebui făcut, aș vrea să fie clar că mă refer la întreaga țară, nu doar la Capitală. Acest minister trebuia deja să fie prezent în județe, să mobilizeze toți actorii relevanți din fiecare zonă a României și, mai ales, să vină în întâmpinarea celor care, din multe motive întemeiate, se tem să pună bazele unei familii”, a mai spus Falcă.

Acestea fiind spuse, el a solicitat Ministerului Familiei ”să coboare, dacă îi este posibil, printre oameni, să vadă lucrurile la nivel local, județean și abia apoi la nivel național. Avem nevoie de acțiuni specifice, localizate, dacă ne dorim efecte pe termen lung”.

”Să vedem de exemplu, de ce într-o zonă rata divorțurilor este mai mare, să înțelegem motivele profunde care duc la aceste situații și care creează multă suferință pentru copii, pentru viitorii adulți, pentru viitorii părinți. Din fotoliul ministerial doar, aceste detalii nu au cum să se vadă și cauzele nu pot fi combătute!  Eu vreau un Minister al Familiei pro-activ, care să transmită celorlalte ministere o estimare de impact asupra familiilor din România în toate inițiativele legislative propuse! Oare visez eu, sau exemplul pe care îl ofer reprezintă nu doar baza, dar și cel mai simplu lucru pe care acest minister ar fi obligat să îl facă?  Am putea vedea și ar trebui să vedem multe, pentru că timpul nu are răbdare cu noi, pentru că problemele demografice ne vor lovi din plin, pentru că familiile, de multe ori, au mult prea multe probleme cu care se confruntă în viața de zi cu zi pentru a mai avea vreme să se gândească și la ele însele”, a conchis Gheorghe Falcă.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă: Avem nevoie de investiții masive pentru dezvoltarea infrastructurii transportului feroviar în Europa pentru a contribui la decarbonizare

Published

on

© Gheorghe Falcă - arhivă personală

Provocările viitoare pentru infrastructura feroviară au fost dezbătute într-o primă audiere publică în Comisia pentru Transport și Turism (TRAN) din Parlamentul European, în contextul căreia eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a transmis că membrii comisiei împreună cu experții invitați examinează atât viitorul tarifelor de acces la calea ferată, cât și investițiile în infrastructura feroviară necesare pentru ca sectorul să contribuie la decarbonizare.

„Provocările viitoare pentru infrastructura feroviară: taxele de acces la calea unică europeană și investițiile necesare pentru decarbonizare au fost analizate în contextul cererii globale de transport care crește rapid. Având în vedere tendințele actuale, transportul de pasageri și de marfă se va dubla până în 2050. O astfel de creștere este un semn al dezvoltării economice, dar implică o cerere mai mare de energie și o creștere a emisiilor de CO2 și a poluanților atmosferici. Într-o lume care devine din ce în ce mai urbanizată, călătoriile cu trenul se potrivesc bine nevoilor urbane. Feroviarul de mare viteză poate servi ca alternativă la călătoriile pe distanțe scurte, iar feroviarul convențional și de marfă pot completa alte moduri de transport pentru a oferi o mobilitate eficientă”, a explicat Falcă.

Europarlamentarul a mai subliniat și faptul că „sectorul feroviar poate oferi beneficii substanțiale pentru sectorul energetic, precum și pentru mediu. Diversificând sursele de energie și oferind o mobilitate mai eficientă, calea ferată poate reduce consumul de energie din transport și poate reduce numărul accidentelor rutiere. Până în 2050, calea ferată ar trebui să-și extindă substanțial cota modală pe distanțe medii și lungi atât pentru pasageri, cât și pentru marfă, pe baza unei rețele dense conectate la toate aeroporturile și porturile maritime principale”.

„Sectorul feroviar contribuie major la dezvoltarea economică și socială a Europei, deoarece oferă locuri de muncă pentru un număr semnificativ de personal cu înaltă calificare. În întreaga Uniune, aceștia lucrează în companii de diferite dimensiuni, fie furnizând direct servicii de transport, fie ca parte a lanțului de aprovizionare și logistică. Activitățile lor oferă fundația nu numai pentru operarea sistemului feroviar, ci și pentru industria de succes a aprovizionării feroviare din Europa, care aduce contribuții considerabile la nevoile pieței globale de echipamente feroviare. Transportul feroviar se adaptează la schimbările demografice și se adaptează la tendințele în schimbare în comportamentul consumatorilor, bazându-se pe o serie de abilități bazate pe cunoștințe în care Europa este lider în lume, ajutată de standarde care sunt de facto standarde mondiale – fie în materie de siguranță, tehnologia vehiculelor, aplicații telematice, proiectarea sistemelor, inginerie civilă sau operațiuni. Acest sector de transport este liderul global și continuă îndeplinească obiectivele și nevoile societății. Pentru ca UE să-și îndeplinească obiectivele până în 2050, feroviarul va avea nevoie de finanțare publică și privată combinată de aproximativ un trilion de euro”, a transmis Gheorghe Falcă.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gheorghe Falcă face apel la acțiune comună a statelor UE privind independența energetică de Rusia: Această independență ori va fi comună, ori nu va fi deloc

Published

on

© European Union 2022 - Source : EP

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a lansat un apel la acțiune comună din partea statelor membre privind independența energetică față de Rusia pentru a nu afecta Uniunea Europeană în ansamblul său.

Acesta a avut o intervenție în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg pentru a aborda, printre altele, chestiunea stocării energiei.

”Probabil că nu există prioritate mai mare la nivelul UE decât asigurarea unei independențe energetice comune și depline față de Rusia. Aș dori să accentuez că această independență ori va fi comună, ori nu va fi deloc. Atâta vreme cât unele state, indiferent de rațiuni și motive, dacă sunt țări mari sau mici, aleg să-și prelungească dependența și servitutea față de Moscova, Uniunea Europeană în ansamblul ei va fi grav afectată”, a evidențiat Falcă, criticând astfel recenta decizie a Ungariei de a-și consolida dependența energetică de Rusia.

Acesta a evidențiat că ”nu ne putem pune baza în iarna ce vine pe aceleași temperaturi ca și iarna trecută”.

”A fost norocul nostru, dar nu putem visa la același noroc în fiecare iarnă. Este la fel de evident că trebuie să acționăm responsabil, fără egoism și urgent. Dincolo de aspectele comerciale sau tehnice, apelul meu este la seriozitate și la acțiune comună. În caz contrar, din nefericire, ne vom minți singuri. Mai mult decât atât, până reușim să realizăm energia regenerabilă la nivelul UE, trebuie să menținem gazul ca energie de tranziție”, a conchis Gheorghe Falcă.

La mijlocul lunii martie, Comisia Europeană a propus reformarea organizării pieței energetice electrice a UE, care introduce măsuri menite să stimuleze încheierea de contracte pe termen mai lung de producere de energie pe bază de combustibili nefosili și să introducă soluții flexibile mai curate în sistem care să facă concurență gazului, cum ar fi răspunsul părții de consum și stocarea.

Hotărârea vine în contextul în care criza energetică provocată de invadarea Ucrainei de către Rusia a evidențiat necesitatea de a adapta piața energiei electrice pentru a sprijini mai bine tranziția verde și pentru a oferi consumatorilor de energie, atât gospodăriilor, cât și întreprinderilor, un acces generalizat și la prețuri accesibile la energie electrică din surse regenerabile și nefosile.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
U.E.12 mins ago

Polonia nu mai dorește să aprovizioneze Ucraina cu arme, anunță premierul Mateusz Morawiecki: Ne concentrăm pe modernizarea armatei noastre

Victor Negrescu47 mins ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat în PE raportul prin care se definește obligativitatea cooperării loiale la nivel european și se solicită justificarea legală a tuturor veto-urilor, inclusiv cel aplicat de Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

ROMÂNIA1 hour ago

Marcel Boloș: România riscă să piardă 75 miliarde de euro din bani europeni. CE a cerut în mod expres României să ia măsurile necesare pentru ajustarea deficitului bugetar

CONSILIUL DE SECURITATE1 hour ago

Șefa diplomației române, în Consiliul de Securitate ONU: România sprijină pe deplin Formula de Pace propusă de Ucraina. Pacea nu poate recompensa agresorul

ONU1 hour ago

România a semnat Tratatul privind conservarea și utilizarea durabilă a biodiversității marine în zonele din afara jurisdicției naționale, dovadă a dorinței comunității internaționale de a proteja oceanele

CONSILIUL EUROPEAN2 hours ago

Din Consiliul de Securitate al ONU, Charles Michel acuză Moscova că încearcă ”să restaureze vechiul imperiu rus” și cere națiunilor să nu închidă ochii în fața acestei crime

ONU3 hours ago

De la tribuna ONU, Maia Sandu face apel pentru extinderea UE: Este singura cale de a proteja libertatea, pacea și democrația în Moldova și Europa

ROMÂNIA3 hours ago

Bogdan Aurescu candidează pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție ONU din partea Europei de Est, având drept rival un judecător din Rusia

ROMÂNIA14 hours ago

Klaus Iohannis consideră că inițiativa premierului Ciolacu de a da în judecată Austria dacă își menține veto-ul pe Schengen este “abordare care trebuie foarte bine analizată”

ROMÂNIA14 hours ago

Klaus Iohannis, întâlnire cvadrilaterală la New York cu Zelenski, von der Leyen și vicepremierul Bulgariei: Vom crea un sistem de autorizare pentru exporturile cerealelor ucrainene care să nu afecteze fermierii din România

Victor Negrescu47 mins ago

Eurodeputatul Victor Negrescu a prezentat în PE raportul prin care se definește obligativitatea cooperării loiale la nivel european și se solicită justificarea legală a tuturor veto-urilor, inclusiv cel aplicat de Austria privind aderarea României la spațiul Schengen

ROMÂNIA1 hour ago

Marcel Boloș: România riscă să piardă 75 miliarde de euro din bani europeni. CE a cerut în mod expres României să ia măsurile necesare pentru ajustarea deficitului bugetar

CONSILIUL DE SECURITATE15 hours ago

Klaus Iohannis consideră că reforma ONU nu mai poate fi amânată: Un Consiliu de Securitate extins ar putea include voci suplimentare importante precum grupul est-european

ONU15 hours ago

Klaus Iohannis, la tribuna ONU: România nu-și va abandona partenerii vulnerabili; Regiunea Mării Negre trebuie să fie protejată împotriva efectelor războiului Rusiei împotriva Ucrainei

INTERNAȚIONAL5 days ago

Ministrul german de Externe îl califică pe președintele Chinei drept ”dictator”: Dacă Putin ar câștiga războiul din Ucraina, ”ce semnal ar fi acesta pentru alți dictatori din lume precum Xi?”

ROMÂNIA6 days ago

Nicolae Ciucă: Ridicarea oficială a MCV este un moment istoric pentru democrația noastră, însă nu și etapa finală în reforma sistemului judiciar din România

JUSTIȚIE6 days ago

Klaus Iohannis: Ridicarea MCV atestă angajamentul definitiv pro-european al României, fiind o reușită a instituțiilor și a vocilor societății românești care s-au auzit în stradă

JUSTIȚIE6 days ago

Alina Gorghiu, după ce MCV pentru România a fost închis în mod oficial: Un proiect strategic de țară, alături de aderarea la UE și NATO. Sper ca lista să fie completată cu aderarea la OCDE

U.E.7 days ago

Ursula von der Leyen lansează prima navă portcontainer alimentată cu metanol curat, fabricat cu energie solară: O reprezentare a deciziei UE de ”a fi pionier în lupta împotriva schimbărilor climatice”

ROMÂNIA7 days ago

Marcel Ciolacu a anunțat un sprijin de urgență de 60 milioane de euro pentru fermierii din sectorul vegetal afectați de războiul din Ucraina și de importul de cereale

Trending