ECR
Europarlamentarul Monica Macovei: Dezbaterile din PE privind situația din țara noastră sunt necesare deoarece oficialii europeni sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă în România
Published
5 years agoon
By
Violeta Dan
Europarlamentarul Monica Macovei din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni salută dezbaterea din Parlamentul European cu privire la situația din România. Potrivit eurodeputatului român, aceasta este necesară in cauza “asaltului neobosit asupra justiției, atacul brutal asupra românilor care protestează față de derapajele PSD”.
Redăm comunicatul integral al eurodeputatului Monica Macovei:
“Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, vine în seara asta în Comisia LIBE să discutăm despre situația din România, inclusiv independența sistemului judiciar. Discuția a fost introdusă de urgență pe ordinea de zi, săptămâna trecută, pentru că niciodată până acum oficialii europeni nu au fost atât de îngrijorați de ceea ce se întâmplă în România: asaltul neobosit asupra justiției, atacul brutal asupra românilor care protestează față de derapajele PSD&ALDE.
În plus, Dragnea a făcut aseară noi amenințări la independența presei și a libertății de exprimare și a trasat sarcini să se facă o lege împotriva jurnaliștilor independenți care nu se lasă păcăliți și scriu onest despre cum PSD&ALDE confiscă țara zi de zi.
Doi condamnați – Dragnea și Voiculescu – pun acum la cale cum să închidă definitiv gura presei libere, după ce au văzut că jurnaliștii independenți nu s-au speriat de controalele ANAF sau de amenințările politicienilor cu dosare penale și continuă să publice investigații despre cum e jefuită țara și cum justiția și statul de drept sunt sugrumate.
Dezbaterile din Parlamentul European sunt cu atât mai necesare. Încercările lui Dăncilă și Tăriceanu, veniți preventiv săptămâna trecută la Bruxelles, de a le spune deputaților europeni că în România cei care protestează față de PSD&ALDE sunt “drogați” și că din cauza “protocoalelor secrete” o duc românii rău au eșuat. Europarlamentarii PSD și ALDE vor încerca și în plenul Parlamentului European, miercuri, la dezbaterea despre statul de drept și independența justiției din România, să denigreze țara și pe români, să scoată de la naftalină subiecte prăfuite, să citească punctajele unor condamnați, să facă rău României.
Depinde de noi toți ca adevărul să învingă! Și, pentru asta, avem nevoie de presă independentă și justiție puternică.”
Miercuri, 3 octombrie, deputații europeni vor discuta despre ultima reformă a sistemului judiciar din România și riscul la adresa statului de drept, în prezența premierului român, Viorica Dăncilă.
Decizia organizării unei dezbaterii pe marginea violențelor de la protestul care a avut loc pe 10 august în Piața Victoriei a fost luată în unanimitate de Conferința Președinților Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice și președintele PE. Propunerea a fost făcută de grupul Verzilor din Parlamentul European.
O rezoluție privind țara noastră va fi adoptată în cadrul sesiunii din 22-25 octombrie, atunci când președintele Klaus Iohannis se va afla la Strasbourg pentru a participa la o dezbatere privind viitorul Uniunii Europene. Șeful statului a fost invitat să susțină un discurs privind viitorul Europei pe 23 octombrie, într-o serie de dezbateri cu președinți și prim-miniștri din țările membre ale Uniunii Europene.
–
You may like
Acord la Bruxelles privind stabilirea unor norme comune pentru piețele interne în domeniul gazelor naturale, al regenerabilelor și al hidrogenului
Raportul eurodeputatului Victor Negrescu, cu elemente cheie pentru aderarea României la spațiul Schengen, a fost aprobat în Comisia pentru afaceri constituționale din Parlamentul European
Consiliul UE și Parlamentul European au ajuns la un acord politic provizoriu privind directiva care permite tranziția de la gaze naturale la energia regenerabilă
Parlamentul European a aprobat “Mecanismul de stimulare a talentelor” pentru a sprijini regiunile confruntate cu plecarea tinerilor, anunță Dan Motreanu, responsabil din partea grupului PPE
Eurodeputata PPE Pernille Weiss evidențiază potențialul României de a atrage investiții în domeniul farmaceutic prin crearea unui mediu propice pentru inovatori și IMM-uri
Cu o majoritate firavă, Parlamentul European solicită liderilor statelor UE să convoace o convenție pentru revizuirea tratatelor
Cristian Terhes
Eurodeputatul Cristian Terheș a demisionat din Grupul S&D din Parlamentul European și s-a înscris la conservatorii europeni: Voi promova, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României
Published
4 years agoon
May 12, 2020
Europarlamentarul Cristian Terheș și-a anunțat luni demisia din PSD și din Grupul S&D din Parlamentul European și înscrierea în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor si Reformiștilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD.
”Azi mi-am dat demisia din PSD, membru al grupului europarlamentar S&D, pentru a mă înscrie în Grupul ECR (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni), din care face parte ECPM (Mișcarea Politică Creștină Europeană), partid politic european la care este afiliat PNȚCD. Candidatura mea la alegerile europarlamentare pe listele Partidului Social Democrat a fost urmarea unui Protocol între PSD și PNȚCD, semnat într-o conferință de presă de președinții celor două partide. Protocolul stabilește colaborarea celor două partide pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale, precum și a democrației constituționale în România (…) Ca membru în Grupul ECR – care susține o Europă a democrației și națiunilor – voi promova, în numele PNȚCD, toate inițiativele favorabile României”, a scris luni eurodeputatul pe Facebook.
Terheș a fost ales eurodeputat pe listele PSD la alegerile europarlamentare din 2019. După demisia lui Cristian Terheș, PSD rămâne cu nouă eurodeputați, iar grupul S&D cu zece europarlamentari români, nouă de la PSD și unul de la Pro România.
În Parlamentul European, Cristian Terheș este vicepreședinte la Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest și membru în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Comisia pentru petiții, Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova.
Totodată, Terheș este membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare, în Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Turcia, în Delegația la Comisia parlamentară de parteneriat UE-Armenia, la Comisia parlamentară de cooperare UE-Azerbaidjan și la Comisia parlamentară de asociere UE-Georgia.
ECR
Europarlamentarul Monica Macovei (ECR): ”Laura Codruța Kovesi este ținta unui atac ticălos”
Published
5 years agoon
February 14, 2019By
REDACTIA
Europarlamentarul Monica Macovei (ECR) a declarat că Laura Codruța Kovesi este ținta unui ”atac ticalos” pus la cale de coaliția PSD-ALDE, chiar înainte să fie audiată la Bruxelles pentru postul de procuror-șef european.
Eurodeputatul a precizat ca revin vremurile în care ”dosarele se decideau la sediul PSD din Kiseleff”, semnalează Macovei într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
”În această seară, dna Kovesi ne-a anunțat că a fost citată la Secția specială de anchetare a magistraților, înființată de Toader și PSD&ALDE, exact în perioada în care trebuie să fie la Bruxelles pentru a depune actele finale pentru candidatură și a se pregăti pentru audierea din comisia LIBE. La Secția specială lucrează Adina Florea, care a declarat că nu a fost niciodată un procuror independent și care este propusă cu insistență de Toader să fie procuror șef al DNA”, a precizat Macovei.
”În Parlamentul European suntem asaltați de scrisori trimise de Toader și de reprezentanți ai PSD&ALDE care încearcă orice ca să blocheze o eventuală alegere a dnei Kovesi ca Procuror European. Pline de ură și minciuni, aceste scrisori fac un mare deserviciu nu doar dnei Kovesi, ci României”, a mai spus eurodeputatul român.
ECR
Europarlamentarul Monica Macovei: Raportul MCV a evaluat corect situația din România
Published
5 years agoon
November 14, 2018By
Violeta Dan
Europarlamentarul Monica Macovei este de părere că executivul european a evaluat corect situația din România în raportul MCV deoarece în țara noastră au fost făcuți pași înapoi în asigurarea independenței și reformei justiției, conform unui comunicat de presă remis Calea Europeană.
Redăm mesajul integral al eurodeputatului român:
“Comisia Europeană a evaluat corect situația: politicienii PSD&ALDE au distrus justiția prin modificările aduse Codurilor penale și legilor justiției și ele trebuie blocate și anulate. Comisia Europeană are dreptate: ne-am întors din cauza PSD&ALDE în urmă cu peste 10 ani, în perioada de dinaintea aderării la UE. Sunt pași înapoi în asigurarea independenței și reformei justiției. Sunt pași înapoi în combaterea corupției la nivel înalt.
Dragnea și Tăriceanu trebuie să-și asume responsabilitatea pentru criticile dure din raportul MCV de astăzi. Și nu există decât un singur fel: DEMISIA! Așa cum au cerut și cer peste 500.000 de romani ieșiți în stradă. Și, prin tot ceea ce fac, PSD&ALDE ne îndepărtează de Europa în fiecare zi. Asta se numește trădare de țară, tot în fiecare zi!
Guvernul PSD&ALDE are acum obligații suplimentare pentru că nu a îndeplinit obligațiile din raportul MCV anterior, în dispreț total față de cerințele Comisiei Europene și față de statele Uniunii. Asta în timp ce Bulgaria primește un raport favorabil și este decuplată de România, pentru că Dragnea și Tăriceanu ne-au dus înapoi pe vremea guvernului Năstase.
Comisia Europeană cere guvernului PSD&ALDE (1) anularea modificărilor la legile justiției și Codurile penale, (2) un nou proces de numire a unui procuror-șef al DNA, astfel încât acesta să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente și imparțiale, (3) numirea imediată, de către CSM, a unei echipe interimare de conducere a Inspecției Judiciare din CSM, (4) respectarea avizelor negative ale CSM de către ministrul Justiției Toader privind numirea sau revocarea unor procurori cu funcții de conducere.
În acest moment, pentru a mai spăla rușinea pe care PSD&ALDE au aruncat-o asupra României, este important ca Parlamentul să pună imediat în aplicare recomandările MCV și ale Comisiei de la Veneția.
Comisia Europeană nu critică România, țara noastră, ci avertizează că partidele politice aflate la putere acționează împotriva intereselor României și împotriva oamenilor, că PSD&ALDE distrug sistematic statul de drept pentru a se proteja împotriva legii și a justiției.
Numai mincinoșii aflați astăzi la putere pot răspunde avertismentelor Comisiei Europene susținând că acestea sunt împotriva României. Adevărul este exact invers și raportul MCV a arătat astăzi mai mult ca niciodată că MCV este pentru binele României, în timp ce Dragnea și Tăriceanu, PSD&ALDE sunt răul României.“
Marți, 13 noiembrie, Comisia Europeană a publicat cel mai dur raport MCV pentru România din ultimii ani, în care țara noastră are opt recomandări suplimentare, executivul european cerând Guvernului de la București să suspende punerea în aplicare a legilor Justiției și să le revizuiască în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția și GRECO.
De asemenea, Comisia Europeană solicită înghețarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală, dar și suspendarea procedurii procedurilor de numire și revocare a procurorilor șefi.
În aceeași zi, Parlamentul European a votat cu largă majoritate rezoluția privind statul de drept în România. Europarlamentarii au adoptat cu 473 de voturi pentru, 151 de voturi contra și 40 de abțineri, dintr-un total de 664, documentul referitor la România.
–
Concrete & Design Solutions

Klaus Iohannis: La 105 ani de la Marea Unire, România are un loc un binemeritat în UE și NATO și promovează aspirațiile europene ale românilor de peste Prut

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

Clepsidra, istoria și viitorul: Acum, mai mult ca niciodată, destinul european și euro-atlantic al României trebuie să coboare în Cetatea idealului național

Maia Sandu: România iubește necondiționat R. Moldova, fără a aștepta lauri. Drumul nostru este comun și locul nostru este împreună în UE

Ziua Națională. Marcel Ciolacu, la 105 ani de la Marea Unire: Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că avem un drum comun de parcurs ca națiune

Șeful diplomației SUA, mesaj de Ziua Națională a României: Viitorul cooperării dintre națiunile noastre devine din ce în ce mai luminos

Ziua Națională. Nicolae Ciucă, la 105 ani de la Marea Unire: Iubirea de ţară stă în inimă şi în faptă. Suntem datori să veghem destinul acestei ţări

Liderii instituțiilor UE fac un apel la “pornirea” apărării europene pentru a reflecta nivelul de ambiție al “Uniunii geopolitice”

Klaus Iohannis: Mandatul noului șef al Statului Major al Apărării trebuie să fie încă un pas în consolidarea capacității de apărare a României

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

Eurodeputata PPE Pernille Weiss evidențiază potențialul României de a atrage investiții în domeniul farmaceutic prin crearea unui mediu propice pentru inovatori și IMM-uri

Președintele Senatului consideră că ”mediul de afaceri are nevoie de încredere şi predictibilitate” pentru a se dezvolta astfel încât orice situaţie de criză să poată fi depăşită

Volodimir Zelenski, Maia Sandu și Charles Michel afirmă “calea europeană” a Ucrainei și Moldovei la zece ani de la EuroMaidan: Aderarea va întări frontiera estică a UE
Trending
- ROMÂNIA1 week ago
Ministrul Sănătății semnalează: În România nu producem niciun medicament inovativ. Un model economic care să încurajeze industria, necesar
- PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago
Parlamentul European solicită ca primatul dreptului UE să fie înscris în tratatele Uniunii Europene: Doar Curtea de Justiție a UE poate interpreta dreptul european
- ROMÂNIA1 week ago
Președintele ARPIM Cecilia Radu: Industria farmaceutică inovatoare, unul dintre cele mai importante motoare ale ecosistemului de inovație european
- U.E.1 week ago
Lovitură de teatru în Olanda: Partidul anti-imigrație de extremă dreapta obține primul loc la alegerile parlamentare (exit-poll)
- CONSILIUL EUROPEAN1 week ago
Charles Michel îi asigură pe Volodimir Zelenski și Maia Sandu că ”nu va precupeți niciun efort în a sprijini ambițiile legitime” ale Ucrainei și R. Moldova: Calea voastră europeană este călătoria noastră comună