FMI, dispus să rediscute măsurile din acord, după anunțul președintelui Băsescu

traian basescuFMI stie de dezacordul presedinte-guvern si monitorizeaza situatia din Romania, asteptand decizia partii romane privind eventuale modificari, inainte de a prezenta memorandumul pentru aprobarea conducerii Fondului.

Echipa FMI monitorizeaza evolutiile si asteapta o decizie a autoritatilor daca vor sa modifice politicile necesare pentru a asigura tinta de deficit stabilita, inainte de a supune spre examinare pachetul de masuri conducerii FMI“, se arata intr-o declaratie oficiala trimisa Agerpres.

FMI spune ca urmareste situatia din Romania, fiind constient ca exista disensiuni intre centrii de putere politica din Romania. “Suntem constienti de dezacordul dintre presedintele Traian Basescu si Guvernul Romaniei privind masurile specifice ce vor fi folosite pentru a ajunge la acest obiectiv“, spune comunicatul FMI, potrivit sursei citate.

Potrivit pozitiei oficiale a FMI, scopul acestui acord cu Romania este limitarea deficitului fiscal.

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca a decis sa nu aprobe memorandumul vizand negocierile cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

“Am decis sa nu aprob acest memorandum pentru ca pe pagina a treia este facuta mentiunea la obligatiile pe care si le asuma Guvernul, majorarea accizei la carburanti. Nu-mi voi asuma aceasta masura pe care o consider impotriva sanselor de relansare a economie”, si-a argumentat presedintele decizia.

Sursa: Agerpres
Foto: presidency.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.