Connect with us

COMISIA EUROPEANA

Ponta: Prezentarea Comisiei Europene privind MCV a fost extrem de pozitivă la adresa României

Published

on

victor ponta govPremierul Victor Ponta a declarat că prezentarea verbală făcută joi de Comisia Europeană în grupul de lucru privind MCV a fost “extrem de pozitivă” la adresa României, fiind apreciate progresele în lupta anticorupţie, numirile noilor procurori-şefi şi pregătirea implementării noilor Coduri, potrivit Mediafax.

“Poziţia Comisiei şi a statelor membre a fost extrem de pozitivă, că România a făcut progrese în toate benchmark-urile şi în toate direcţiile”, a declarat, joi seară, la Digi 24, premierul Ponta.

“Prezentarea în plen s-a referit, destul de pe larg, la România, spunându-se că s-au înregistrat progrese evidente în lupta anticorupţie, a fost lăudată numirea noilor şefi la Parchet, procesul de pregătire, de implementare a Codurilor. Şi s-a atras atenţia că va rămâne Comisia în continuare atentă, pe procesul de modificare a Constituţiei. Dar, pe toate punctele, cele şase ţări, între care, atenţie, şi Olanda, care au luat cuvântul, că nu au vorbit toate, toate au spus «Da, apreciem, s-au făcut progrese, să se păstreze ritmul». Un pic mai lungă a fost discuţia pe Bulgaria, dar, mă rog, nu este treaba noastră, ca să zic aşa”, a mai afirmat premierul Ponta.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: gov.ro

COMISIA EUROPEANA

Comisia Europeană solicită companiei Google să fie mai transparentă: Consumatorii UE nu trebuie induși în eroare

Published

on

© European Union, 2021/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia și autoritățile responsabile de cooperarea în materie de protecție a consumatorilor, sub conducerea Autorității pentru Consumatori și Piețe din Țările de Jos și a Direcției Generale pentru Inspecție Economică din Belgia, au trimis o scrisoare companiei Google în care i se solicită să fie mai transparentă și să respecte legislația UE, se arată într-un comunicat al Reprezentanței Comsiei Europene în România.

Consumatorii trebuie să știe cum stabilește motorul de căutare online al Google ordinea în care se afișează rezultatele căutării lor și dacă plățile pot influența această ordine. Prețurile zborurilor și ale hotelurilor prezentate pe Google ar trebui să fie prețurile finale și să includă comisioane sau taxe care să poată fi calculate în mod rezonabil în avans.

În plus, Google ar trebui să revizuiască condițiile standard ale Google Store, deoarece Rețeaua de cooperare pentru protecția consumatorilor a constatat că, în unele cazuri, există un dezechilibru semnificativ între drepturile comerciantului și cele ale consumatorului, în detrimentul acestuia din urmă. În plus, atunci când autoritățile pentru protecția consumatorilor raportează conținuturi care încalcă normele de protecție a consumatorilor, Google ar trebui să elimine sau să blocheze mai rapid accesul la astfel de conținuturi.

Comisarul pentru justiție, Didier Reynders, a declarat la rândul său: „Consumatorii din UE nu pot fi induși în eroare atunci când utilizează motoare de căutare pentru a-și planifica vacanțele. Trebuie să le oferim consumatorilor posibilitatea de a alege pe baza unor informații transparente și imparțiale.”

Se așteaptă ca Google să ia măsurile necesare și să comunice Comisiei și autorităților pentru protecția consumatorilor modificările practicilor sale în următoarele două luni. Comisia va sprijini autoritățile naționale pentru protecția consumatorilor în ceea ce privește evaluarea răspunsului din partea companiei Google, ținând seama de angajamentele de a-și modifica site-urile web și serviciile asumate de Google. În cazul în care angajamentele asumate de Google nu vor fi considerate suficiente, va avea loc un dialog ulterior.

Autoritățile naționale pot decide, în ultimă instanță, să impună sancțiuni. Mai multe informații sunt disponibile aiciCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedent

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Drepturile de autor pe piața unică digitală: Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement împotriva României

Published

on

© European Union, 2017/ Source: EC - Audiovisual Service

Comisia Europeană  a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care normele incluse în Directiva privind drepturile de autor pe piața unică digitală (Directiva 2019/790/UE) sunt transpuse în legislația națională, potrivit comunicatului oficial.

De asemenea, Comisia Europeană a solicitat Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franței, Croației, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei și Slovaciei să comunice informații cu privire la modul în care Directiva 2019/789/UE privind programele de televiziune și de radio online este transpusă în legislația lor națională.

Întrucât statele membre menționate mai sus nu au comunicat măsurile naționale de transpunere sau au făcut-o doar parțial, Comisia a decis astăzi să deschidă proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

Cele două directive au ca scop modernizarea normelor UE privind drepturile de autor și să permită consumatorilor și creatorilor să profite la maximum de era digitală.

Ele consolidează poziția industriilor creative, permit mai multe utilizări digitale în domenii esențiale ale societății și facilitează distribuția programelor de radio și televiziune în întreaga UE. Termenul limită pentru transpunerea acestor directive în legislația națională a fost 7 iunie 2021. Aceste state membre au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde la scrisori și a lua măsurile necesare. În absența unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită avize motivate.

Continue Reading

COMISIA EUROPEANA

Incendii forestiere în Sardinia: Uniunea Europeană mobilizează sprijin imediat din partea Franței și a Greciei prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE

Published

on

© European Union, 2018/ Source: EC - Audiovisual Service

Ca răspuns la cererea Italiei de asistență, Uniunea Europeana a mobilizat sprijin imediat din partea Franței și a Greciei, prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al UE, pentru a contribui la lupta împotriva incendiilor forestiere în curs din Sardinia, informează Comisia Europeană într-un comunicat.

„Le mulțumesc Franței și Greciei pentru această solidaritate promptă cu Italia pentru a ajuta la stingerea incendiilor devastatoare. Centrul de coordonare a răspunsurilor de urgență al UE, care funcționează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, rămâne în strânsă legătură cu autoritățile italiene pentru a monitoriza evoluția situației la fața locului și pentru a coordona orice asistență suplimentară, după caz”, a transmis comisarul pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarčič. 

Franța și Grecia vor trimite câte două avioane de luptă împotriva incendiilor forestiere (Canadair). Avioanele oferite de Franța provin din Mecanismul de protecție civilă al UE, în timp ce avioanele oferite de Grecia fac parte din resursele rescEU.

Incendiile de vegetație au afectat zona Montiferru, în centrul-vestul insulei, în urma temperaturilor ridicate. Potrivit primelor informații, au ars peste 4.000 de hectare și au fost evacuate 355 de persoane.

Mecanismul de protecție civilă al UE consolidează cooperarea între statele membre și statele participante în domeniul protecției civile, în vederea îmbunătățirii prevenirii, pregătirii și reacției la dezastre. Prin intermediul Mecanismului, Comisia Europeană joacă un rol-cheie în coordonarea răspunsului la dezastre în Europa și în afara acesteia.

Atunci când amploarea unei situații de urgență depășește capacitățile de răspuns ale unei țări, aceasta poate solicita asistență prin intermediul Mecanismului.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
ROMÂNIA5 mins ago

Premierul Florin Cîțu: Investițiile publice în România au crescut cu 32% în primele 6 luni, comparativ cu anul trecut

U.E.27 mins ago

Ursula von der Leyen: UE și-a respectat promisiunea. 70% din populația adultă este imunizată cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19

INTERNAȚIONAL50 mins ago

SUA mențin restricțiile pentru călătoriile internaționale, din cauza variantei Delta

U.E.2 hours ago

Polonia trimite o echipă de salvare în Germania: Îi ajutăm pe vecinii noștri să facă față consecințelor inundațiilor tragice

Gheorghe Falcă3 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Fabrica de construcții metalice din Arad, rol determinant în construirea celor 433 de km de autostradă din PNRR

Dragoș Pîslaru3 hours ago

Garanția pentru Copii: Eurodeputatul Dragoș Pîslaru a discutat cu ministrul dezvoltării despre implementarea și finanțarea prin PNRR a programului de construire de creșe

NATO19 hours ago

Noul ambasador al României în SUA, Andrei Muraru, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România reprezintă o prioritate

FONDURI EUROPENE20 hours ago

România achiziționează cu fonduri europene două avioane destinate situațiilor de urgență, capabile să transporte pacienți în stare critică pe o rază de 2.000 km

COMISIA EUROPEANA20 hours ago

Comisia Europeană solicită companiei Google să fie mai transparentă: Consumatorii UE nu trebuie induși în eroare

CHINA20 hours ago

Prima vizită a unui înalt oficial al administrației Biden la Beijing: SUA salută concurența acerbă cu China. Ne vom consolida propria forță competitivă, dar nu căutăm un conflict

COMISIA EUROPEANA3 days ago

Comisarul european Janez Lenarcic îi răspunde premierului sloven, care l-a acuzat că acționează împotriva intereselor țării sale: Prejudiciile sunt provocate de cei care subminează statul de drept

INTERNAȚIONAL3 days ago

Emmanuel Macron, aflat la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, a discutat cu premierul japonez despre lupta împotriva schimbărilor climatice și despre o regiune ”indo-pacifică liberă”

REPUBLICA MOLDOVA4 days ago

Republica Moldova: Bogdan Aurescu a anunțat un nou sprijin de 300.000 euro pentru societatea civilă și presa independentă

REPUBLICA MOLDOVA4 days ago

Vizita lui Bogdan Aurescu la Chișinău: România va fi mereu alături de Maia Sandu. R. Moldova poate deveni un model de orientare pro-europeană în vecinătatea estică a UE

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Florin Cîțu apreciază că viteza cu care România va face tranziția la o economie verde va fi diferită de cea a altor țări UE: Partenerii europeni trebuie să ne sprijine mai mult

IMAGINEA ZILEI5 days ago

IMAGINEA ZILEI Militari ai Forțelor Aeriene SUA ajută localnicii afectați de inundațiile devastatoare din Germania

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Florin Cîțu: Se vor construi trei centre de mari arși la București, Timișoara și Târgu Mureș. Finanțarea se va face printr-un program cu Banca Mondială

ROMÂNIA6 days ago

Premierul Florin Cîțu: Recunoștință și respect față de militarii români care au participat la acțiunile din Afganistan. Sunt eroi ai României

ROMÂNIA7 days ago

România: CE constată o îmbunătățire a cadrului general privind situația statului de drept în 2021, dar subliniază necesitatea desființării SIIJ și modificarea codurilor penale

COMISIA EUROPEANA7 days ago

Comisia Europeană publică al doilea raport privind situația statului de drept în toate țările membre UE: Progresele au fost neuniforme și există motive serioase de îngrijorare determintate de mai multe țări

Team2Share

Trending