Ministrul britanic al Apărării respinge crearea unei Uniuni a Apărării: Vom face tot posibilul pentru a opri crearea unui rival al NATO

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a precizat că Marea Britanie va respinge crearea unei armate europene atâta vreme cât va fi membru UE, informează Euobserver.fallon

Reacționând la ideile unei cooperări mai strânse în ceea ce privește apărarea, subiect dezbătut la summitul de la Bratislava, acesta a precizat pentru o publicație engleză că „acest lucru nu se va întâmpla. Suntem membri ai UE cu drepturi depline și vom depune toate eforturile necesare pentru a împiedica orice încercare de a crea un rival al NATO”, a spus Fallon.

Vom continua să asigurăm securitatea continentului european. Nu vom renunța la angajamentul nostru privind acest lucru, dar nu vrem să vedem o birocrație care nu-și are rostul la nivelul UE când există deja la nivel NATO”, a adăugat ministrul englez al Apărării.

Propunerea pentru ceea ce Germania a numit-o o “Uniune a Apărării” include formarea unui cartier general, care să dispună de ajutor medical și cu capacități logistice menit să coordoneze misiuni de criză ale UE.

Citiți și  Germania: Este timpul să avansăm spre o Uniune a Apărării. Americanii se așteaptă să facem acest lucru

Propunerea, sprijinită de Franța și Germania, dar și de Comisia Europeană, implică și un buget comun la nivelul statelor membre, supraveghere militară comună prin satelit, dar și achiziționarea echipamentelor de înaltă tehnologie, cum ar fi dronele.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.