Ministrul Muncii: “Banii europeni trebuie să ajungă la cetăţeni şi mai puţin la echipele de management”

Claudia Boghicevici a declarat că s-au achitat 480 de milioane de lei în cele peste 40 de zile în care Comisia Europeană a decis să întrerupă plăţile pe POSDRU – Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.

Demnitarul a declarat că în 44 de zile a reuşit să remedieze problemele privind blocarea finanţării europene. ”În perioada februrie – martie am achitat 480 mil de lei de la bugetul de stat, bani platiti de la bugetul public care vor fi acoperiţi acum de finanţările europene”, a declarat aceasta.

Vreau ca tot mai mulţi bani să ajungă la grupurile ţintă, adică la cetăţeni, şi mai puţini bani să meargă pe salarii pentru echipele de management. Aceste modificări sunt valabile pentru proiectele viitoare. Vreau să avem transparenţă totală. Avem deja pe site Registrul unic al cererilor de rambursare”, a mai spus ministrul Muncii.

 Claudia Boghicevici a precizat că, la modificarea regulilor şi condiţiilor de eligibilitate, sunt urmărite trei aspecte: rezonabilitatea cost – eficienţă, limitarea cheltuielilor cu managementul proiectului şi clarificarea modului în care se vor acorda subvenţiile pentru grupul ţintă.
Mai multe declaratii aici.
Sursa articol: EVZ.ro
Sursa foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.