Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center a sărbătorit 8 ani de activitate și contribuție la formarea unei culturi de securitate națională și de promovare a înțelegerii problemelor strategice actuale din spațiul Mării Negre și al Balcanilor

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center a celebrat marți 8 ani de la înființare. În această perioadă, New Strategy Center a devenit cel mai important think tank românesc, un veritabil centru de gândire și analiză strategică, ce și a găzduit 347 de evenimente, atât în țară cât și în străinătate, la care au participat peste 2100 de speakeri, printre care se numără și conferințe precum „Black Sea and Balkans Security Forum”, aflat la cea de-a 8 ediție în acest an, dar și „Security Challenges in the Balkans”, „Unmanned Systems Forum” și ”PatriotFest”, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

În ultimul an, împreună cu parteneri externi, precum Munich Security Conference (Germania), Norwegian Institute of International Affairs (NUPI), Center for European Policy and Analysis (CEPA), Yorktown Institute or Center for the Studies of the New Generation Warfare (SUA), New Strategy Center a organizat diverse conferințe în străinătate pentru a evidenția relevanța strategică a regiunii Mării Negre, în contextul actual al agresiunii ruse împotriva Ucrainei. O direcție specială de acțiune a NSC a fost promovarea în SUA a necesității adoptării unei strategii dedicate regiunii Mării Negre, fapt ce ar face ca pentru prima dată SUA să aibă o politică predictibilă și pe termen lung în regiune.

Ca parte a misiunii organizației de a contribui la formarea unei culturi de securitate națională și de promovare a unei mai bune înțelegeri a problemelor strategice actuale, New Strategy Center a publicat de la înființare 54 de studii și 7 volume, care au abordat teme ce țin de securitatea regiunii Mării Negre și a Balcanilor, importante pentru securitatea României, a NATO și UE, majoritatea cărților fiind donate unor universități civile și militare din România.

În toți acești ani, obiectivul organizației a fost de a crea punți de comunicare, de dezvoltare a unor parteneriate externe, organizare de evenimente în România și în străinătate împreună cu partenerii și elaborarea de studii și analize, pentru a promova importanța strategică a regiunii Mării Negre și a Balcanilor și obiectivele de securitate are României. În acest sens, de la înființare, New Strategy Center a încheiat 42 de parteneriate, din care 28 cu institute și think tank-uri din străinătate.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center organizează, la Sinaia, conferința internațională “The Reconstruction of Ukraine and the Strategic Role of Romania”

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center organizează conferința internațională “The Reconstruction of Ukraine and the Strategic Role of Romania” în perioada 13-14 Decembrie 2023, în Sinaia, în vederea dezbaterii multiplelor aspecte referitoare la procesul de reconstrucție a Ucrainei și evidențierea rolului strategic pe care România trebuie să-l joace în acest context. Conferința reunește oficiali din Ucraina, Republica Moldova, din România și din alte state UE și NATO, experți independenți, reprezentanți ai mediului de afaceri, academic, ai corpului diplomatic, fiind cea mai amplă conferință din România dedicată acestei teme. Conferința este organizată sub patronajul Guvernului României.

Evenimentul va putea fi urmărit integral în format online pe site-ul www.newstrategycenter.ro sau pe pagina de Facebook New Strategy Center, dar și pe pagina de Facebook Calea Europeană, partener media al evenimentului.


Agenda conferinței și biografiile speakerilor pot fi consultate aici.


Deși războiul din Ucraina continuă cu intensitate, este tot mai amplă dezbaterea la nivel internațional privind maniera în care se va desfășura procesul de reconstrucție și sursele sale de finanțare. Va fi cel mai amplu proces de reconstrucție de după al Doilea Război Mondial, depășind ca magnitudine și costuri celebrul Plan Marshall. Cele mai optimiste evaluări indică o valoare a costurilor de minim 400 miliarde USD, dar acestea cresc deoarece distrugerile provocate de Rusia continuă.

Procesul de reconstrucție a debutat deja în regiunile eliberate în 2022 de sub ocupația rusă, așteptându-se ca dinamica sa să fie mult mai accelerate odată cu încetarea ostilităților. Este necesar ca România să participe din plin la acest proces, susținând companiile românești care au experiența și competența necesare pentru a participa în multiple domenii de interes la reconstrucția țării vecine. Totodată, România trebuie să își asume rolul de hub pentru eforturile occidentale de reconstrucție a sudului Ucrainei, una dintre ariile cele mai afectate de război. Proximitatea față de regiuni precum Odesa, Mykolaiv, Herson sau Zaporojie crează un mare avantaj pentru România și face din țara noastră o platformă firească pentru companiile străine. Zona Galați-Brăila se poate dezvolta într-un hub logistic care, ulterior, cu finanțare europeană, să adauge și porturile Giurgiulești, din Republica Moldova, și Reni și Izmail din Ucraina. Ar putea fi un exemplu de cooperare transfrontalieră, cu efecte benefice pentru toate cele trei țări. Cooperarea transfrontalieră va dinamiza prezența economică și investițiile străine inclusiv în județele din estul României, aflate la granița cu Republica Moldova și Ucraina, zona Moldovei înregistrând încă decalaje de dezvoltare, comparativ cu alte regiuni ale României.

În plus, România va avea avantajul unei surse de energie constante și predictibile pentru următorii 12-15 ani, vitală pentru companiile care fabrică mai ales materiale de construcții și care folosesc multă energie în procesul de producție. Este vorba de gazul din Marea Neagră, o sursă de peste 100 miliarde metri cubi (minim 8 m3 anual). În 2027, odată cu începerea producției din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră, România va deveni cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană.

Procesul de reconstrucție este, în același timp și un proces de modernizare a Ucrainei, în contextul aderării acestei țări la UE. România poate ajuta Ucraina, la fel și Republica Moldova, prin pregătirea reprezentanților administrației publice locale și centrale, prin cursuri de formare finanțate de UE.

Reconstrucția sudului Ucrainei trebuie privită de România ca un proces care să angreneze și Republica Moldova, conectivitatea și dezvoltarea economică contribuind la bunăstarea României și a vecinilor noștri și la sucesul integrării acestora în Uniunea Europeană.

New Strategy Center crede că este în interesul României ca Ucraina să fie un stat independent prosper, democratic, integrat în UE și NATO. Un stat stabil, predictibil și un bun vecin al țării noastre. Tocmai de aceea este necesar ca România să sprijine în continuare eforturile Ucrainei de a-și recâștiga suveranitatea asupra teritoriilor ocupate și să o susțină să devină un membru cu drepturi depline al comunității democratice euro-atlantice.

New Strategy Center este un think tank românesc specializat în politică externă, de apărare și de securitate, o organizație non-partizană și non-guvernamentală. New Strategy Center își desfășoară activitatea pe trei paliere principale: furnizarea de contribuții analitice și consultanță de specialitate pentru factorii de decizie; organizarea de dezbateri regulate, atât interne, cât și publice, pe teme de actualitate; dezvoltarea activității externe prin parteneriate cu instituții sau organizații similare din întreaga lume, documente politice comune și conferințe internaționale. Regiunea Mării Negre și a Balcanilor sunt domenii prioritare de interes pentru New Strategy Center.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez și Mushuroi Creative Hub organizează o nouă ediție “EuroFabrique Cluj”, laboratorul de proiecte educaționale și artistice

Published

on

© Mushuroi Creative Hub

Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Institutul Francez din România și Mushuroi Creative Hub în colaborare cu ANdÉA – Asociația Națională a Școlilor de Artă și Design din Franța organizează în perioada 5 – 10 decembrie 2023 EuroFabrique Cluj, a doua ediție a proiectului inițiat în 2022 la Grand Palais Ephèmere de RMN-Grand Palais, École des Arts Décoratifs Paris și ANdÉA în cadrul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

EuroFabrique Cluj este un spațiu de coeziune și un laborator de proiecte educaționale și artistice care încurajează producțiile culturale interdisciplinare și participative. Proiectul înființează la Cluj-Napoca la Mushuroi Creative Hub (Piața 1 mai nr 4-5, Cluj-Napoca), un spațiu de interacțiune care reunește 170 de studenți și profesori din diferite domenii artistice din România, Franța, Germania, Italia, Letonia, Portugalia, Republica Moldova și Ucraina, personalități importante ale scenei culturale și artistice europene și reprezentanți ai publicului larg. Scopul EuroFabrique Cluj este de a stimula creativitatea în diferite contexte de colaborare, de a crește calitatea acțiunii artistice, a cercetării, a colaborării interdisciplinare.

Astfel, 19 instituții de învățământ superior cu profil artistic au fost invitate să colaboreze în cadrul a 4 microproiecte creative cu impact cultural, educațional și social. EuroFabrique Cluj adaptează formatul și metoda de lucru originale EuroFabrique, cu studenți și profesori de la 5 universități de artă din România, în parteneriat cu 7 școli de artă din Franța și 7 universități din alte țări europene, care se reunesc în echipe multinaționale pentru a reflecta asupra identității noastre europene și a imagina Europa de mâine în cadrul atelierului intensiv de la Mushuroi Creative Hub. Implementarea unor metode pedagogice alternative la nivel educațional-artistic și organizarea de mese rotunde, conferințe, sesiuni de mentorat în cadrul acestui atelier de creativitate colaborativă problematizează un spectru larg de cunoaștere prin participarea la eveniment a unor personalități și intelectuali de prestigiu internațional.

Răpirea Europei este tema care reiterează mitul european și pune în egală măsură sub semnul întrebării obiectivele societății noastre globalizate. Problemele actuale, cum ar fi migrația și schimbările climatice, precum și iminentele crize economice, sanitare, sociale și politice, au repercusiuni imediate și conduc la stări succesive de insecuritate. În același timp, acestea ne motivează să ne reconsiderăm valorile, punând la îndoială deciziile prompte și luând măsuri care stabilesc un curs viabil pentru viitorul omenirii.

Procesele, metodologia, experimentul, afirmă doza de creativitate de care depinde tot mai mult viitorul nostru. Prin intermediul EuroFabrique Cluj ne imaginăm situații și fapte, formulăm predicții și abordăm provocări în mediile sensibile în care coexistăm. Suntem deschiși către natură și viață, susținuți de tradiție și de noile tehnologii. Intenția este de a recupera, metaforic, ideea de coeziune a identităților culturale și de constituire a unui limbaj plurivalent al comunității europene. Diversitatea acestui limbaj rezidă în bogăția posibilităților de a imagina multiplele fațete ale unui viitor european comun, stabil.

În paralel cu atelierul, Institutul francez din România Cluj-Napoca – cu sprijinul Institutului Francez Paris – organizează un program profesional dedicat studenților participanți. Axate pe aspecte legate de mobilitate și rezidențele europene care oferă oportunități tinerilor artiști, o serie de mese rotunde le vor permite studenților să afle mai multe despre perspectivele lor profesionale în Europa. De asemenea, în programul evenimentului o serie de prelegeri și mese rotunde vor fi susținute la invitația Clusterului de Industrii Creative Transilvania de o serie de personalități marcante ale scenei de artă contemporană din România care vor face cunoscute participanților detalii importante din mecanismele de funcționare ale acesteia. 

După o perioadă de lucru intensiv cu circuit închis,  proiectele colaborative vor putea fi vizionate în cadrul  Preview Day, de către persoanele invitate special la eveniment, iar în cadrul Open Day de publicul larg. Astfel, în data de 8 decembrie 2023, cu ocazia Preview Day, peste 20 de curatori, directori de centre de artă și critici de artă europeni sunt invitați să se implice în sesiuni de mentorat cu studenții participanți, iar reprezentanții sponsorilor, ai mass media și invitații speciali sunt așteptați să participe la deschiderea oficială a evenimentului de la ora 10.00 și la diferite tururi ghidate. În aceeași zi, Institutul Francez invită Asociația Națională a Centrelor de Artă Contemporană din Franța, o rețea de aproape 50 de centre de artă contemporană să organizeze o masă rotundă axate pe problematici ecologice și de mediu, cu participarea a numeroase personalități.

Publicul larg este invitat să participe în data de 9 decembrie 2023 la EuroFabrique Open Day, în cadrul căreia se vor organiza tururi ghidate ale proiectelor artistice (în intervalul orar 12.00 – 18.00) și închiderea oficială a evenimentului (16.00 – 18.00).   

EuroFabrique Cluj găzduiește și prima ediție a EuroFabrique Think Camp, un proiect de cooperare condus de ANdEA în parteneriat cu Fundația Cerveira Art Biennal (PT), Clusterul de Industrii Creative Transilvania (RO) și Le Signe, Centre National du Graphisme (FR), alături de Académie de Recherche et d’Enseignement Supérieur (BE), l’Ecole des Arts Décoratifs Paris (FR) și Réunion des Musées Nationaux – Grand Palais și cu sprijinul programului Europa Creativă al Uniunii Europene pentru a contribui la tranziția energiei EuroFabrique într-un proiect pe termen lung, continuând să activeze aceeași abordare colaborativă și implicarea activă a tinerilor creativi europeni. Această primă tabără își propune să formalizeze transformarea EuroFabrique într-o marcă ce poate fi adoptată de orice rețea de școli de artă din țările europene.

Instituții de învățământ superior participante

 ‘’Europe’s wall’’

RO: Universitatea Națională de Arte din București

FR: Ecole supérieure d’Art & Design Le Havre / Rouen

LATV: Art Academy of Latvia, Riga

FR: École Supérieure d’Art et Design Valence-Grenoble

“Looking for a name [unraveling the myth]”

RO: Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași

UKR: Kyiv National University of Culture and Arts

MD: Academy of Music, Theatre and Fine Arts Chișinău

FR: Ecole Supérieure d’Art Annecy Alpes

GE: Koeln International School of Design

FR: Ecole nationale supérieure des arts de Bourges

‘’The Myth of Orpheus and Eurydice in Fine and Performing Arts’’

RO: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – Facultatea de Teatru și Film

RO: Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografice I.L. Caragiale București

FR: École des arts décoratifs, Paris

 IT: Universita di Firenze

“EuroTales – Less Waste Connecting Identities”

RO: Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Arte și Design

FR: Haute école des arts du Rhin Mulhouse – Strasbourg

FR: L’ École des Beaux-Arts de Nantes 

PT: University of Beira Interior – ​​Covilhã

IT: Brera Academy of Fine Arts – Milan

Organizatori

Clusterul de industrii creative Transilvania (CICT) – reprezintă industriile creative din regiunea de Nord-Vest a României, ca ONG al cărui scop este de a contribui la conectarea cu alte industrii din ecosistemul local, național și internațional. CICT sprijină inițiativele sectorului public-privat și se concentrează pe potențialul de internaționalizare a mediului creativ, artistic și cultural al regiunii. Prin urmare, CICT dezvoltă idei de proiecte și depune cereri de acces la fonduri publice, naționale sau europene pentru a atrage resursele necesare pentru cluster. Scopul CICT este de a crește competitivitatea întreprinderilor din domeniul industriilor creative, bazată pe utilizarea intensivă a cunoștințelor și de a sprijini și promova proiecte de interes comun, inclusiv proiecte transfrontaliere de anvergură, prin crearea unor mecanisme de colaborare eficiente.

Institutul Francez din România la Cluj-Napoca – Subordonat Ministerului francez al Europei și Afacerilor Externe, Institutul Francez din România este un centru de acțiune lingvistică și culturală care funcționează sub autoritatea Ambasadei Franței în România. Inaugurat în 1991, Institutul din Cluj face parte dintr-o rețea de 4 filiale ale Institutului Francez din toată țara. În fiecare an, de activitățile Institutului Francez din Cluj beneficiază aproximativ 30.000 de persoane. Principalele sale obiective sunt: promovarea limbii franceze, organizarea de evenimente culturale, de schimburi artistice între cele două culturi și de dezbateri pe diverse teme, cooperarea cu autoritățile române, cu universitățile și școlile din regiune, cu societatea civilă și cu alte centre culturale din țară, cursuri, examene, mediatecă.

Mushuroi – este conceput ca o structură de spații și funcții complementare care permit și susțin procesul creativ de dezvoltare a ideilor în proiecte și produse, cu o abordare durabilă și interdisciplinară. Ca spațiu de producție creativă, dedicat promovării creativității ca proces continuu de depășire a mediocrității, Mushuroi oferă un mediu experimental și interactiv în care artiștii și creativii se reunesc pentru a descoperi expresii care îi motivează și îi inspiră.

În colaborare cu:

ANdEA – Asociația națională franceză a școlilor superioare de artă și design – ANDEA este rețeaua celor 45 de școli franceze de artă și design aflate sub egida Ministerului Culturii, repartizate în 60 de campusuri din Franța, inclusiv în teritoriile sale de peste mări. Instituții de învățământ superior și de cercetare, acestea formează 12 000 de studenți în fiecare an și acordă diplome naționale, combinând know-how tradițional și inovator, alimentând cercetarea contemporană și fiind în centrul comunității profesionale de artă și design internaționale. ANdÉA promovează și dezvoltă modele pedagogice și de cercetare unice care alimentează experimentarea și gândirea critică, contribuind la dezbaterea internațională privind ideile contemporane, susținând modelul unic și emancipator al școlilor de artă ca lideri în creație, dar și în responsabilitate și transformare. ANdÉA este angajată cu hotărâre într-o dinamică internațională, cu precădere europeană. ANdÉA este unul dintre cofinanțatorii EuroFabrique Paris și inițiatorul EuroFabrique Think Camps.

Proiect co-finanțat de programul Creative Europe al Uniunii Europene. Cu susținerea financiară a: Ministerului Culturii din România, Institut français, OFAJ, Franco-German Youth Office, Fondation Hippocrène, Banca Transilvania

Powered by Parteneri strategici: Energom, Electroglobal, EnergoBit

Sponsori: BRD, Fundația Transilvania Leaders, USAMV, Da Pino, Epson, PMA invest

Cu sprijinul: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoc și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Reprezentanții ICI București au susținut un curs de Cyber Diplomacy în cadrul Interregional CyberDrill pentru Europa și Asia-Pacific, eveniment dedicat îmbunătății capacităților de răspuns la incidente de securitate informatică

Published

on

© ICI București - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică/ Facebook

Reprezentanții ICI București – Carmen-Elena Cîrnu, Director Științific, și Alexandru Georgescu, Cercetător Științific – au susținut un curs de Cyber Diplomacy în cadrul Interregional CyberDrill pentru Europa și Asia-Pacific, care s-a desfășurat în Cipru în perioada 28 noiembrie – 1 decembrie.

Potrivit unui comunicat al institutului, evenimentul a fost organizat de Biroul de Dezvoltare a Telecomunicațiilor (BDT) al Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU).

Acesta a fost găzduit de Autoritatea de Securitate Digitală din Cipru în cadrul Inițiativei regionale a ITU pentru Europa privind încrederea în utilizarea telecomunicațiilor/TIC și a Inițiativei regionale a ITU pentru Asia și Pacific privind contribuția la un mediu sigur și rezistent al tehnologiei informației și comunicațiilor, conform acordului de la Conferința mondială de dezvoltare a telecomunicațiilor din 2022 (WTDC-22).

Interregional Cyber Drill pentru Europa și Asia-Pacific a avut ca scop îmbunătățirea capacităților de comunicare și de răspuns la incidente ale echipelor participante, precum și asigurarea unui efort colectiv și colaborativ continuu pentru atenuarea amenințărilor cibernetice în rândul echipelor de răspuns la incidente de securitate informatică din Europa și Asia-Pacific (CSIRT).

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
REPUBLICA MOLDOVA27 mins ago

Consiliul UE subliniază “valoarea adăugată” a Misiunii UE în R. Moldova pentru “politica de securitate și apărare comună” în actualul mediu geostrategic

REPUBLICA MOLDOVA56 mins ago

Maia Sandu, distinsă cu Premiul “Mihnea Constantinescu” decernat de Institutul Aspen România ca apreciere pentru păstrarea “traiectoriei pro-europene a R. Moldova”

CONSILIUL EUROPEAN59 mins ago

Patru lideri europeni solicită o dezbatere la summitul Consiliului European pentru a stabili o poziție clară asupra situației din Gaza, considerând urgentă sprijinirea unui proces politic pentru soluția a două state

ROMÂNIA1 hour ago

“Air Schengen” pentru România și Bulgaria? Austria a anunțat oficial condițiile pentru ca România și Bulgaria să intre în Schengen cu frontierele aeriene

COMUNICATE DE PRESĂ2 hours ago

New Strategy Center organizează, la Sinaia, conferința internațională “The Reconstruction of Ukraine and the Strategic Role of Romania”

U.E.2 hours ago

Premierul Estoniei atrage atenția asupra campaniei de dezinformare a Rusiei care urmărește ”să ne facă să credem că sprijinul pentru Ucraina este o cauză fără speranţă”: Putem demonstra contrariul

INTERNAȚIONAL3 hours ago

Volodimir Zelenski afirmă că a avut un schimb de replici ”foarte direct” cu Viktor Orban, înaintea unui summit care are pe agendă aprobarea începerii negocierilor de aderare la UE cu Ucraina

Mircea Hava3 hours ago

Eurodeputatul Mircea Hava: Viitorul UE este unul în care granițele interne sunt nimic mai mult decât linii pe o hartă

CONSILIUL UE4 hours ago

Luminița Odobescu va discuta cu omologii din UE despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina și despre situația din Israel și Gaza, cu accent pe posibile măsuri pentru a evita escaladarea conflictului

INTERNAȚIONAL6 hours ago

David Cameron cere 350 de miliarde de dolari din conturile bancare rusești înghețate pentru a finanța forțele Ucrainei în războiul declanșat de Rusia

ROMÂNIA3 days ago

Marcel Ciolacu: Am reușit să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane

ROMÂNIA6 days ago

Cătălin Predoiu, la reuniunea JAI: Astăzi nu se votează procesul de extindere a spațiului Schengen. Discutăm aspectele de progres sau de vulnerabilități în toate statele membre

ROMÂNIA7 days ago

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, subliniază că ”viitorul nostru este în UE şi în NATO” și îndeamnă la reflecție pentru că ”deciziile de azi vor deveni istoria de mâine a României”

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

NATO2 weeks ago

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

ROMÂNIA2 weeks ago

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

ROMÂNIA3 weeks ago

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

Trending