Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center, organizatorul conferinței ”Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, cel mai important eveniment din România în domeniul sistemelor fără pilot

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center organizează în perioada 22-23 februarie a doua ediție a conferinței “Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, având ca partener instituțional Ministerul Apărării Naționale.

Nevoia acestui eveniment apare în contextul în care o țară precum România trebuie să se dezvolte și adapteze, inclusiv din punct de vedere tehnologic, pentru a face față provocărilor clasice și emergente de securitate.

Potrivit unui comunicat al New Strategy Center, dezbaterile conferinței pun accent pe acest subiect, făcând o evaluare amplă a provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre, dar și a potențialului de dezvoltare și utilizare a sistemelor fără pilot în această zonă, și impactul pe care acestea îl au asupra mediului de securitate.

”Unmanned Systems Forum” este cel mai important eveniment din România în domeniul sistemelor fără pilot. În cadrul conferinței participă oficiali și experți civili și militari atât din România, cât și din alte state membre NATO și UE, precum și reprezentanți ai mediului academic și a unor companii cu o vastă experiență în domeniu.

Evenimentul, care are ca partener comercial compania Leviatan Design, este organizat în sistem Chatham House și într-un format mixt, atât cu participare online, cât și în persoană, fiind respectate toate măsurile impuse de pandemie, inclusiv testarea cu teste rapide a tuturor participanților.

A doua ediție a conferinței ”Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development” a debutat cu intervențiile lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale și ale Gl. mr. (rez.) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

”Una dintre marile provocări cu care ne confruntăm în acest moment la nivel aliat este nevoia de consolidare a unei reziliențe colective. Ca furnizor de securitate regional, România are un potențial de dezvoltare enorm, inclusiv în zona sistemelor fără pilot. Utilizarea acestor sisteme în domeniul securității, informațional, economic poate fi considerată ca fiind o parte a soluțiilor la provocările cu care ne confruntăm în acest moment. Pentru România, modernizarea forțelor armate este concentrată pe achiziționarea și dezvoltarea unor capabilități robuste, inclusiv prin achiziționarea unor sisteme fără pilot și implementarea inteligenței artificiale”, este menționat în comunicat.

Primul panel a beneficiat de prezența Gen. (rez.) Curtis M. Scaparrotti, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa, a Gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, România, a Gen. (rez.) Sir James Everard, fost Adjunct al Comandantului Suprem al Forțelor Aliate în Europa, Marea Britanie, și a lui Emmanuel Dupuy, președinte al Institutului pentru Reflecției  și Securitate în Europa (IPSE), Franța. Panelul a fost moderat de Gl. mr. (rez.) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

Discuția s-a concentrat pe impactul ultimelor evoluții de securitate din regiunea Mării Negre, caracterizate de comportamentul agresiv al Federației Ruse și de încălcarea flagrantă de către aceasta a dreptului internațional.

Speakerii s-au referit la schimbarea de paradigmă în dinamica de securitate a regiunii Mării Negre, provocată de consolidarea și manevrele militare ale Federației Ruse la granița cu Ucraina și impactul acestei schimbări asupra conceptului strategic al NATO, în perspectiva mai largă a Flancul Estic și până la Marea Mediterană.

”Ca actor regional important, rolul României în această ecuație de securitate nu poate fi ignorat. În plus, acest context tensionat de securitate necesită un nivel sporit de coeziune în cadrul NATO și de măsuri ferme care să arate determinarea Alianței de a-și proteja statele membre și de a descuraja acțiunile agresive ruse”, mai precizează sursa mai sus amintită.

Cel de-al doilea panel al evenimentului a fost moderat de către Dr. Antonia Colibășanu, analist al Geopolitical Futures și expert senior asociat al New Strategy Center, căreia i s-au alăturat  Generalul (rez.) Frank Gorenc, fost Comandant al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, SUA, Gl. lt. Viorel Pană, Șeful Forțelor Aeriene, România, Gl. mr. (rez.)  Allen Batschelet, fost Comandant al Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA în Europa, SUA și Gl. mr. Iulian Berdilă, șeful Forțelor Terestre, România.

”Sistemele fără pilot vor deveni fundamentale și indispensabile în viitorul context de securitate datorită eficienței, costului scăzut și sprijinului oferit efortului uman. În ceea ce privește sistemele de avioane fără pilot, utilizarea acestora a crescut mult în mediul militar, cât și în cel civil. Deja poate fi observată prezența consistentă a acestor sisteme în conflictele militare de astăzi, în regiunea Mării Negre”, subliniază New Strategy Center.

”Rolul pe care sistemele fără pilot îl pot avea în eforturile de descurajare și apărare este esențial, întrucât utilizarea acestor sisteme atât pe plan național, cât și în cadrul Alianței vor spori nivelul de eficacitate și vor permite accesul în zone cheie de desfășurare a operațiunilor militare. În acest sens, este însă nevoie și de o cooperare industrială mai strânsă între mediul privat și cel public. Totodată, evoluția sistemelor fără pilot trebuie privită și în contextul dezvoltărilor tehnologice din domeniul inteligenței artificiale”, mai punctează comunicatul.

Moderat de Marian Tutilescu, Expert Senior Asociat al New Strategy Center, panelul al treilea i-a avut ca invitați pe Comisarul Șef de Poliție Ionel Pavel, Șef al Serviciului Supraveghere și Control Naval, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, România, Siim Lindmaa, Ofițer Superior al Poliției și Gărzii de Frontieră, Estonia, Nikolaos Koromilas, Șef al Biroului de Operațiuni al Serviciului UAV al Poliției Elene, Grecia și Erica Bennici, din partea Leonardo, Italia.

Panelul a evaluat beneficiile aduse de sistemele fără pilot în ceea ce privește supravegherea în zonele de frontieră din perspectiva României, Estoniei și Greciei, abordând, de asemenea, și experiența acumulată de una dintre companiile din domeniu. Sistemele fără pilot pot fi folosite atât în misiuni terestre sau de coastă, în activitățile de cooperare cu alte state, prin servicii regionale de control al frontierelor.

Mai mult decât atât, pentru a față face nivelului ridicat de imigrație ilegală și a altor probleme create de tensiuni la granițele Europei, astfel de sisteme sunt folosite și pentru supravegherea maritimă. Totodată, discuția a avut în vedere și principalele aspecte tehnice ale unor capabilități și evoluțiile acestora din punct de vedere industrial.

Al patrulea panel a fost moderat de către Gl. lt. (rez.) Cătălin Moraru, fost adjunct al șefului Departamentului de Armament, Ministerul Apărării Naționale, România, Dr. Phillip Petersen, președinte al Centrul de Studii New Generation Warfare, SUA și Dr. Alessandro Arduino, de la Institutul Middle East al Universității din  Singapore, Italia. 

Planurile și tendințele de dezvoltare a sistemelor fără pilot ale Federației Ruse și Chinei au reprezentat tema centrală a discuției. Rusia dorește să își dezvolte și mai mult capabilitățile tehnologice, integrând sistemele fără pilot în forțele convenționale de luptă. Așa cum s-a putut observa în zone de conflict precum în Ucraina și în Nagorno-Karabakh, Rusia folosește intens sistemele fără pilot. În timp ce Statele Unite sunt lider în dezvoltarea sistemelor fără pilot, China este lider de piață, producând astfel de sisteme la prețuri mult mai mici, beneficiind de pe urma nivelului limitat de restricții. Din acest punct de vedere, cel mai mare competitor al Chinei în acest domeniu este Turcia, care are o industrie dedicată sistemelor fără pilot în creștere.

Ultimul panel al zilei a fost moderat de Comandor Marius Șerbeszki, rectorul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, căruia i s-au alăturat amb. Sorin Ducaru, director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene (SATCEN) și președinte de onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, Adam Hodges, din partea Boeing, SUA și John Beck, Director pentru Autonomie și Siguranță Activă, Oshkosh Corporation, SUA.

Dezbaterea s-a concentrat pe evaluarea potențialului sistemelor fără pilot și impactul acestora asupra conflictelor și tehnologiilor viitoare, beneficiind, de asemenea, de prezentări din partea reprezentanților unor companii de renume în domeniu. Sistemele fără pilot au devenit un subiect de discuție nu numai la nivel național, ci și în cadrul organizațiilor internaționale, în special în ceea ce privește dezbaterile legate de controlul armelor. Astfel de sisteme pot fi folosite nu numai la nivel aerian, maritim și terestru, ci și în domeniul spațial, proliferarea sateliților din ultimii ani fiind un exemplu al dezvoltării domeniului sistemelor fără pilot în acest sector.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMUNICATE DE PRESĂ

Universitatea din București, prima universitate din România în topul QS by Subject 2024 în domeniile Lingvistică, Limbi moderne și Fizică și astronomie

Published

on

© Universitatea din București/ Facebook

Universitatea din București (UB) este, conform celui mai recent clasament realizat de Quacquarelli Symonds (QS) și publicat la 10 aprilie 2024, prima universitate din România în ceea ce privește domeniile Lingvistică, Limbi moderne și Fizică și astronomie.

Potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro, la ediția din 2024, topul QS by Subject evidențiază performanțele a 1.559 de universități.

Astfel, conform clasamentului QS World University Rankings by Subject, realizat pe domenii fundamentale, pe baza rezultatelor din subdomeniile aferente acestora, Universitatea din București figurează în patru dintre cele cinci domenii analizate: Arte și Științe Umaniste, Științele Naturii, Științe Sociale și Management și Inginerie și Tehnologie.

Clasamentul realizat de QS poziționează Universitatea din București în intervalul 401 – 450 la nivel mondial în ceea ce privește Artele și Științele Umaniste.

În cadrul acestui domeniu fundamental, topul realizat de QS plasează Universitatea din București pe primul loc la nivel național în subdomeniile Lingvistică (în intervalul 151 – 200, la nivel mondial) și Limbi moderne (în intervalul 251 – 300, la nivel mondial). La nivel național, UB este singura universitate prezentă în subdomeniul Lingvistică, fiind precedată de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în subdomeniul Limbi moderne.

De asemenea, Universitatea din București se situează pe prima poziție la nivel național (în intervalul 451 – 500, la nivel mondial) și în ceea ce privește domeniul fundamental al Științelor Naturii, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Rezultatul obținut se datorează subdomeniului Fizică și astronomie, care plasează Universitatea din București pe primul loc la nivel național, alături de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, cât și subdomeniului Matematică. La nivel mondial, Fizica și astronomia poziționează Universitatea din București în intervalul 551 – 600, iar Matematica, în intervalul 401 – 450.

De asemenea, este de menționat și prezența Universității din București în clasamentul aferent domeniului Științe Sociale și Management: clasamentul QS World University Rankings by Subject poziționează Universitatea din București în intervalul 451 – 500 la nivel mondial și pe locul 2 la nivel național.

Topul QS World University Rankings by Subject analizează performanțele universităților pe baza unor indicatori precum reputația academică, numărul de citări pentru lucrările publicate, reputația în rândul angajatorilor, impactul și calitatea lucrărilor publicate de cercetători și cadre didactice (h-index), dar și eficiența colaborărilor interinstituționale (IRN).

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Proiecte de dezvoltare urbană în valoare totală de 2 miliarde de euro sau 1% din PIB, înscrise la Smart City Industry Awards

Published

on

© ARSC

Asociația Română pentru Smart City (ARSC) a premiat cele mai revoluționare inițiative din domeniul dezvoltării urbane, sustenabilității și transformării digitale, în cadrul celei de-a 8-a ediții a Smart City Industry Awards (SCIA 8). Evenimentul a reunit oficiali guvernamentali, autorități locale, lideri de afaceri și experți din diverse sectoare.

În total, 60 de proiecte au fost înscrise în competiție, cu o valoare totală de aproximativ 2 miliarde de euro, reprezentând 1% din PIB-ul României, un record pentru Smart City Industry Awards.

“Sunt onorat să mă aflu la acest eveniment. Mă bucur să văd atâtea proiecte înscrise și dorința autorităților de a construi orașe smart, care să oferă o viață mai bună locuitorilor. Într-adevăr, mi-aș dori ca și București să fie printre acestea, însă sunt încrezător că vom lua exemplu celorlalte orașe precum Suceava, Cluj sau chiar sectorul 2, care accesează fondurile Comisiei Europene, iar în scurt timp ne vom poziționa pe harta orașelor smart”, a declarat Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, invitatul special al evenimentului. 

© ARSC

ARSC a acordat 39 de premii pentru 8 categorii, pe sectoare mult mai variate de la mobilitate, transport urban, dezvoltare și infrastructură, inclusiv securitatea datelor și confidențialitate, ceea ce a demonstrat că există un interes mai ridicat față de activități din zona smart față de anii precedenți.

“Evenimentul SCIA cu numărul 8 a prezentat un număr impresionant de categorii, fiecare dintre acestea evidențiind soluțiile inovatoare care contribuie la progresul mediului urban. Ne-am bucurat să vedem că tot mai multe proiecte sunt înscrise de la an la an, ceea ce ne demonstrează că România devine o țară smart. De la mobilitate și transport urban la sustenabilitate și transformare digitală, premiile demonstrează dorința de a crea e orașe mai eficiente, mai incluzive și mai durabile. Însă în România se fac mult mai multe la acest capitol. Avem peste 1.300 de proiecte şi iniţiative smart city şi smart village ceea ce arată ca presiunea civică este tot mai mare și aduce rezultate pozitive în această direcție”, a declarat Eduard Dumitrașcu, Președintele ARSC.

„Au participat cele mai importante proiecte de Smart City din România, cei mai activi primari de municipii, reședințe de județ și nu numai, cu niște proiecte de mare anvergură. Pe scenă au fost proiecte de peste 2 miliarde de euro. Ne bucură foarte mult că cel puțin jumătate dintre proiectele pe care le-ați văzut pe scenă sunt realizate de către Urban Scope, într-o etapă sau alta. Conceptul Smart City era o formă fără fond în urmă cu vreo 5 ani de zile. Acum oamenii încep să vadă impactul acestor proiecte în comunitate. Cu ajutorul digitalizării, mobilității urbane și a altor soluții tehnice smart, s-a reușit ca aceste proiecte să rezolve anumite probleme la nivelul societății”, a adăugat Radu Dragomir, CEO Urban Scope.

© ARSC

Juriul premiilor Smart City Industry Awards 2024 (SCIA 8) a fost format din personalități notabile din diverse sectoare, fiecare dintre acestea aducând o expertiză și o viziune extinsă în procesul de evaluare. Condus de primarul Ciprian Ciucu, președintele juriului, juriul a inclus personalități distinse precum Dragoș-Cristian Vlad, președintele Autorității pentru Digitalizarea României; Traian Urban, director al Innovation Hub East la EIT Urban Mobility; Valeriu Zgonea, președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM); prof. Guido Perboli de la Universitatea Politehnică din Torino; Liviu Băileșteanu, Director de Politici și Strategii în cadrul MDLPA, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației; Cătălin Frangulea, Director General al Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov; Nicoleta Cîrjan, Șef Birou Relații Externe, Turism și Evenimente din cadrul Primăriei Brașov; și Chris Cooke, Fondator și CEO al SmartCitiesWorld.

“În această seară avem ocazia să premiem cele mai bune proiecte înscrise, pe care recunosc că a fost dificil să le alegem. Tot în seara aceasta sunt bucuros că voi putea da mai departe onoarea de a fi președintele juriului câștigătorului Premiului Primarul Anului persoanei care s-a remarcat cel mai mult în ultimii ani pentru proiectele implementate în orașul său”, a declarat Ciprian Ciucu, Primarul Sectorului 6 al Municipiului București.

© ARSC

“Este o adevărată onoare să primesc premiul de “Primar al Anului”, o confirmare importantă care vine din partea unor specialiști în domeniu care au analizat cu obiectivitate întregul portofoliu de proiecte smart pe care le-am implementat în Sibiu. Mă bucur pentru recunoașterea primită de orașul care, într-adevăr, merită pe deplin premiul primit astăzi”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la primirea premiului.

Evenimentul a marcat, de asemenea, colaborări și parteneriate semnificative, inclusiv înființarea Asociației pentru Comunități Inteligente din Republica Moldova. Președintele ARSC, Eduard Dumitrașcu, a subliniat importanța schimbului de experiență și a promovării cooperării pentru a impulsiona transformarea digitală dincolo de frontiere.

© ARSC

“Mă bucur să fiu prezent la acest eveniment. Proiectele discutate astăzi reprezintă motorul de dezvoltare pentru localități. Dorim să transferăm experiența și rezultatele ARSC în Republica Moldova și aș dori să le mulțumesc lui Eduard Dumitrașcu și Radu Dragomir pentru decizia de a veni în Moldova”, a declarat Alexandru Baltag de la Asociația pentru Comunități Inteligente din Republica Moldova.

Un alt punct culminant al evenimentului a fost semnarea Protocolului de Colaborare între ARSC și ICI București pentru Platforma Națională pentru Transformarea Digitală a României (PNTDR), care a subliniat și mai mult angajamentul de a avansa inițiativele digitale la nivel național. Adrian Victor Vevera, directorul general al ICI, a evidențiat potențialul platformei de a oferi soluții scalabile aplicabile la diverse proiecte și autorități locale.

Pe măsură ce mișcarea pentru orașe inteligente continuă să ia amploare, evenimente precum SCIA 8 joacă un rol crucial în recunoașterea și amplificarea soluțiilor inovatoare care modelează orașele de mâine.

Pentru mai multe informații despre Smart City Industry Awards și despre inițiativele viitoare, vizitați site-ul ARSC.

Lista completă a câștigătorilor:

1. Mobilitate și transport urban – Transport Public București Ilfov (TPBI),  În pas cu tehnologia, mai aproape de călători!

2. Inovare și sustenabilitate în administrație – Adrian Țuțuianu, Secretar General al Guvernului

3. Digitalizarea și transformarea digitală (Digitalizarea serviciilor publice) – Primăria Municipiului Călărași, Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri simplificate pentru cetățeni la nivelul administrației publice a Municipiului Călărași

4. Tehnologie și inovare – ICI București, proiect de integrare a tehnologiei NFT în serviciile publice,  ICI Decentralized Services.

5. Sustenabilitate și mediu – Glovo & eMobility Rentals, proiect pilot de livrări eco-friendly în București

6. Sustenabilitate și mediu – BMF România, Premiul pentru “Excelență în Sustenabilitate și Mediu”

7. Incluziune socială și accesibilitate – Primarul Sectorului 5 Cristian Popescu Piedone – pentru proiectul Locuințe nZeb pentru tineri în Sectorul 5 al municipiului București

8. Educație și cultură în orașele inteligente – Echipa Națională de Robotică Autovortex România

9. Inovare civică și transformare digitală – Phoenix Media

10. Mobilitate și transport urban – Urban Scope & Primăria Constanța, Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona Bulevardul Mamaia

11. Parteneriatul anului – Ministerul Transporturilor & Autoritatea pentru Reformă Feroviară

12. Sustenabilitate și mediu – Primăria Tecuci, Revitalizarea și regenerarea zonei urbane a parcului Carol I, municipiul Tecuci

13. Mobilitate și transport urban – Primăria Galați & Swarco România, Transport modern în municipiul Galați

14. Digitalizare și transformare digitală – Software Imagination & Vision (SIMAVI) pentru proiectele Funcționarul electronic ANTONIA și IMM Mentor

15. Tehnologie și inovare – Primăria Buzău – Sistem inteligent de management al traficului și transportului public

16. Tehnologie și Inovare – PAID pentru integrarea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale pe ghiseul.ro

17. Implicare și inovare pentru tineret – Prefectul Capitalei, Rareș Hopinca pentru proiectul de prevenire și combatere a consumului de droguri în rândul tinerilor

18. Cel mai bun proiect Smart City – Primăria Sectorului 6, primarul Ciprian Ciucu

19. Primarul Anului în 2024 – Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu. Ciprian Ciucu, câștigătorul acestui premiu în 2023, a predat președinția juriului pentru ediția SCIA 2025 lui Astrid Fodor, iar  la categoria Dezvoltare și Infrastructură Urbană Inovatoare cu proiectul Amenajarea malurilor râului Cibin cu piste pentru biciclete și spații pentru relaxare.

20. Cea mai bună companie pentru un oraș inteligent – Mira Technology

21. CEO-ul anului – Florin Pisică, CEO Top Metrology

22. Mobilitate și transport urban – SMS Ticketing, proiectul Micro plăți prin SMS

23. Inovație în domeniul eficienței energetice și al sustenabilității – ELCEN

24. Mobilitate și transport urban – Anadolu Automobil Rom, proiectul Înnoirea transportului public în Oraşul Chitila prin achiziționarea a 23 de autobuze electrice şi stațiilor de încărcare aferente

25. Premiul special ARSC – Metrorex, proiect Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă. Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni

26. Tehnologie și inovare – Vantage Towers, Customer Portal

27. Mobilitate și transport urban – Primăria Municipiului Iași, Transport public verde și inteligent – Modernizare Depou Dacia

28. Dezvoltare urbană și infrastructură inovatoare – Aeroportul Internațional Craiova, Extinderea și Modernizarea Aeroportului Internațional Craiova

29. Digitalizare și transformare digitală – Fast Park & Orange România pentru Romexpo Parking & Ticketing

30. Tehnologie și inovație – Regista pentru Soluția Regista

31. Mobilitate și transport urban – Primăria Municipiului Focșani & TeleLink, Managementul Transportului Public

32. Mobilitate și transport urban – Primăria Municipiului Alba Iulia, Sistem integrat de mobilitate

33. Digitalizare și transformare digitală – Primăria Suceava, Centrul de Inovare și Imaginație Civică

34. Sustenabilitate și mediu – Primăria Municipiului Piatra Neamț, Proiect regenerare urbana – Zoo

35. Cel mai bun susținător al mass media – Agenția Confident

36. Mobilitate și transport urban – Primăria Drobeta Turnu Severin & Scope Systems, Stații inteligente de autobuz

37. Educație și cultură în orașele inteligente – Primăria Botoșani – Proiectul “Eminescu, o cultură, o rădăcină”

38. Educație și cultură în orașe inteligente – Primăria Bistrița- Proiect Orașele economice prin eficiență energetică și comunități low-tech

39. Dezvoltare urbană și infrastructură inovativă – Primăria Câmpina, Extinderea, modernizarea și dotarea spațiului pietonal din zona centrală a municipiului Câmpina

Gala Smart City Industry Awards, ediția 8 a fost organizată Sub Patronajul Ministerului Energiei și în parteneriat cu EIT Urban Mobility un organism al Uniunii Europene.

Partener Principal: Urban Scope

Parteneri Platinum: Magus by Mira Technologies, Glovo, eMobility Rentals

Eveniment susținut de: BAT România, Network One Distribution, Bosch, Swarco, Telelink, Scope Systems, Nexpansion, Anadolu Automobil Rom, Vantage Towers, SMS Ticketing, Scala Assistance, Top Metrology, Bitcom IoT, Parko Mobility, Elbi Energy Projects, SIMAVI, Sysnet, Asse by Asseco, Omega Star Sistems, Integrisoft, Dewatering Silent & Piling, Vodafone Business, Self Pay

Parteneri Instituționali: ICI București, Elcen, Poșta Română, RoGBC, Graphtec Design

Parteneri Media: Phoenix Media, Profit News, Bursa.ro, Agerpres, Radio România Actualități, Aleph News, IQAds, Oameni și Companii, Matek, Ghidul Primăriilor, CaleaEuropeana.ro

Ambasadori ai Experienței: La Fântâna, Kafune

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Orașe Inteligente, Orașe Europene: Gala Smart City Industry Awards prezintă proiecte de 2 miliarde euro, marcând viitorul sustenabil al României

Published

on

În inima dezvoltării urbane sustenabile europene și naționale stă conceptul orașelor inteligente – o viziune care ia acum formă în România prin proiecte inovatoare ce vor fi prezentate la Gala Smart City Industry Awards (SCIA), ediția a 8-a.

Aceste proiecte, în valoare de peste 2 miliarde de euro, nu numai că redefinesc peisajul urban românesc, dar și aliniază țara noastră cu obiectivele europene de dezvoltare durabilă și sustenabilă.

CaleaEuropeana.ro este partener media oficial al evenimentului și subliniază angajamentul nostru către o viziune europeană comună pentru orașe sustenabile și inovatoare

CaleaEuropeana.ro, ca partener media oficial al evenimentului, joacă un rol esențial în promovarea acestor inițiative, evidențiind importanța sinergiei între inovație, sustenabilitate și finanțarea europeană.

În acest context, Gala SCIA din 4 aprilie devine un moment-cheie pentru toți cei interesați de viitorul orașelor inteligente, oferind o platformă de discuții, colaborare și prezentare a proiectelor care vor modela comunitățile urbane în anii următori.

Organizată sub patronajul Ministerului Energiei și în parteneriat cu EIT Urban Mobility, SCIA aduce în fața unei audiențe de elită proiecte ambițioase care vizează nu doar îmbunătățirea calității vieții urbane, dar și optimizarea resurselor, reducerea impactului asupra mediului și promovarea unei economii circulare. Aceasta înseamnă o abordare holistică, de la infrastructuri verzi și soluții de mobilitate până la digitalizarea serviciilor publice și gestionarea eficientă a energiei.

Importanța finanțării europene în realizarea acestor proiecte este incontestabilă. Fondurile UE oferă oportunități semnificative pentru dezvoltarea orașelor inteligente în România, iar Gala SCIA este un prilej ideal pentru a explora cum pot fi accesate și utilizate aceste resurse pentru a maximiza impactul proiectelor.

Parteneriatul cu platforma CaleaEuropeana.ro subliniază dorința de a ne asigura că aceste oportunități sunt cunoscute și exploatate la maximum de toți actorii implicați.

Conferința de deschidere a evenimentului “Bucharest Smart Energy Summit”, va aborda subiecte critice precum integrarea energiilor regenerabile, eficiența energetică în clădiri și rolul tehnologiilor inteligente în reducerea amprentei de carbon. Aceste discuții vor reflecta angajamentul României față de obiectivele europene în domeniul energiei și schimbărilor climatice, demonstrând cum inovația poate contribui la o Europă mai verde și mai sustenabilă.

Gala SCIA 8 își propune să creeze un dialog deschis și constructiv despre viitorul orașelor inteligente în România și în Europa. Este o invitație la acțiune pentru toți cei care visează la orașe mai sigure, mai verzi și mai conectate, unde tehnologia servește cetățeanul și mediul înconjurător.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și pentru a vă asigura participarea la eveniment, vizitați scia.ro.

CaleaEuropeana.ro va fi prezentă la eveniment și vă va transmite LIVE cele mai importante momente și declarații.

Despre Asociația Română pentru Smart City

Asociația Română pentru Smart City este dedicată promovării inovației și a soluțiilor tehnologice avansate pentru dezvoltarea sustenabilă a orașelor inteligente din România și din întreaga lume. ARSC este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în 2016  care, alături de peste 350 de membri şi parteneri, încurajează inovaţia, digitalizarea şi noile tehnologii ca mijloace pentru transformarea comunităţilor locale în oraşe inteligente şi durabile, dezvoltând soluţii eficiente şi sustenabile pentru oraşele şi comunităţile din România.

Gala Smart City Industry Awards, ediția 8 este organizată Sub Patronajul Ministerului Energiei și în parteneriat cu EIT Urban Mobility un organism al Uniunii Europene.

Partener Principal: Urban Scope

Parteneri Platinum: Magus by Mira Technologies, Glovo, eMobility Rentals

Parteneri Gold: Bosch, Swarco, Telelink, Scope Systems, Nexpansion, Anadolu Automobil Rom, Vantage Towers, SMS Ticketing, Scala Assistance, Top Metrology, Bitcoin IoT, Parko Mobility

Parteneri Instituționali: ICI București, Elcen, Poșta Română, RoGBC

Parteneri Media: Phoenix Media, Profit News, Bursa.ro, Agerpres, Radio România Actualități, Aleph News, IQAds, Oameni și Companii, Matek, Ghidul Primăriilor, CaleaEuropeana.ro

Ambasadori ai Experienței: La Fântâna, Kafune

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
SCHENGEN10 hours ago

Raportul privind viitorul pieței unice prezentat liderilor UE cere stabilirea în 2024 a unui termen clar pentru intrarea României în Schengen pe cale terestră

CONSILIUL EUROPEAN11 hours ago

Raport revoluționar privind viitorul pieței unice: Enrico Letta le propune liderilor UE să integreze telecomunicațiile, energia și finanțele și propune cea de-a 5-a libertate a pieței unice, consacrată inovării

ROMÂNIA11 hours ago

Am discutat în Qatar despre investiții majore în infrastructură, energie, agricultură, anunță Marcel Ciolacu. Va fi creat un grup comun de lucru care să identifice proiecte concrete și de interes pentru ambele părți

COMISIA EUROPEANA12 hours ago

Ursula von der Leyen face apel la “trezirea Europei în materie de securitate și apărare” în fața regimurilor autoritare: Ameninţarea războiului nu este iminentă, dar nu este imposibilă

ROMÂNIA DIGITALĂ12 hours ago

ICI București a lansat NFT Museum în cadrul Digital Innovation Summit Bucharest

INTERNAȚIONAL12 hours ago

Ministrul german de externe, vizită în Israel după atacul Iranului. Annalena Baerbock face apel la ”prudență și responsabilitate” pentru a preveni un scenariu imprevizibil

ROMÂNIA13 hours ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA14 hours ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

NATO15 hours ago

Instrument-prototip de evaluare a percepțiilor sociale privind reziliența societală dezvoltat de echipa de cercetători a Universității București, primit cu mare interes de Grupul de Protecție Civilă al NATO

ROMÂNIA15 hours ago

Colaborare Cluj – Eindhoven în domeniu inovării și IT. Primarul Emil Boc: Fiecare oraș dorește să își consolideze avantaje competitive. În cazul nostru, un avantaj de necontestat este reprezentat de universități

ROMÂNIA13 hours ago

Directorul general ICI București, în cadrul Digital Innovation Summit: Lumea se schimbă şi va trebui să ne adaptăm. Foarte multe informații nu le mai putem opera decât dacă suntem digitalizați

ROMÂNIA14 hours ago

Ne dorim să dezvoltăm Portul Constanța în perspectiva procesului de redresare și reconstrucție a Ucrainei, subliniază Marcel Ciolacu în Qatar: Avem nevoie de expertiza și experiența companiilor qatareze

ROMÂNIA16 hours ago

Ministrul Adrian Câciu își dorește ca Europa anului 2030 să ”fie un furnizor mondial de tehnologie, un producător de semiconductori şi un producător de software”, fiind convins că România va fi cu totul alta

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Gala AOR. Președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din R. Moldova din cadrul CALM: Ne dorim parteneriate în care Republica Moldova să se simtă parte a românității de facto și de jure

ROMÂNIA DIGITALĂ2 days ago

Digital Innovation Summit Bucharest explorează în perioada 16-18 aprilie punctul de intersecție dintre inovarea digitală, securitatea cibernetică și eforturile diplomatice într-o lume interconectată

ROMÂNIA DIGITALĂ2 days ago

Digital Innovation Summit/Nicolae Ciucă: Văd următorii 10 ani ca pe un deceniu al siguranței, în care investiția în inovație și tehnologie trebuie să fie parte a noului proiect de țară

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Marcel Ciolacu, întâlnire cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor: Lucrăm împreună pentru a asigura drepturi egale pentru minoritățile naționale din România și Ucraina

NATO6 days ago

Klaus Iohannis explică de ce România nu a investit 2,5% din PIB pentru apărare în 2023: Inflația, lipsa lichidităților la momentul achiziției și a echipamentelor militare

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Regele Philippe al Belgiei, în plenul PE: „Europa și întreaga lume au mare nevoie de speranță”

NATO1 week ago

“România – NATO, 20 ani”. Premierul Marcel Ciolacu: Ancorată ireversibil în comunitatea euro-atlantică, România este o ancoră strategică a NATO pe flancul estic

Trending