Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

New Strategy Center, organizatorul conferinței ”Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, cel mai important eveniment din România în domeniul sistemelor fără pilot

Published

on

© New Strategy Center

New Strategy Center organizează în perioada 22-23 februarie a doua ediție a conferinței “Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, având ca partener instituțional Ministerul Apărării Naționale.

Nevoia acestui eveniment apare în contextul în care o țară precum România trebuie să se dezvolte și adapteze, inclusiv din punct de vedere tehnologic, pentru a face față provocărilor clasice și emergente de securitate.

Potrivit unui comunicat al New Strategy Center, dezbaterile conferinței pun accent pe acest subiect, făcând o evaluare amplă a provocărilor de securitate din regiunea Mării Negre, dar și a potențialului de dezvoltare și utilizare a sistemelor fără pilot în această zonă, și impactul pe care acestea îl au asupra mediului de securitate.

”Unmanned Systems Forum” este cel mai important eveniment din România în domeniul sistemelor fără pilot. În cadrul conferinței participă oficiali și experți civili și militari atât din România, cât și din alte state membre NATO și UE, precum și reprezentanți ai mediului academic și a unor companii cu o vastă experiență în domeniu.

Evenimentul, care are ca partener comercial compania Leviatan Design, este organizat în sistem Chatham House și într-un format mixt, atât cu participare online, cât și în persoană, fiind respectate toate măsurile impuse de pandemie, inclusiv testarea cu teste rapide a tuturor participanților.

A doua ediție a conferinței ”Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development” a debutat cu intervențiile lui Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale și ale Gl. mr. (rez.) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

”Una dintre marile provocări cu care ne confruntăm în acest moment la nivel aliat este nevoia de consolidare a unei reziliențe colective. Ca furnizor de securitate regional, România are un potențial de dezvoltare enorm, inclusiv în zona sistemelor fără pilot. Utilizarea acestor sisteme în domeniul securității, informațional, economic poate fi considerată ca fiind o parte a soluțiilor la provocările cu care ne confruntăm în acest moment. Pentru România, modernizarea forțelor armate este concentrată pe achiziționarea și dezvoltarea unor capabilități robuste, inclusiv prin achiziționarea unor sisteme fără pilot și implementarea inteligenței artificiale”, este menționat în comunicat.

Primul panel a beneficiat de prezența Gen. (rez.) Curtis M. Scaparrotti, fost Comandant Suprem al Forțelor Aliate în Europa, a Gen. Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, România, a Gen. (rez.) Sir James Everard, fost Adjunct al Comandantului Suprem al Forțelor Aliate în Europa, Marea Britanie, și a lui Emmanuel Dupuy, președinte al Institutului pentru Reflecției  și Securitate în Europa (IPSE), Franța. Panelul a fost moderat de Gl. mr. (rez.) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

Discuția s-a concentrat pe impactul ultimelor evoluții de securitate din regiunea Mării Negre, caracterizate de comportamentul agresiv al Federației Ruse și de încălcarea flagrantă de către aceasta a dreptului internațional.

Speakerii s-au referit la schimbarea de paradigmă în dinamica de securitate a regiunii Mării Negre, provocată de consolidarea și manevrele militare ale Federației Ruse la granița cu Ucraina și impactul acestei schimbări asupra conceptului strategic al NATO, în perspectiva mai largă a Flancul Estic și până la Marea Mediterană.

”Ca actor regional important, rolul României în această ecuație de securitate nu poate fi ignorat. În plus, acest context tensionat de securitate necesită un nivel sporit de coeziune în cadrul NATO și de măsuri ferme care să arate determinarea Alianței de a-și proteja statele membre și de a descuraja acțiunile agresive ruse”, mai precizează sursa mai sus amintită.

Cel de-al doilea panel al evenimentului a fost moderat de către Dr. Antonia Colibășanu, analist al Geopolitical Futures și expert senior asociat al New Strategy Center, căreia i s-au alăturat  Generalul (rez.) Frank Gorenc, fost Comandant al Forțelor Aeriene ale SUA în Europa, SUA, Gl. lt. Viorel Pană, Șeful Forțelor Aeriene, România, Gl. mr. (rez.)  Allen Batschelet, fost Comandant al Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA în Europa, SUA și Gl. mr. Iulian Berdilă, șeful Forțelor Terestre, România.

”Sistemele fără pilot vor deveni fundamentale și indispensabile în viitorul context de securitate datorită eficienței, costului scăzut și sprijinului oferit efortului uman. În ceea ce privește sistemele de avioane fără pilot, utilizarea acestora a crescut mult în mediul militar, cât și în cel civil. Deja poate fi observată prezența consistentă a acestor sisteme în conflictele militare de astăzi, în regiunea Mării Negre”, subliniază New Strategy Center.

”Rolul pe care sistemele fără pilot îl pot avea în eforturile de descurajare și apărare este esențial, întrucât utilizarea acestor sisteme atât pe plan național, cât și în cadrul Alianței vor spori nivelul de eficacitate și vor permite accesul în zone cheie de desfășurare a operațiunilor militare. În acest sens, este însă nevoie și de o cooperare industrială mai strânsă între mediul privat și cel public. Totodată, evoluția sistemelor fără pilot trebuie privită și în contextul dezvoltărilor tehnologice din domeniul inteligenței artificiale”, mai punctează comunicatul.

Moderat de Marian Tutilescu, Expert Senior Asociat al New Strategy Center, panelul al treilea i-a avut ca invitați pe Comisarul Șef de Poliție Ionel Pavel, Șef al Serviciului Supraveghere și Control Naval, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, România, Siim Lindmaa, Ofițer Superior al Poliției și Gărzii de Frontieră, Estonia, Nikolaos Koromilas, Șef al Biroului de Operațiuni al Serviciului UAV al Poliției Elene, Grecia și Erica Bennici, din partea Leonardo, Italia.

Panelul a evaluat beneficiile aduse de sistemele fără pilot în ceea ce privește supravegherea în zonele de frontieră din perspectiva României, Estoniei și Greciei, abordând, de asemenea, și experiența acumulată de una dintre companiile din domeniu. Sistemele fără pilot pot fi folosite atât în misiuni terestre sau de coastă, în activitățile de cooperare cu alte state, prin servicii regionale de control al frontierelor.

Mai mult decât atât, pentru a față face nivelului ridicat de imigrație ilegală și a altor probleme create de tensiuni la granițele Europei, astfel de sisteme sunt folosite și pentru supravegherea maritimă. Totodată, discuția a avut în vedere și principalele aspecte tehnice ale unor capabilități și evoluțiile acestora din punct de vedere industrial.

Al patrulea panel a fost moderat de către Gl. lt. (rez.) Cătălin Moraru, fost adjunct al șefului Departamentului de Armament, Ministerul Apărării Naționale, România, Dr. Phillip Petersen, președinte al Centrul de Studii New Generation Warfare, SUA și Dr. Alessandro Arduino, de la Institutul Middle East al Universității din  Singapore, Italia. 

Planurile și tendințele de dezvoltare a sistemelor fără pilot ale Federației Ruse și Chinei au reprezentat tema centrală a discuției. Rusia dorește să își dezvolte și mai mult capabilitățile tehnologice, integrând sistemele fără pilot în forțele convenționale de luptă. Așa cum s-a putut observa în zone de conflict precum în Ucraina și în Nagorno-Karabakh, Rusia folosește intens sistemele fără pilot. În timp ce Statele Unite sunt lider în dezvoltarea sistemelor fără pilot, China este lider de piață, producând astfel de sisteme la prețuri mult mai mici, beneficiind de pe urma nivelului limitat de restricții. Din acest punct de vedere, cel mai mare competitor al Chinei în acest domeniu este Turcia, care are o industrie dedicată sistemelor fără pilot în creștere.

Ultimul panel al zilei a fost moderat de Comandor Marius Șerbeszki, rectorul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, căruia i s-au alăturat amb. Sorin Ducaru, director al Centrului Satelitar al Uniunii Europene (SATCEN) și președinte de onoare al Consiliului Științific al New Strategy Center, Adam Hodges, din partea Boeing, SUA și John Beck, Director pentru Autonomie și Siguranță Activă, Oshkosh Corporation, SUA.

Dezbaterea s-a concentrat pe evaluarea potențialului sistemelor fără pilot și impactul acestora asupra conflictelor și tehnologiilor viitoare, beneficiind, de asemenea, de prezentări din partea reprezentanților unor companii de renume în domeniu. Sistemele fără pilot au devenit un subiect de discuție nu numai la nivel național, ci și în cadrul organizațiilor internaționale, în special în ceea ce privește dezbaterile legate de controlul armelor. Astfel de sisteme pot fi folosite nu numai la nivel aerian, maritim și terestru, ci și în domeniul spațial, proliferarea sateliților din ultimii ani fiind un exemplu al dezvoltării domeniului sistemelor fără pilot în acest sector.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

COMUNICATE DE PRESĂ

Compania Schmidt Premium Cars München, laureată cu “European Bespoke Dealer of the Year Award 2022” în cadrul premiilor European Dealer Awards decernate de Rolls-Royce Motor Cars

Published

on

Rolls-Royce Motor Cars a anunțat săptămâna trecută la Londra, în cadrul conferinței anuale a dealerilor europeni, premiile European Dealer Awards pentru anul 2022, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Douăzeci și cinci de dealeri Rolls-Royce din toată Europa au fost invitați săptămâna trecută la The Shard, în Londra. Cu această ocazie, Schmidt Premium Cars Rolls-Royce Motor Cars München a primit prestigiosul premiu European Bespoke Dealer of the Year Award 2022.

Premiul a fost acordat pornind de la criteriile pentru dezvoltarea durabilă a afacerilor din programele de personalizare și individualizare ale Rolls-Royce.

Rolls-Royce Motor Cars München a dezvoltat continuu vânzările  de automobile foarte personalizate, pornind de la echipamente unice, care nu sunt incluse în lista de opțiuni, până la unul dintre cele mai remarcabile modele – un Phantom Cinque Terre, care prezintă în dotarea sa elemente interioare care sunt inspirate din imaginile satelor de pe riviera italiana, colorate, vechi de secole.

Michael Schmidt, proprietar al Rolls-Royce Motor Cars München a comentat: ”Este pur și simplu incredibil că am primit în fața atâtor alți colegi extraordinari din Europa o distincție atât de importantă. Fiind o companie de familie, dorim să dezvoltăm continuu fiecare aspect al business-ului, iar ultimii ani au arătat că filosofia noastră personală este esențială pentru dezvoltarea relațiilor cu clienții.”

Boris Weletzky, director regional Rolls-Royce Motor Cars a felicitat echipa Schmidt Premium Cars: ”Bespoke este Rolls-Royce. Personalizarea și individualizarea autovehiculelor sunt la fel de importante pentru clienții noștri ca și exclusivitatea. Cu Bespoke creăm opțiuni de personalizare inegalabile în segmentul de lux, pe care Rolls-Royce Motor Cars München le configurează cu succes în colaborare cu clienții noștri,  ca nimeni altul în regiune. ”

Partenerul de service autorizat al Rolls-Royce Motor Cars în România este Automobile Bavaria București. Un service autorizat are dreptul să efectueze toate lucrările de reparații și service în perioada de garanție și post-garanție pentru autovehiculele Rolls-Royce. Cel mai apropiat centru de vânzări este Rolls-Royce Motor Cars München, cu un birou de vânzări la București, in cadrul Automobile Bavaria. Rolls-Royce Motor Cars München și Rolls-Royce Motor Cars Service București fac parte din MHS Holding.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ford rămâne liderul de piață în segmentul vehiculelor comerciale în 2022. Puma este cel mai bine vândut model hibrid din România

Published

on

Ford continuă să fie lider de piață în segmentul vânzărilor de vehicule comerciale și în 2022, relevă datelor publicate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Totodată, Ford Puma, construit exclusiv în fabrica Ford Otosan de la Craiova, este cel mai bine vândut model hibrid de pe piața din Romania.

În ciuda faptului că piața de vehicule comerciale (fără segmentul HCV) din România a scăzut cu 14% față de anul 2021, fiind în continuare afectată de criza de semiconductori, Ford a reușit să își păstreze poziția de lider al segmentului de vehicule comerciale, cu o cotă de piață de 18,2%, în creștere față de anul anterior.

Ford Transit Custom rămâne lider al segmentului din care face parte (MCV 1Tonă) pentru al șaselea an consecutiv și își menține o cotă de piață ridicată, de 27%. Ford Ranger, vedeta diviziei Ford Pro, continuă să impresioneze, fiind lider incontestabil cu o cotă de piață de 45,1%.

Ford Transit își menține trendul pozitiv și înregistrează o creștere a cotei de piață față de anul 2021, ajungând la 20% și se plasează pe locul al doilea în segment.

”Deși industria auto a trecut printr-un nou an dificil în 2022, mă bucur că Ford a reușit să confirme în România încrederea clienților săi, dar și versatilitate și fiabilitatea gamei sale de vehicule comerciale. Țin să menționez performanța remarcabilă înregistrată de Ford Ranger, un pick-up absolut excepțional, care a dominat segmentul de o manieră clară, deși s-a aflat la final de generație. De asemenea, Transit Custom rămâne preferatul pieței, iar Transit și-a mărit cota de piață și a marcat lansarea versiunii complet electrice, E-Transit”, a declarant Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Performanța vânzărilor de vehicule comerciale Ford din Romania se regăsește și în rezultatele deosebite înregistrate de divizia Ford Pro la nivel european, astfel că 2022 a fost cel de-al optulea an consecutiv în care Ford este lider pe piață, stabilind un nou record în industrie.

În 2022, Ford Pro a înregistrat cea mai mare cotă de piață de până acum, de 15,0% și și-a crescut cota de la an la an în unsprezece țări: Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Spania, Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Suedia și Turcia.

”Stabilirea unui nou record de opt ani consecutivi ca lider pe piața europeană demonstrează cât de mult se bazează clienții noștri pe gama de vehicule comerciale Ford pentru a pune în mișcare afacerile lor. Pe măsură ce vom lansa platforma noastră unică de software, încărcare și servicii în toată Europa, suntem hotărâți să ne asigurăm că Ford Pro rămâne partenerul de încredere al clienților noștri pentru productivitate”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa.

Fabrica Ford Otosan din Craiova a livrat și în 2022 cel mai bine vândut hibrid din România

Produs exclusiv în fabrica de la Craiova începând cu a doua jumătate a anului 2019, Ford Puma este un best-seller în România și se clasează din nou pe prima poziție când vine vorba despre versiuni hibride, fiind cel mai bine vândut astfel de model în 2022, cu 3.046 de unități înmatriculate

Ford Kuga, produs in fabrica din Valencia, este al doilea cel mai bine vândut model Ford și a înregistrat o creștere importantă în 2022, de 29%, fiind înmatriculate 1.371 de unități de-a lungul anului. Trebuie remarcat că versiunile hibride au înregistrat o creștere de 96%, Kuga fiind în continuare cel mai bine vândut model Plug-in Hybrid (PHEV) din România, indiferent de segment.

În ceea ce privește înmatriculările de autovehicule din România, Ford a încheiat anul 2022 cu o creștere de 7%, numărul final de unități înmatriculate fiind de 8.379, față de 7.803 în anul anterior. Pentru Ford, cota de piață din România a crescut de la 6,51% la 6,55% în 2022.

Roxana Capătă, Managing Director Ford Romania Services a declarat: “Electrificare gamei de produse este pariul pe care Ford îl propune clienților săi și mă bucură faptul că aceștia apreciază varietatea de astfel de modele pe care le oferim, indiferent că vorbim despre versiuni complet electrice, hibride (MHEV), full-hibride (FHEV) sau plug-in hibride (PHEV)”.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

ANIS deschide sesiunea de înscriere pentru „Premiile de Excelență ale Industriei IT”, ediția 2023. Companiile pot aplica până pe 8 februarie

Published

on

© ANIS

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, dă startul înscrierilor la „Premiile de Excelență ale industriei IT”, ediția 2023, competiția anuală menită să recompenseze cele mai performante companii din industria IT românească, dar și produsele, proiectele și inițiativele prin care acestea s-au remarcat în 2022, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Premiile vor fi decernate în cadrul Galei ANIS care are loc, tradițional, în prima parte a anului. Companiile se pot înscrie la următoarele categorii:

  • Education Program of the Year
  • CSR Program of the Year
  • Startup of the Year
  • R&D project of the Year
  • Software Outsourcing Project of the Year
  • Software Product of the Year
  • Company of the Year

Un premiu special – ANIS Member of the Year – va fi acordat de către echipa executivă a Asociației acelui membru din comunitate care s-a remarcat prin implicarea în dezvoltarea industriei de software și servicii. Pentru toate celelalte categorii de premii, un juriu independent va evalua proiectele înscrise și va selecta finaliștii și câștigătorii competiției.

Companiile pot trimite aplicații pentru „Premiile de Excelență ale industriei IT”, ediția 2023, indiferent dacă sunt sau nu sunt membre ANIS, completând pe site formularele dedicate fiecărei categorii. Orice companie poate aplica pentru una sau mai multe categorii.

Perioada de înscriere: 10 ianuarie – 8 februarie 2023. Regulamentul de organizare a competiției este publicat aici.

„Premiile de Excelență ale industriei IT” este o competiție cu tradiție pentru industria IT autohtonă, prima ediție fiind organizată în 2015. În 2022, au fost desemnați câștigători: Bit Sentinel, Endava, Brio, ATOS IT Solutions and Services, Wipro Technologies, Medicai și Zitec.

Despre ANIS

25 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 165 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifra de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel national.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro.

Continue Reading

Facebook

U.E.1 hour ago

Liderii instituțiilor UE salută victoria lui Petr Pavel în alegerile prezidențiale din Cehia: Experiența dumneavoastră va fi prețioasă pentru a menține și consolida unitatea Europei în sprijinul pentru Ucraina

NATO13 hours ago

Nicolae Ciucă îl felicită pe Petr Pavel: Convingerile sale pro-europene sunt argumente solide pentru întărirea relațiilor România – Cehia

ROMÂNIA13 hours ago

Klaus Iohannis îl felicită pe Petr Pavel, președintele ales al Cehiei: Aștept cu nerăbdare să ne coordonăm în cadrul UE și NATO

U.E.18 hours ago

Ursula von der Leyen reiterează sprijinul pentru Ucraina, fără niciun fel de ”dacă” sau ”dar”: Luptă pentru respectarea dreptului internaţional şi pentru principiile democraţiei

U.E.18 hours ago

Ministrul italian al Apărării pledează pentru continuarea sprijinului pentru Ucraina: Dacă tancurile ruseşti ar ajunge la Kiev, ar începe al ”Treilea Război Mondial”

U.E.19 hours ago

Generalul în retragere Petr Pavel, fost șef al Comitetului Militar NATO, a fost ales președinte al Cehiei, învingându-l pe fostul premier Andrej Babis

Eugen Tomac20 hours ago

România în Schengen: Eurodeputatul Eugen Tomac cere Guvernului să sesizeze Curtea de Justiție a UE pentru ”nelegalitatea dreptului de veto exprimat de Austria și Țările de Jos”

U.E.21 hours ago

Emmanuel Macron afirmă că va continua ”să discute cu Rusia”, în pofida criticilor, dar lansează un apel la adresa Chinei de a se pronunța împotriva ”războiului imperialist” din Ucraina

INTERNAȚIONAL22 hours ago

Ucraina are nevoie de o finanțare suplimentară de 17 miliarde de dolari pentru a repara infrastructura energetică avariată de atacurile rusești, anunță premierul Denys Shmyhal

NATO23 hours ago

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

NATO23 hours ago

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

U.E.2 days ago

Ministrul de externe al Olandei: România a parcurs un drum extraordinar. Am spus că vom sprijini aderarea României la Schengen și ne menținem angajamentul luat

ROMÂNIA2 days ago

Premierul Nicolae Ciucă a discutat cu miniștrii de externe ai Franței și Olandei despre aderarea României la Schengen și sprijinirea R. Moldova

NATO2 days ago

Grupul de luptă NATO de la Cincu: Miniștrii de externe ai României, Olandei și Franței reafirmă solidaritatea și unitatea aliată pentru apărarea flancului estic

NATO3 days ago

Vizită istorică la NATO: Președintele Israelului s-a adresat în premieră aliaților reuniți în Consiliul Nord-Atlantic

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Nicolae Ciucă: PIB-ul României a crescut cu 49 de miliarde de euro în 2022. Pentru acest an prognoza este una favorabilă, cu o creștere de 2,8%

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Din Parlamentul European, președintele Israelului a îndemnat la comemorarea „alianței sacre făurite în paralel cu Holocaustul” pentru cinstirea supraviețuitorilor și combaterea antisemitismului

PARLAMENTUL EUROPEAN3 days ago

Roberta Metsola evidențiază responsabilitatea generației actuale de a menține vie memoria victimelor Holocaustului: Ura încă găsește multe voci care o disculpă. Nu putem permite nimănui să găsească alinare în ignoranță

INTERNAȚIONAL4 days ago

SUA aprobă trimiterea a 31 de tancuri Abrams în Ucraina. NATO afirmă că “împreună, tancurile americane, britanice și germane” pot face diferența în lupta împotriva Rusiei

NATO5 days ago

Secretarul general al NATO are încredere că decizia trimiterii de tancuri de luptă în Ucraina va veni în curând: Este un moment crucial al războiului

Team2Share

Trending