Președintele Vladimir Putin i-a invitat pe liderii Chinei, Japoniei și celor două Corei, Moon Jae-in și Kim Jong-un, să participe la un forum în Rusia, organizat în septembrie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a adresat vineri învitația omologului său sud-coreean Moon Jae-in de a lua parte în luna septembrie la un forum economic, unde este așteptat să participe și prim-ministrul Japoniei, Shizo Abe și unde au fost invitați deja și președintele Chinei, Xi Jinping, dar și liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, anunță AFP, citat de Agerpres.

Foto: Kremlin.ru

Am fi bucuroşi să îl vedem pe preşedintele sud-coreean ca invitat de onoare” la Forumul Economic al Estului, care va avea loc în perioada 11-13 septembrie la Vladivostok, în Extremul Orient rus, a declarat Vladimir Putin la finalul unei întrevederi la Kremlin cu Moon Jae-In.

Liderul de la Kremlin a trimis deja invitație liderului nord-coreean, Kim Jong-un, care a efectuat până acum nicio vizită în Rusia, dar și președintelui chinez, Xi Jinping și premierului nipon, Shizo Abe, care și-a anunțat deja prezența la forumul ce va avea loc în Vladivostok.

După întâlnirea istorică, din luna aprilie, între Kim Jong-Un şi Moon Jae-in, ”situaţia în regiune este în curs de a se ameliora progresiv”, a estimat Putin.

El a salutat ”dorinţa” Phenianului şi a Washingtonului de a soluţiona criza dintre ele ”prin dialog şi negocieri”, după summitul din 12 iunie între Kim Jong-Un şi preşedintele american Donald Trump, de la Singapore.

Summitul, considerat unul istoric de mass-media internațională și de specialiștii în politică internațională, a fost prima astfel de reuniune între un președinte american în funcție și liderul suprem al Coreii de Nord. La rândul său, Kim Jong-un a devenit primul lider de la Phenian care se întâlnește cu un lider american în funcție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.