Replica lui Crin Antonescu: Traian Basescu a dezinformat natiunea romana. Romania nu poate fi izolata

Presedintele PNL si candidatul USL la alegerile prezidentiale, Crin Antonescu, a reactionat, marti seara, la declaratiile dure ale Presedintelui Traian Basescu, privind statul de drept si pozitia Romaniei in fata partenerilor occidentali. Iata principalele declaratii:

  • Photo: Începând cu ora 20:15 voi susține o conferință de presă la sediul central al Partidului Național Liberal.“Nu intentionez sa ii dau replica lui Traian Basescu. Doresc sa ma adresez concetatenilor nostri. Asemenea afirmatii facute de Presedinte sunt de natura sa sperie cetatenii. Privitor la statul de drept-dna Nuland a transmis un mesaj public in Romania. Un mesaj corect, clar, in care ceea ce Guvernul american, SUA, cel mai important partener strategic al Romaniei a spus ce avea de spus. Preocuparea pentru statul de drept, domnia legii, caracterul democratic. E o preocupare normala. Nu sunt lucruri care se realizeaza si raman. Trebuie cultivate in fiecare zi. Presedintele Romaniei are obligatia de a face pledoarie pentru statul de drept, garantarea valorilor democratice, procedurilor statului de drept.

 

  • Traian Basescu s-a erijat in supra-emisar al Guvernului SUA. Doamna Nuland nu a vorbit, nu a sugerat ca Romania este cu un picior in prapastie. Niciun reprezentant nu a invocat starea de izolare a Romaniei. Traian Basescu nu e singurul oficial roman care are contacte externe. Anul trecut Victor Ponta a avut intrevederi cu oficiali straini. Si eu, ca presedinte al Senatului. Niciunul nu a vorbit despre Romania ca fiind pe marginea prapasstiei. Romania nu poate fi izolata pentru ca e parte a unor structuri si va ramane asa deci nu poate fi izolata, prin eforturile mai multor presedinti. Aceasta calitate nu a fost pusa de nimeni in discutie, in afara de Traian Basescu.
  • Nu avem un stat de drept? eu cred ca da. Justitia nu se aplica? eu cred ca da. A existat o discutie despre modificarile legislative. ca Presedinte al PNL am dat un vot gresit. Mai avem un proiect care a fost discutat si care nu a fost si nu va fi votat, cel al amnistiei si gratierii. Care sunt celelalte? Nu poti sa sperii, sa minti cetatenii. Traian Basescu a dezinformat natiunea romana, pe care ar trebui sa o reprezinte, in fata careia ar trebui sa fie primul si cel mai credibil om. A vorbit despre o masura a Parlamentului European, despre blocarea fondurilor europene. E o minciuna fara precedent sa prezinte acest lucru ca vizandu-l. In LIBE a fost initiat un raport care nu priveste nici Romania, nici vreo alta tara.care cere verificarea in toate tarile.

 

  • Prima tara asupra careia o astfel de monitorizare ar putea functiona este Ungaria. nu are nimic cu disputa din Romania aceasta rezolutie din Parlamentul European.
  • Cum poate fi altfel decat iresponsabila iesirea unui Presedinte care spune ca e posibil sa prindem teroristi si sa facem sa fie scapati. Afecteaza imaginea performanta a serviciilor din Romania. Macar din acest punct de vedere Romania se bucura de prestigiu in fata partenerilor euroatlantici. Faptul ca asistam la aceasta degradare politicianista trebuie sa ne faca si mai bine la proiectul de modificare a Constitutiei”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.