Trezoreria Statelor Unite amână termenul-limită de conformare cu sancțiunile împotriva Rusiei

Trezoreria Statelor Unite a anunțat marți amânarea de la 5 august la 23 octombrie a termenului-limită de retragere din companiile rusești EN-, GAZ și Rusal, anunță Reuters, citat de Agerpres.

Trezoreria americană a impus în aprilie sancțiuni împotriva miliardarului rus, Oleg Deripaska și a firmelor în care acesta este acționar semnificativ. Măsura a fost luată ca reacție la acțiunile ostile ale Rusiei.

Lua trecută, SUA anunțatu că sunt dispuse să scoată compania rusă Rusal, unul intre cei mai mai producători de aluminiu din lume, de pe lista entităților sancționate.

”Obiectivul nostru nu este să trimitem Rusal în faliment”, a precizat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

”Compania ne-a abordat cu privire la o serie de probleme care ar permite scoaterea de pe listă. Nu voi intra în detalii exacte referitoare la propuneri şi nici cu privire la poziţia noastră faţă de ele, însă da, dacă găsim o soluţie acceptabilă, acesta este obiectivul nostru”, a completat Steven Mnuchin.

Compania Rusal, care produce aproape 7% din cantitatea globală de aluminiu, a ajuns pe lista entităţilor sancţionate de Statele Unite la începutul lunii aprilie ca urmare al rolului pe care Federaţia Rusă l-ar fi avut în alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Atunci, i-au fost impuse sancţiuni oligarhului rus Oleg Deripaska, un apropiat de-al preşedintelui rus Vladimir Putin, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume şi totodată acţionar majoritar în Rusal, precum şi în alte şapte companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.