VIDEO Secretarul britanic de externe se declară încurajat de solidaritatea arătată de europeni în cazul Skripal, în pofida Brexitului

Boris Johnson, secretarul britanic de externe, se declară încurajat de solidaritatea arătată de celelalte state europene în cazul Skripal, în pofida Brexitului.

“Am fost încurajat de sprijinul primit până acum de Marea Britanie în ceea ce privește incidentul din Salisbury. Și trebuie să spun că acest lucru se întâmplă în mare parte pentru că ei văd că Marea Britanie se comportă în deplină concordanță cu obligațiile noastre conform tratatului armelor chimice care contrastează cu comportamentului rușilor. Astăzi experții tehnici ai Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice ajung în Marea Britanie pentru a lua mostre din Salisbury”, a declarat secretarul britanic înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Externe în Bruxelles.

Totodată, el a condamnat comportamentul Rusiei:”Între timp negarea Rusiei se duce în domeniul absurdului. Aceasta este o strategie clasică a Rusiei de încercare a căutării acului adevărului în carul cu fân al minciunilor și confuziei.”

Relațiile diplomatice dintre Rusia și Marea Britanie s-au răcit de săptămâna trecută în urma atacului cu un agent neurotoxic folosit de Rusia în încercarea de a-l asasina pe fostul spion rus stabilit pe teritoriu britanic.

Citiți și Cazul Skripal | Miniștrii de Externe ai UE condamnă atacul: Viața multor cetățeni a fost amenințată de acest act ilegal; este foarte probabil ca Rusia să fie responsabilă

Regatul Unit a luat decizia de a expulza 23 de diplomați, iar Moscova a răspuns cu aceeaşi monedă, dar au interzis și desfășurarea activității British Council pe teritoriul țării.

Vladimir Putin, președintele Rusiei, nou ales în funcție pentru cel de-al patrulea mandat, le-a declarat jurnaliștilor faptul că”nu are niciun sens” otrăvirea de către Rusia cu un agent neurotoxic a fostului spion rus.

El a susţinut că Rusia nu deţine astfel de agenţi neurotoxici şi că a distrus toate armele chimice, sub supravegherea organizaţiilor internaţionale. “Am făcut-o, spre deosebire de unii dintre partenerii noştri, care au promis să o facă, dar, din păcate, nu şi-au respectat promisiunile”, a afirmat Vladimir Putin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.