Connect with us

Emisiuni

Visul European-origini si viitor. Luni, ora 13, B1 TV, emisiunea Calea Europeana

Published

on

23062009024Proiectul Europei Unite poarta inscrise semnaturilor lui Alexandru Macedon, Carol cel Mare, sau Napoleon. Astazi traim o noua etapa, in care razboaiele si cuceririle teritoriale au ramas doar istorie pentru europeni. 27 de natiuni sunt unite institutional in cadrul Uniunii Europene. Ce inseamna Europa? Un continent? Un proiect politic? Un spatiu geografic? Sunt tari precum Turcia, Ucraina sau Rusia tari cu vocatie de integrare europeana? Care sunt limitele Europei Unite? Ne indreptam spre un stat federal sau spre o Europa a Natiunilor Unite?

Cum va influenta Tratatul de la Lisabona destinul UE si implicit al Romaniei? Cum va arata noua Comisie si cum va lucra noul Parlament European? Are nevoie UE de un presedinte? Multe intrebari, dar si un invitat pe masura acestor provocari ale integrarii. Luni, pe B1 TV, de la ora 13, si in aceeasi zi, in reluare, de la 1 noaptea, pe Calea Europeana vine profesorul universitar doctor Augustin Fuerea, unul dintre cei mai titrati si respectati specialisti romani in drept comunitar.

Poti participa la emisiune, postand intrebari sau opinii la sectiunea de comentarii a acestei teme.

Continue Reading
Advertisement
4 Comments

4 Comments

 1. catalina

  June 23, 2009 at 1:26 am

  Excelenta emisiune!Felicitari! E chiar necesar sa invitati profesionisti cum est e D-nul Profesor Fuerea.Daca imi permiteti o sugestie:continuati tot asa!

 2. Roxana Popescu

  June 23, 2009 at 11:36 am

  Felicitari pentru tematica abordata si, mai ales, pentru invitat, care, cu totii stim, ca reprezinta o notorietate in domeniu. Pe viitor, este de dorit sa perpetuati astfel de intalniri, la un nivel academic, stiintific de exceptie. Succes in tot ce va propuneti, d-le Carbunaru!

 3. elena

  June 23, 2009 at 2:16 pm

  Felicitarile noastre pentru emisiunea „Calea europeana” din 22 iunie a.c. realizata de dnul Dan Cărbunaru, unde l-ati avut ca invitat pe prestigiosul profesor universitar doctor Augustin Fuerea!
  Romania mai are multa nevoie si de afirmarea valorilor noastre profesionale, a imaginii pozitive a caracterelor puternice romanesti, si de cultura europeana, si de expuneri foarte interesante de drept comunitar si integrare europeana, si de alte discutii constructive pentru educatia copiilor nostri.
  In ceea ce priveste invitatul Dumneavoastra, multi dintre noi am prefera sa-l vedem mai des la emisiunile canalului B1TV, valoarea profesionala si morala a acestuia avand aprecierea studentilor universitatilor la care Domnia Sa profeseaza. Felul in care acesta s-a prezentat, cunostintele expuse, foarte interesantele opinii, precum si dialogul cu prezentatorul au ridicat cu mult standardele postului Dumneavoastra, pentru noi, la excelent.
  Foarte bine ati ales tema! Excelenta emisiune!

 4. Dan Carbunaru

  June 24, 2009 at 9:54 pm

  multumesc pentru aprecieri
  cuvintele dumneavoastra imi dau speranta ca proiectul europeana are si adepti informati, nu doar optimisti naivi. prezenta domnului profesor Augustin Fuerea face ca demersul nostru sa capete o tusa mai pronuntata, in sens calitativ. pe viitor vom incerca sa il aducem cat mai des pe domnul profesor pe Calea Europeana, o cale la deschiderea careia a contribuit, in interes national, in anii ce au precedat aderarii.
  astept in continuare opiniile si sugestiile voastre
  toate cele bune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Emisiunea Calea Europeana

Ce inseamna in Romania Justitia independenta ceruta de Bruxelles?

Published

on

 

calea

Reprezentantii PSD, PNL si PDL comenteaza la TVR1, pe Calea Europeana, vineri seara, de la 18.50, ultimul raport pe Justitie al Comisiei Europene. Ce inseamna Justitia independenta ceruta de Bruxelles si cat de bine sta Romania la acest capitol aflati de la europarlamentarul PNL Renate Weber, europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, PSD si vice-presedintele PDL, Sulfina Barbu.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu acuza de partizanat Comisia Europeana in evaluarea politica din ultimul raport MCV. In plus, europarlamentarul a declarat ca are o viziune mai critica decat a Comisiei asupra functionarii Justitiei, iar in privinta masurilor de integritate, ca prioritare ar trebui sa fie contractele incheiate in regim de incompatibilitate si nu incompatibilitatile in sine. Europarlamentarul PNL Renate Weber a comentat sansele Romaniei de a convinge statele membre sa permita aderarea Romaniei la Schengen, aratand ca “e greu cand seara Presedintele Romaniei spune ca suntem cu un picior in prapastie si a doua zi ii spune Presedintelui Consiliului European ca suntem buni de primit in Schengen”. La randul sau, vicepresedintele PDL, Sulfina Barbu a evidentiat aprecierile Comisiei asupra functionarii DNA, ANI, CCR sau ICCJ, punand accent pe problemele semnalate in zona politica.

Continue Reading

concurs

CONCURS CALEA EUROPEANA

Published

on

 

capsuniTransmite intrebarea ta invitatilor emisiunii Calea Europeana de vineri, 17 ianurie si poti castiga un premiu oferit de 4culori, constand intr-un pachet promotional caleaeuropeana.ro, care include si un stick de memorie de mare capacitate. Cea mai buna intrebare, care poate fi adresata pana vineri, 17 ianuarie, ora 10, pe pagina de facbook Calea Europeana, va primi raspuns de la invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii.

Dan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Mai multe detalii aici.

Continue Reading

ALEGERI 2014

Cum pot romanii sa munceasca in Europa? Afla tot ce trebuie sa stii pe TVR1, vineri seara, la Calea Europeana

Published

on

muncitoriDan Cărbunaru şi invitaţii săi discuta despre deschiderea pietei muncii pentru Romani de la 1 ianuarie 2014, cu accent pe situaţia românilor care vor să lucreze în Marea Britanie. Afla totul despre discriminarile suferite de romani si cine le ia aparearea in UE în talk-show-ul de vineri, 17 ianuarie, ora 18.50, la TVR 1 şi TVR+.

Invitaţii emisiunii – europarlamentarii Corina Creţu – PSD, Petru Luhan – PDL şi Codrin Scutaru – PC, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii iti vor spune ce drepturi ai si cum poti sa ai un job in UE.

Emisiunea este difuzată la TVR 1 şi online, pe www.tvrplus.ro.

După şapte ani de la intrarea României şi Bulgariei în Uniunea Europeană, restricţiile pe piaţa muncii în statele membre, pentru cetăţenii celor două ţări, au fost, în sfârşit, eliminate, chiar în prima zi a acestui an. Vestea bună pentru români şi bulgari a stârnit, totuşi, şi reacţii negative. Britanicii, în special, exceptând mediul de afaceri care vede cu ochi buni această nouă masă de forţă de muncă, sunt în mare parte ostili ridicării restricţiilor.

Dan Cărbunaru aduce la TVR 1, în fiecare vineri, de la ora 18.50, Calea europeană, o dezbatere despre cum aparteneţa la Uniunea Europeană ne influenţează viaţa. Miniştri, parlamentari, jurnalişti şi analişti, personalităţi ale lumii politice, culturale, economice sau sportive oferă informaţii utile pentru orice cetăţean european. Săptămânal, telespectatorii emisiunii Calea europeană pot participa la un concurs cu premii. Pe pagina de Facebook a emisiunii, cei care postează cea mai interesantă întrebare pentru invitaţii din săptămâna următoare vor câştiga, pe lângă premiul de a fi adresată întrebarea invitatului, şi câteva cadouri surpriză.

Calea europeană este emisiunea de vineri din tronsonul de dezbateri programate de luni până vineri, de la 18.50, la TVR 1 din toamna 2013. În aceeaşi serie de talk-show-uri pe teme sociale, politice şi economice de actualitate se regăsesc Întrebări şi răspunderi cu Radu Preda (luni), Interes general, cu Sorin Burtea (marţi), La vârf, cu Mihai Rădulescu (miercuri), Ora de business, cu Moise Guran (joi).

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending