Acordul de liber-schimb între SUA şi UE, o soluţie la criza economică

Înainte de sfârşitul acestei luni, reprezentanţii ministerelor şi agenţiilor comerciale din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite vor recomanda începerea negocierilor în vederea unui acord de liber-schimb între cele două economii informează Adevarul în ediția electronică.

Un astfel de acord ar putea să relanseze creşterea economică şi să creeze milioane de noi locuri de muncă, chiar şi în condiţiile în care ambele regiuni economice de pe cele doua maluri ale Atlanticului sunt paralizate de dezbaterea dintre susţinătorii politicilor de stimul economic şi cei ai implementării măsurilor de austeritate. Analiştii intervievaţi de agenţia de ştiri Bloomberg susţin că un acord de liber schimb este „necesar, realizabil şi urgent”.

Relaţia economică între Statele Unite şi cele 27 de ţări care constituie Uniunea Europeană este cea mai importantă din lume, constituind o treime din volumul comerţului mondial. Nivelul anual al comerţului şi al investiţiilor dintre cele două regiuni care reprezintă, împreună, 54% din produsul intern brut global, se ridică la aproape 5.000 de miliarde de dolari.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  linkepower.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *