A fost inaugurată prima galerie privată de artă românească din Viena

La Viena s-a deschis prima galerie privata romaneasca de arta, infiintata de investitorul roman Valentin-Norbert Tarus. Galeria FIVEPLUS Fine Art este dedicata, in egala masura, artistilor consacrati si emergenti din Romania, dar si celor dinafara ei care asuma afinitati cu spatiul de limba si civilizatie romaneasca.

Prioritatea demersului artistic il reprezinta artistii conectati la dialogul intercultural in arta plastica, vizuala si aplicata. FIVEPLUS Fine Art reprezinta totodata o platforma cross border care invita la reflectie si dezbatere si promoveaza continuturi actuale si expresii interdisciplinare.

Situata in centrul Vienei, la numai cateva minute distanta de Palatul Belvedere, galeria se afla intr-o cladire istorica, cunoscuta sub numele de ”Schönthaler Haus” care a fost construita de sculptorul si decoratorul curtii imperiale si a gazduit de-a lungul deceniilor atelierele unor artisti austrieci cunoscuti.

Galeria FIVEPLUS Fine Art a fost inaugurata cu expozitia ”Travelling Lights” a artistilor Silviu Oravitzan si Ioan Nemtoi, doua personalitati marcante ale artei contemporane romanesti, recunoscuti international, cu lucrari expuse in importante galerii din Europa si America si detinute in numeroase colectii private. La vernisaj au participat personalitati din mediile culturale si muzeale din Austria si Romania, jurnalisti si colectionari de arta.

Expozitia ”Travelling Lights” ramane deschisa pana in februarie 2014 si poate fi vizitata de luni pana vineri, intre orele 14.00-19.00, sau cu programare prealabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.