Donald Trump dorește reîntoarcerea astronauților americani pe Lună: Vom stabili o bază pentru o misiune ulterioară spre Marte și, poate, într-o zi, spre alte lumi dincolo de aceasta

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o directivă care trasează ca obiectiv pentru Administrația Națională Aeronautică și Spațială din Statele Unite ( NASA) stabilirea ”unei baze” pe Lună, vizitată ultima dată de oameni în 1972, ca pas premergător unei prime misiuni cu echipaj uman pe Marte, potrivit Politico Europe.

UPDATE 12.06

 

”De data aceasta, nu doar că vom așeza steagul (n.r. SUA) și vom lăsa o urmă, ci vom stabili o bază pentru o misiune ulterioară spre Marte și, poate, într-o zi, spre alte lumi dincolo de aceasta”, a afirmat Donald Trump în cadrul ceremoniei de semnare a documentului în Sala Roosevelt, desfășurată la Casa Albă.

Salutând prezența lui Harrison Schmitt, ultimul om care a pășit pe solul lunar în urmă cu exact 45 de ani, Trump a promis: “Astăzi, ne angajăm ca el să nu fie ultimul”, potrivit Agerpres.

Ultima misiune americană este Apollo 17, din 1972.

Cu obiectivul Marte, Trump se înscrie în linia politicii predecesorului său, democratul Barack Obama. Cu câteva săptămâni înaintea plecării de la Casa Albă,, acesta a enunțat “un obiectiv clar” pentru următorul capitol al istoriei Americii în spațiu: “trimiterea de oameni pe Marte pe parcursul anilor 2030 și readucerea acestora în siguranță pe Pământ”.

Dar nou administrație marchează o schimbare în raport cu precedenta, insistând pe revenirea pe Lună,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.