Connect with us

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): Elmar Brok trebuie dat afară din Parlamentul European!

Published

on

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D)a transmis un mesaj conducerii Parlamentului European și tuturor celorlalți 750 de membri ai acestui for, prin care cere în mod imperativ demisia deputatului european de dreapta Elmar Brok, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Cererea lui Emilian Pavel este o reacție pe fondul dezvăluirilor publicate de Politico.eu la începutul acestei săptămâni, cu privire la taxa de 150 euro pe care eurodeputatul creștin-democrat o percepea grupurilor de vizitatori germani veniți la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în ciuda faptului că fondurile puse la dispoziție de instituție erau mai mult decât suficiente pentru acoperirea costurilor de transport, cazare și hrană ale vizitatorilor.

,,În România, acesta s-a remarcat în ultima vreme prin ieșiri și amenințări halucinante la adresa țării noastre, fondate pe nimic altceva decât dorința popularilor europeni de a submina și distruge orice guvern de stânga din Uniunea Europeană.
Dar în vreme ce pentru România și aleșii ei, Elmar Brok se erija în arbitru, etalon și judecător moral, acesta făcea bani buni, într-un mod josnic, taxând delegațiile pe care LE INVITA să viziteze Parlamentul European DAR și decontând în același timp subvenția primită de la instituție tocmai în acest scop! Datele publice arată nu doar că banii primiți de la Parlamentul European erau mai mult decât suficienți, dar și că europarlamentarul german dosea sumele extorcate de la vizitatorii săi în tot felul de conturi.”, transmite eurodeputatul social-democrat.

Aceasta adaugă în comunicat că  ,,în condițiile în care un parlamentar român, de exemplu, nu se poate constitui nici măcar ca și PFA sau producător agricol, Elmar Brok a funcționat aproape un deceniu ca și un quasi-lobbist al unui concern german, încasând 5.000 de Euro pe lună, pe lângă salariul și mai mare, dată fiind vechimea, încasat de la Parlamentul European. Acesta este doar un exemplu, lista contractelor sale fiind mult mai lungă. Acest om nu are ce să caute în niciun parlament și nu are cum să judece, nu are cum să emită opinii credibile, nu are cum să fie luat în seamă din moment ce se dovedește și hoț și lacom și mincinos.”

 ,,Trebuie să ne uităm mereu cu multă, multă atenție la cine ce spune despre noi pentru că toți acești oameni, să le spunem, care clamează că ne vor binele, nu își văd de fapt decât propriul interes. Date fiind aranjamentele sale financiare cu tot felul de corporații, inclusiv de presă, nu pot decât să mă întreb cine și cu cât l-a plătit pe Brok ca sa decredibilizeze România. Încă o dată, Elmar Brok trebuie dat imediat afară din Parlamentul European. El este o rușine pentru Uniunea Europeană”, reiterează eurodeputatul Emilian Pavel în comunicatul de presă. 

Elmar Brok (CDU, PPE), în vârstă de 72 de ani, este membrul cu cele mai multe mandate de deputat în Parlamentului European și este considerat de mulți drept cel mai influent europarlamentar din Germania. El a anunțat luni că nu va mai candida pentru un alt mandat. Decizia sa vine pe fondul unui vot de la începutul acestei luni al membrilor partidului său CDU pentru a nu-i acorda un loc pe lista candidaților din regiunea Renania de Nord-Westfalia, de unde acesta este originar, în contextul alegerile europene din mai 2019.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Emilian Pavel

Emilian Pavel, candidat PSD la europarlamentare, mesaj înainte de alegerile din 26 mai: Ne dorim o integrare mai adâncă în Uniunea Europeană, de aceea am propus integrarea României în zona euro până în 2024

Published

on

@theparliamentmagazine.eu

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) candidează din partea PSD pentru un nou mandat în viitoarea legislatură a Parlamentului European, iar în contextul în care în mai puțin de 7 zile românii, împreună cu 500 de milioane de cetățeni europeni ar urma să voteze pentru alegerile eurparlamentare, acesta a transmis un mesaj electoral pe pagina sa oficială de Facebook.

„Să fii patriot în Europa înseamnă să recunoști meritele președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene. România a reușit să finalizeze 90 de dosare în doar 100 de zile și mai avem multe de finalizat până terminăm această președinție. Partidul Social Democrat, atunci când este la guvernare duce România mai departe. A dus în 2004 la finalitatea negocierile celor 33 de capitole pentru aderarea României la Uniunea Europeană. Mai mult decât atât, în 2003, am reușit să aderăm la NATO, tot prin guvernarea PSD. Atunci când suntem la guvernare ne dorim o integrare mai adâncă în Uniunea Europeană, de aceea am propus o integrare în zona euro până în 2024. Partidul Social Democrat își dorește o Românie puternică în Uniunea Europeană.”

Emilian Pavel este deputat în Parlamentul European și activează, printre altele, ca membru cu drepturi depline al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și al Comisiei speciale privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale din Parlamentul European. La finele lunii februarie eurodeputatul a primit susținerea oficială a conducerii Tineretului Social-Democrat (TSD) în vederea depunerii unei noi candidaturi pentru un loc în Parlamentul European. Mai multe informații despre activitatea acestuia, aici.

Acesta candidează pe lista PSD pentru un nou mandat în Parlamentul European, unde ocupă locul 14.

Citiți și: Partidul Social Democrat și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Rovana Plumb deschide lista social-democraților. Cine se mai află pe listă

Continue Reading

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): România are rezultate importante în sectorul ocupării forței de muncă, iar impunerea unui salariu minim pe economie la nivelul întregii UE este o prioritate pentru social-democrații europeni

Published

on

@ European Parliament

România are rezultate importante în sectorul ocupării forței de muncă, iar impunerea unui salariu minim pe economie la nivelul întregii Uniuni Europene este o prioritate pentru social-democrații europeni, este mesajul transmis de eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D), votat Europarlamentarul Anului la categoria Ocuparea Forței de muncă în Parlamentul European, în 2017.

,,România are rezultate importante în acest sector și mă bucură faptul că una din prioritățile noastre este impunerea unui salariu minim pe economie la nivel de Uniunea Europeană! Piața muncii din Romania  are cele mai bune performanțe din ultimii 30 ani”, scrie acesta pe pagina de Facebook.

În acest sens, eurodeputatul social-democrat face un scurt rezumat al progreselor din domeniul ocupării forței de muncă în România în contextul apartenenței la Uniunea Europeană:

o  numărul salariaților din economie este la maximul ultimelor două decenii – peste 5,5 milioane. 

o s-au creat câte 412 noi locuri de muncă, în fiecare zi a ultimilor 2 anio peste 80% din creșterea numărului de salariați a avut loc în sectorul privat al economiei.

o șomajul a coborât la minime istorice, de la 5,4%, în decembrie 2016, la 3,19, în martie 2019, potrivit AJOFM, iar România a ajuns să aibă cea mai mică rată a șomajului din UE, aproximativ la jumătate fată de cea din tările zonei euro. 

o fondul total de salarii din România ( privat și stat) a atins maxime istorice – 81 de miliarde de euro, în 2018, în creștere cu 21 de miliarde de euro, fată de 2016. Aproximativ 73% reprezintă salarii plătite în sectorul privat al economiei.

EMILIAN PAVEL a primit titlul europarlamentarul anului pentru ”Ocuparea forței de muncă” și a fost nominalizat ca europarlamentarul anului pentru ”Promovarea drepturilor femeilor”,  în 2016 a fost europarlamentarul român cu cele mai multe amendamente depuse, ocupând locul 50 din 750 de europarlamentari. Este membru în mai multe comisii și delegații din Parlamentul European: Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Delegația pentru relațiile cu Israel, Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana, Grupul de lucru Schengen Scrutiny. Este membru supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia, PANAMA – Comisia de anchetă pentru examinarea fraudei de spălare de bani și evaziune fiscală.

În același timp, Emilian Pavel este președintele grupului informal de parlamentari europeni denumit Prietenii Serbiei, ambasador al României în cadrul Federației Capitalelor și Orașelor Europene ale Sportului și ambasador al platformei Entrepreneurship Education, inițiată de Junior Achievement.

Continue Reading

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): 9 mai! Zi de trei ori istorică pentru români și pentru România

Published

on

@Emilian Pavel/Facebook

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) a transmis un mesaj de Ziua Europei, celebrată totodată cu Ziua Victoriei – încheierea celui de-al Doilea Război Mondial și Ziua Independenței României, după cum arată o postare pe pagina sa de Facebook.

Redăm integral mesajul eurodeputatului social-democrat:

,,Ziua Europei, Ziua Independenței, Ziua Victoriei.

9 mai! Zi de trei ori istorică pentru români și pentru România. 
La 9 Mai 1877, ne-am proclamat independența ca stat suveran. A fost încununarea strădaniilor și jertfelor făcute pe altarul libertății naționale. În acea zi memorabilă, Mihail Kogălniceanu, ca ministru de Externe, declara în Parlamentul ţării: „suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare, suntem națiune liberă”. 
La 9 Mai 1945, se încheia cea mai sângeroasă conflagrație a umanității – cel de-al doilea război mondial – în care România a plătit un greu tribut de sânge și suferință.
La 9 mai 1950 declarația Schuman punea temelia construcţiei Europei unite – cel mai amplu proces politic din istoria modernă – care a adus democrație, libertate și prosperitate pentru sute de milioane de oameni.
Astăzi, în această zi istorică, România democrată, liberă și suverană – membră a Uniunii Europeană – privește cu încredere și optimism în viitor. Și noi, românii, avem cu toții libertatea dar și datoria de suflet de a ne servi țara și poporul ca patrioți în Europa și în lume. 
La mulți ani România! La mulți ani Europa!

EMILIAN PAVEL a primit titlul europarlamentarul anului pentru ”Ocuparea forței de muncă” și a fost nominalizat ca europarlamentarul anului pentru ”Promovarea drepturilor femeilor”,  în 2016 a fost europarlamentarul român cu cele mai multe amendamente depuse, ocupând locul 50 din 750 de europarlamentari. Este membru în mai multe comisii și delegații din Parlamentul European: Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Delegația pentru relațiile cu Israel, Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana, Grupul de lucru Schengen Scrutiny. Este membru supleant în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne, Delegația la Comisia parlamentară de stabilizare și de asociere UE-Serbia, PANAMA – Comisia de anchetă pentru examinarea fraudei de spălare de bani și evaziune fiscală.

În același timp, Emilian Pavel este președintele grupului informal de parlamentari europeni denumit Prietenii Serbiei, ambasador al României în cadrul Federației Capitalelor și Orașelor Europene ale Sportului și ambasador al platformei Entrepreneurship Education, inițiată de Junior Achievement.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending