Connect with us

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D): Elmar Brok trebuie dat afară din Parlamentul European!

Published

on

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D)a transmis un mesaj conducerii Parlamentului European și tuturor celorlalți 750 de membri ai acestui for, prin care cere în mod imperativ demisia deputatului european de dreapta Elmar Brok, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Cererea lui Emilian Pavel este o reacție pe fondul dezvăluirilor publicate de Politico.eu la începutul acestei săptămâni, cu privire la taxa de 150 euro pe care eurodeputatul creștin-democrat o percepea grupurilor de vizitatori germani veniți la sediul Parlamentului European din Bruxelles, în ciuda faptului că fondurile puse la dispoziție de instituție erau mai mult decât suficiente pentru acoperirea costurilor de transport, cazare și hrană ale vizitatorilor.

,,În România, acesta s-a remarcat în ultima vreme prin ieșiri și amenințări halucinante la adresa țării noastre, fondate pe nimic altceva decât dorința popularilor europeni de a submina și distruge orice guvern de stânga din Uniunea Europeană.
Dar în vreme ce pentru România și aleșii ei, Elmar Brok se erija în arbitru, etalon și judecător moral, acesta făcea bani buni, într-un mod josnic, taxând delegațiile pe care LE INVITA să viziteze Parlamentul European DAR și decontând în același timp subvenția primită de la instituție tocmai în acest scop! Datele publice arată nu doar că banii primiți de la Parlamentul European erau mai mult decât suficienți, dar și că europarlamentarul german dosea sumele extorcate de la vizitatorii săi în tot felul de conturi.”, transmite eurodeputatul social-democrat.

Aceasta adaugă în comunicat că  ,,în condițiile în care un parlamentar român, de exemplu, nu se poate constitui nici măcar ca și PFA sau producător agricol, Elmar Brok a funcționat aproape un deceniu ca și un quasi-lobbist al unui concern german, încasând 5.000 de Euro pe lună, pe lângă salariul și mai mare, dată fiind vechimea, încasat de la Parlamentul European. Acesta este doar un exemplu, lista contractelor sale fiind mult mai lungă. Acest om nu are ce să caute în niciun parlament și nu are cum să judece, nu are cum să emită opinii credibile, nu are cum să fie luat în seamă din moment ce se dovedește și hoț și lacom și mincinos.”

 ,,Trebuie să ne uităm mereu cu multă, multă atenție la cine ce spune despre noi pentru că toți acești oameni, să le spunem, care clamează că ne vor binele, nu își văd de fapt decât propriul interes. Date fiind aranjamentele sale financiare cu tot felul de corporații, inclusiv de presă, nu pot decât să mă întreb cine și cu cât l-a plătit pe Brok ca sa decredibilizeze România. Încă o dată, Elmar Brok trebuie dat imediat afară din Parlamentul European. El este o rușine pentru Uniunea Europeană”, reiterează eurodeputatul Emilian Pavel în comunicatul de presă. 

Elmar Brok (CDU, PPE), în vârstă de 72 de ani, este membrul cu cele mai multe mandate de deputat în Parlamentului European și este considerat de mulți drept cel mai influent europarlamentar din Germania. El a anunțat luni că nu va mai candida pentru un alt mandat. Decizia sa vine pe fondul unui vot de la începutul acestei luni al membrilor partidului său CDU pentru a nu-i acorda un loc pe lista candidaților din regiunea Renania de Nord-Westfalia, de unde acesta este originar, în contextul alegerile europene din mai 2019.

Alexandra Loy este redactor și specialist în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) anunță cea mai mare investiție de fonduri europene în sistemul de asistență maternală din România, în valoare de peste jumătate de miliard de euro

Published

on

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) anunță implementarea unui proiect major finanțat din fonduri europene, pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi din centrele de plasament din România, potrivit unei postări pe pagina de Facebook. 

Proiectul, în valoare de 568 milioane de euro la care face referire eurodeputatul social-democrat, va fi implementat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, în parteneriat cu toate DGASPC-urile din țară. Proiectul TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, are ca obiectiv general  creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunatățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.

Prin intermediul proiectului, este de așteptat ca rețeaua asistenților maternali să crească de la 11.000 la 15.000 angajați și să se profesionalizeze. 

Mai exact, creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității este menită să asigure sustenabilitatea eforturilor de tranziție de la servicii sociale furnizate în sistem instituționalizat către servicii asigurate la nivelul comunității. În condițiile în care plasamentul copiilor sub 7 ani în instituții este interzis prin lege, dezvoltarea prin acest proiect a rețelei de asistență maternală contribuie direct la asigurarea unei alternative de protecție de tip familial pentru copiii care vor necesita o măsură specială de protecție. De asemenea, cei 4000 de noi asistenți maternali ce vor fi recrutați și pregătiți în cadrul proiectului vor contribui la continuarea procesului de închidere a instituțiilor de tip clasic, estimat a se finaliza în 2020.

De altfel, marțea aceasta, pe 19 martie, Guvernul României a semnat un protocol de colaborare în vederea implementării eficiente a proiectului TEAM-UP. Premierul Viorica Dăncilă, prezentă la ceremonia de semnare, a declarat:

,,Acest document este foarte necesar protejării copiilor aflaţi în dificultate. Guvernul face încă un pas important pentru a asigura un mediu familial de îngrijire pentru copiii instituţionalizaţi în procesul de tranziţie către îngrijirea acestora în comunitate. Ca mamă, mă bucur enorm că avem posibilitatea să implementăm astfel de programe pentru ca un număr cât mai mare de copii să aibă şansa să fie ocrotiţi şi îndrumaţi în viaţă aşa cum se cuvine. O instituţie de îngrijire nu poate suplini mediul familial, afecţiunea şi protecţia părintească. Domeniul semnat astăzi ajută la o aplicare mai bună a etapei a doua a celei mai mari investiţii din fonduri europene în sistemul de asistenţă maternală din România. Este un proiect în valoare de 568 de milioane de euro, implementat în toată ţara. Asistenţii maternali vor beneficia de cursuri de calificare necesare pentru îngrijirea şi creşterea copiilor, ocrotirea sănătăţii acestora, soluţionarea cazurilor de abuz şi neglijenţă. Avem datoria morală să luăm aceste măsuri pentru a le oferi copiilor aflaţi în grija statului şansa de a avea un trai decent, de a beneficia de afecţiunea şi ocrotirea unei familii pentru ca ei să devină adulţi sănătoşi din punct de vedere emoţional şi să aibă la maturitate capacitatea deplină de a se integra în societate”, a spus Dăncilă la Palatul Victoria, citată de Agerpres.

Continue Reading

Emilian Pavel

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D), cinci întrebări pentru fostul premier Dacian Cioloș: ”La aproape două luni până la alegerile pentru Parlamentul European, din ce familie politică europeană face parte și de ce?”

Published

on

© European Parliament

Eurodeputatul Emilian Pavel (PSD, S&D) critică poziționările recente din spațiul public ale fostului prim-ministru Dacian Cioloș cu privire la rezultatele președinției României la Consiliul Uniunii Europene și îi solicită acestuia să răspundă la cinci întrebări cu impact și relevanță la nivel european.

”Până la această oră, în mai puțin de trei luni, am reușit să facilităm aproape 70 de acorduri politice cu Parlamentul European, din care peste 50 de dosare au fost deja închise, adică aprobate si de Statele Membre in Consiliu, dar si de Parlament. Este mai mult deja decât au reușit colegii austrieci în șase luni și vom vedea ce vor reuși colegii finlandezi, cei care neîntrebați de nimeni se ofereau acum câteva luni să ne înlocuiască. Iar cine va avea răbdare să cerceteze, va vedea că vorbim de dosare grele, ori de dosare lăsate moștenire de la alte președinții care nu au fost capabile să creeze și să obțină consens la nivelul Statelor Membre, dar și al instituțiilor UE”, afirmă Pavel, într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

În continuare, Emilian Pavel îi adresează cinci întrebări fostului premier Dacian Cioloș, unul dintre liderii Alianței USR Plus 2020 și candidatul cap de listă al acestei alianțe la alegerile pentru Parlamentul European:

”1. La aproape două luni până la alegerile pentru Parlamentul European, din ce familie politică europeană face parte și de ce?

2. Susține dublarea sau triplarea bugetului programului Erasmus+?

3. Cum vede propunerea lui Macron privind un salariu minim european, dat fiind că în România se opune creșterilor de salarii și pensii realizate de PSD?

4. În Germania au crescut recent salariile angajaților statului, în domenii precum sănătate, educație, interne și administrație. Aprobă și ar susține acest lucru și în România?

5. Ce părere are despre inițiativele Comisiei Europene și ale Parlamentului European, cu privire la impozitarea corporațiilor acolo unde realizează profitul? A studiat aceste propuneri? Știe că guvernul PSD-ALDE este unul dintre pionierii europeni în implementarea unor astfel de măsuri?”

Continue Reading

Emilian Pavel

Europarlamentarul Emilian Pavel (PSD, S&D), despre viitorul drepturilor de proprietate intelectuală: Eforturile Guvernului Romaniei au fost apreciate la cel mai inalt nivel în cadrul Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală

Published

on

Europarlamentarul Emilian Pavel (PSD, S&D) a fost invitat să vorbească în deschiderea unui eveniment de anvergură organizat la București referitor la viitorul drepturilor de proprietate intelectuală, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

,,Eforturile Guvernului Romaniei au fost apreciate la cel mai inalt nivel de catre invitatii speciali: Francis Gurry – director general OMPI Christian Archambeau – director executiv EUPO Antonio Campinos – presedinte OEB”, spune Emilian Pavel.

Eurodeputatul a transmis un mesaj de mulțumire, Ministrului Economiei Niculae Badalau și directorului general OSIM Ionuț Barbu pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment.

Foto: Emilian Pavel/Facebook

,,Pentru a evalua amploarea subiectului, să ne gândim doar la estimările Comisiei Europene conform cărora drepturile de proprietate intelectuală au generat în anii trecuți aproximativ 39% din totalul activității economice în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă aproximativ 4,7 trilioane de euro! ”, subliniază Emilian Pavel. În ceea ce privește activitatea Parlamentului European, ,,noi am susținut o armonizare treptată în acest domeniu și am avut un rol-cheie în proiectul tratatului Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, denumit și “Tratatul Marrakech”, a menționat Emilian Pavel.

Emilian Pavel a mai scris că în Septembrie 2018 ,,am adoptat un raport care conține recomandări importante referitoare la toate problemele legate de proprietate intelectuală în UE”.

Emilian Pavel (PSD, S&D) se apropie de finalul primului său mandat de eurodeputat în care activează, printre altele, ca membru cu drepturi depline al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și al Comisiei speciale privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale din Parlamentul European. Săptămâna trecută, eurodeputatul  a primit susținerea oficială a conducerii Tineretului Social-Democrat (TSD) în vederea depunerii unei noi candidaturi pentru un loc în Parlamentul European. 

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending