Connect with us

Gabriela Zoană

Eurodeputatul Gabriela Zoană (PSD, S&D) vorbește despre lupta politică din contextul alegerilor europene și îndeamnă cetățenii români să o voteze deoarece este ,,omul rezultatului și al lucrului bine făcut”

Published

on

Eurodeputatul Maria Gabriela Zoană (PSD, S&D) a vorbit astăzi cu reprezentantul CaleaEuropeană.ro despre alegerile europene din luna mai, după plenara de la Strasbourg a Parlamentului European, făcând referire în acest context nu numai la activitatea sa, care a recomandat-o pentru un al doilea mandat, ci și la lupta politică care se dă la nivel înalt pentru câștigarea de voturi care să propulseze candidații în funcțiile cu vizibilitate din instituțiile europene pe care aceștia și le doresc. 

Politicianul a ținut să mulțumească Partidului Social Democrat (PSD) din România pentru felul în care i-au apreciat activitatea ca deputat în Parlamentul European din momentul în care a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă, numită premier, propunând-o pe lista formațiunii pentru alegerile europene din mai. În acest context, Zoană  i-a îndemnat pe cetățenii români să meargă la vot și să voteze ,,cu inima” pentru a trimite reprezentanți patrioți la Bruxelles, care acționează pentru interesele României și nu împotriva ei, așa cum s-a întamplat în unele momente, cum ar fi votul din plenul PE pentru rezoluția privind statul de drept în țara noastră, când mai mulți europarlamentari PNL (Partidul Național Liberal) și PMP (Partidul Mișcarea Populară) au votat pentru adoptarea acesteia. 

Întrebată care este părerea sa despre intervenția de astăzi a lui Manfred Weber din PE, care a făcut trimitere la România în contextul apelului acestuia către Donald Tusk de a propune discutarea în Consiliul European a activării articolului 7 pentru Polonia și Ungaria, aceasta a spus că ,,PPE ar trebui să ia în considerare chiar excluderea lui Manfred Weber pentru că îi face de râs”. Gabriela Zoană a explicat că afirmațiile făcute de liderul popularilor europeni, săptămâna trecută, când i-a numit ,,cretini” pe acei cetățeni europeni ,,cu care nu este de acord pentru că au altă opțiune de vot (n.r. pentru partide populiste sau de extremă dreapta) decât PPE sau S&D” sunt ,,un derapaj care ar trebui sancționat nu numai de PPE, ci și de alegătorii români, prin nesusținerea PNL-ului în alegerile europene”, deoarece partidul nu activează pentru binele lor, ci este aservit ,,străinilor, șefilor de la Bruxelles, precum domnul Weber” care nu contenesc să atace România. 

Gabriela Zoană consideră că Manfred Weber este împotriva tuturor românilor, față de care ,,manifestă un dispreț profund” atunci când se opune public aderării României la Spațiul Schengen, preferând un stat precum Croația, deși țara noastră a îndeplinit toate criteriile tehnice. Aceasta a mai spus că ,,transportatorii români care stau acum în fața Parlamentului sunt acolo pentru că sunt nevoiți să stea la cozi în vamă câte 9-10 ore doar din cauza unor personaje ca domnul Weber și ca liderii PNL care îi pun pe cetățenii români să voteze împotriva României”.

,,Sper ca cetățenii români să sancționeze acest derapaj și să voteze împotriva PNL și pentru PSD la alegerile din 26 mai, pentru că PSD a votat pentru interesele țării noastre în Parlamentul European ori de câte ori a avut ocazia”, a afirmat Gabriela Zoană. 

Răspunzând la o întrebare privind posibilitatea ca familia socialiștilor europeni să excludă PSD-ul după modelul PPE/Fidesz, Gabriela Zoană a declarat că este ,,complet nerealist pentru că PSD este cel mai puternic partid din grupul S&D și va fi și mai puternic după alegerile europarlamentare”, iar tot ceea ce se spune în rest este doar ,,o propagandă ieftină din partea domnului Weber”. 

Gabriela Zoană a mai făcut referire și la Frans Timmermans, contracandidatul lui Manfred Weber la șefia Comisiei Europene, despre care a sugerat că se bucură de mai puțină legitimitate în țara sa decât se bucură reprezentanții PSD în PE în general, în contextul în care, pentru a deveni reprezentant al cetățenilor în instituțiile europene este necesar sprijnul acestora, iar Timmermans nu este foarte popular în țara sa, Olanda. 

Întrebată despre planurile sale de a-și continua activitatea în domeniul agriculturii, în condițiile în care ar câștiga un nou mandat în Parlamentul European, eurodeputatul social-democrat a confirmat că este interesată să rămână în Comisia pentru Agricultură, unde este vicepreședinte, și unde a obținut ,,rezultatele promise” pentru susținerea tinerilor agricultori, dar și a reformei Politicii Agricole Comune, opunându-se mult dezbătutei propuneri a Comisiei Europene de a introduce plafonarea obligatorie a sumelor acordate marilor fermieri, în detrimentul unei plafonări voluntare din partea statelor membre. De asemenea, ea și-a exprimat dorința de a activa mai mult în Comisia pentru Libertăți Civile, justiție și afaceri interne, pe fondul pregătirii sale profesionale în domeniul dreptului penal și al criminalisticii. 

Nu în ultimul rând, Gabriela Zoană și-a susținut puternic noua candidatură pentru un loc în Parlamentul European, garantând românilor că, ,,în calitate de avocat, știu să mă lupt, iar atunci când îmi doresc să obțin un lucru, îl obțin”, ea fiind ,,omul rezultatului și al lucrului bine făcut”, fapt demonstrat și de activitatea sa din procesul legislativ european, din ultimul an. 

Gabriela Zoană, deputat în Parlamentul European, a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă în Parlamentul European, după ce șefa delegației PSD din legislativul european a fost numită prim-ministru al României. Aceasta este vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) a Parlamentului European, membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) și al Delegației pentru relațiile cu Peninsula Arabică (DARP). 

De asemenea, ea a fost avocat timp de 10 ani, este doctor în Drept şi vorbeşte fluent franceza şi engleza, iar în 2014 a fost pe poziţia 20 pe lista PSD la alegerile europarlamentare. Anul acesta, eurodeputatul social-democrat se află pe poziția 12 pe lista PSD pentru europarlamentare. Mai multe despre activitatea acesteia, aici.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gabriela Zoană, vicepreședinte al Comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European: „Fermierii sunt extrem de mulțumiți de ceea ce am obținut la Bruxelles”

Published

on

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de agricultură și dezvoltare rurală din Parlamentul European, Gabriela Zoană a vizitat câteva ferme din județul Argeș pentru a discuta cu fermierii în legătură cu modalitatea în care aceștia au primit vestea respingerii plafonării plăților directe în Comisia AGRI din cadrul Parlamentului European, se arată în comunicatul remis Calea Europeană.

În același timp, „am ținut să vizitez fermele în prezența reprezentanților administrației publice locale din localitățile în care aceste inițiative antreprenoriale s-au dezvoltat pentru a identifica exemple de bune practici în modul în care administrația locală sprijină inițiativele private.”, menționează europarlamentarul.

Ca vicepreședinte al Comisiei AGRI, „am plecat la drum anul trecut cu mandatul obținut în urma consultărilor cu fermierii români și cu oficialii din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a lupta împotriva intenției Comisiei Europene de a plafona plățile pentru fermieri în cadrul viitoarei Politici Agricole Comune.”

„Am obținut, după lungi eforturi, în cadrul Comisiei AGRI, respingerea plafonării subvențiilor.”

Eurodeputatul ne informează ca după discuțiile cu fermierii din Argeș a realizat că aceștia sunt extrem de mulțumiți de ceea ce „am obținut la Bruxelles.” Plafonarea plăților ar fi însemnat falimentul fermelor românești, ar fi însemnat o lovitură grea aplicată agriculturii noastre, un domeniu care aduce anual peste 4 miliarde de Euro din exportul de produse autohtone.”

Este îmbucurător să auzi de la oamenii care au investit în agricultură că efortul tău depus la Bruxelles are un impact atât de covârșitor asupra succesului afacerilor lor.

Europarlamentarul consideră că „Antreprenorii din agricultură trebuie încurajați în continuare. De succesul lor depinde calitatea produselor pe care le punem pe masă și tot de reușita lor depinde și viitorul agriculturii românești”, de accea „voi depune în continuare eforturi în Parlamentul European pentru egalizarea subvențiilor agricole la nivelul întregii Uniuni Europene.”

Din acest motiv, „aportul pe care îl au nu numai plățile directe, dar și alte diferite forme de sprijinire a fermierilor, așa cum sunt proiectele locale de asfaltare a drumurilor către exploatările agricole, reprezintă un ajutor acordat succesului agriculturii românești în ansamblul ei.”

Gabriela Zoană anunță că „Voi continua dialogul cu fermierii din zona Argeșului și în săptămânile ce urmează”.

Gabriela Zoană este europarlamentar român, membru al delegației PSD și al grupului politic S&D din Parlamentul European. Aceasta mai ocupă și funcția de Vice-Președinte al Comisiei de specialitate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, este membru cu drepturi depline al Comisiei pentru Drepturile Femeii și Egalitate de Gen, precum și membru supleant în Comisia pentru dezvoltare regională și Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne. 

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D), vicepreședinte al Comisiei AGRI din PE, condamnă dublul standard privind calitatea produselor: Produsele destinate pieței vestice trebuie să aibă aceeași calitate ca și produsele destinate pieței estice

Published

on

Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D), vicepreședinte al Comisiei AGRI, a condamnat fermn în Parlamentul European dublul standard privind calitatea produselor.

”Produsele destinate pieței vestice trebuie să aibă aceeași calitate ca și produsele destinate pieței estice. Nu suntem cetățeni europeni inferiori, nu dorim să consumăm produse de calitate inferioară. Discriminarea în interiorul Uniunii Europene trebuie să înceteze”, a spus aceasta într-o intervenție susținută în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune înainte de alegerile europene, programate pentru luna mai, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

”Indiferent ce argumente ni se pot aduce, cum că gusturile europenilor din Est diferă de cele ale europenilor din Vest, eu vă asigur că toți cetățenii europeni sunt egali și trebuie să fie considerați egali de către producători, nu numai în ceea ce privește alimentația, ci în legătură cu orice presupune un proces de producție”, a completat eurodeputatul Gabriela Zoană.

”Trebuie să încetăm a mai gândi că cei din Europa de Est s-au obișnuit cu alimente de proastă calitate, cu autoturisme inferioare celor destinate pieței vestice, cu produse vestimentare de calitate inferioară.

Vă asigur pe toți că cetățenii europeni care provin din fostele state ale blocului comunist s-au obișnuit de 30 de ani cu gustul democrației, al libertății, al calității”, a mai spus europarlamentarul român.

Discursul eurodeputatului român a avut loc în contextul în care în Parlamentul European se discută existența dublului standard al produselor în cadrul Uniunii Europene, parlamentarii votând un raport care reprezintă un prim pas pentru eliminarea acestor standarde diferite de calitate pentru piața estică și vestică.

Mai precis, producătorii vor fi obligați să folosească aceleași ingrediente și aceleași cantități pentru a putea comercializa produsul în țările Uniunii Europene, în acest fel eliminându-se tendința de a folosi ingrediente sau procese de fabricație diferite pentru produsele din Vest față de produsele din Est.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Gabriela Zoană în cadrul dezbaterii din PE privind situația statului de drept din România: „În România se respectă statul de drept”

Published

on

Corespondență din Strasbourg

Europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D) a luat cuvântul în Parlamentul European în cadrul dezbaterii privind statul de drept din România și a subliniat faptul că „În România se respectă statul de drept”.

Gabriela Zoană a dorit să transmită tuturor că „atât timp cât eu o voi reprezenta în Parlamentul European nu voi permite nimănui să spună minciuni despre ea!”

Eurodeputatul a menționat în acest context „fac public un apel public pentru întreaga Europă: încetați presiunile pe justiția din România! Aplicați și în țările dumneavoastră tratamentul pe care îl aplicați României. România merită mai mult! Românii merită să fie reprezentați de patrioți în următorul Parlament European, s-au săturat de cei care–și denigrează țara!”

Mai mulți europarlamentari români și străini au luat cuvântul în această dezbatere, printre care: Ingeborg Grasle (PPE Germania), Sophia in ‘t VELD (vicepreședinte ALDE), Judith Sargentini (GREENS), Cristian Preda, Răzvan Popa (S&D), Claudia Țapardel (S&D), Monica Macovei și Dan Nica (liderul delegației PSD din PE).

În timpul acestei dezbateri nu au fost prezenți nici prim vice-președintele Comisiei Europene, Frans Timmermans și nici reprezentanți ai Consiliului Uniuniunii Europene. Președinția română a Conisliului Uniunii Europene nu a fost invitată de către Parlamentul European, potrivit surselor europene. Această dezbatere s-a încheiat fără o nouă rezoluție.

Citiți și: Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova: Dacă România nu revine pe calea reformelor, vom fi nevoiți să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție

Continue Reading

Facebook

Advertisement
U.E.10 mins ago

Alegeri Germania 2021: Social-democrații revendică funcția de cancelar după 16 ani ai “erei Merkel”. Conservatorii au obținut cel mai slab rezultat postbelic (rezultate parțiale)

U.E.27 mins ago

Partidul Comunist a înregistrat o victorie surprinzătoare la alegerile municipale din Graz, al doilea oraș ca mărime din Austria

COMISIA EUROPEANA2 hours ago

Președinta Comisiei Europene vine astăzi pentru prima oară în România: Ursula von der Leyen va aproba PNRR-ul de 29,2 miliarde de euro în prezența lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI12 hours ago

Gheorghe Falcă a fost ales vicepreședinte al PNL pentru fonduri europene și dezvoltare regională: Modernizarea României, al treilea mare proiect de țară, după aderarea la UE și NATO

U.E.14 hours ago

Alegeri în Germania: Social-democrații, ușor avans față de conservatori. Verzii, pe a treia poziție (exit-poll)

Cristian Bușoi15 hours ago

Cristian Bușoi a fost ales vicepreședinte al PNL pentru Sănătate: Avem șansa în anii următori să îmbunătățim situația din spitalele din România cu ajutorul fondurilor europene

U.E.16 hours ago

Ziua Europeană a Limbilor. Eurostat: Elevii români, fruntași în UE la studierea limbilor străine. Engleza și franceza, cele mai studiate limbi

Alin Mituța17 hours ago

Caravana ”Cu Europa ajungem departe”, lansată de eurodeputatul Alin Mituța, a ajuns la final: Voi duce ideile colectate în Conferința privind viitorul Europei

MAREA BRITANIE18 hours ago

Regatul Unit acordă 10.500 de vize temporare de muncă pentru a face față deficitului de forță de muncă

U.E.20 hours ago

Țările Med5 cer UE o ”împărțire echitabilă a responsabilității” privind migrația: Combaterea migrației ilegale trebuie să se concentreze pe prevenirea la sursă

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI12 hours ago

Gheorghe Falcă a fost ales vicepreședinte al PNL pentru fonduri europene și dezvoltare regională: Modernizarea României, al treilea mare proiect de țară, după aderarea la UE și NATO

POLITICĂ2 days ago

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal: Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor

ONU4 days ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

Dragoș Pîslaru5 days ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

ONU5 days ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

INTERVIURI5 days ago

INTERVIU Președinta Fondului de Investiții al celor Trei Mări: Înființarea fondului, posibilă prin cooperarea cu România. Este esențial să prezentăm investitorilor întreaga regiune prin fiecare țară în parte

ONU5 days ago

Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: Valorile democratice și ordinea bazată pe reguli, fundamente ale unui viitor mai bun. Conflictele prelungite din vecinătatea României continuă să amenințe securitatea Europei

INTERNAȚIONAL6 days ago

Joe Biden invocă, în primul său discurs la ONU, “alianța sacră NATO” și “parteneriatul fundamental cu UE”: Suntem în zorii unui deceniu decisiv. Începem o nouă eră de diplomaţie neobosită

INTERVIURI7 days ago

INTERVIU Ministrul adjunct de externe al Poloniei: România și Polonia sunt liderii principali ai Inițiativei celor Trei Mări. Trebuie să fim o parte mai puternică a UE

INTERVIURI1 week ago

Comisarul European Adina Vălean, despre rolul tinerilor în Conferința pentru Viitorul Europei: Ideile lor reprezintă o valoare adăugată

Team2Share

Trending