EXCLUSIV Lucian Croitoru, despre decizia Premierului Ponta de a acorda facilitati celor imprumutati la banci: Nu cred in eficienta unor astfel de masuri

Lucian-CroitoruLucian Croitoru nu crede in eficienta deciziei premierului Victor Ponta de a acorda facilitati celor care au credite la banci si salariu sub 1610 lei. “Nu cred in eficienta unor astfel de masuri, a declarat, in exclusivitate pentru caleaeuropeana.ro, economistul Lucian Croitoru. Poate sunt considerente sociale. Nu exista o evidenta faptica in zona economica. Astfel de masuri au mereu defectul ca starnesc un hazard moral cel putin”, a mai spus economistul.

Premierul Victor Ponta a anuntat, recent, facilitati pentru persoanele care au credite la banci si un salariu maxim de 1610 lei lunar. Programul de stimulare a consumului pregătit de Guvern prevede reduceri de impozit pentru persoanele cu creditele restructurate, dar numai după expirarea perioadei de reeşalonare. Şeful Guvernului a apreciat că această măsură va permite “o creştere moderată, dar importantă” a consumului.

“Numărul votanţilor dependenţi de redistribuire care efectiv votează a devenit mai mare decât numărul celorlalţi votanţi, sustinea Lucian Croitoru, intr-un studiu publicat in 2012. Ei îi votează pe politicienii care promit conservarea redistribuirii sau creşterea ei, şi nu pe cei care încearcă să reducă excesele. Astfel, redistribuirea excesivă pune bazele pentru “tirania majorităţii””. Click AICI pentru mai multe informatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.