Connect with us

ROMÂNIA

Ludovic Orban, mesaj în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române: Digitalizarea va modela viitorul societăților noastre și implicit al democrației

Published

on

© Ludovic Orban/ Facebook

Digitalizarea, inteligența artificială, securitatea cibernetică sunt subiecte ce se află pe agenda mai multor structuri de cooperare internațională a Camerei Deputaților, printre care delagațiile la adunarea parlamentară a Consiliului Europei, adunarea parlamanetară a NATO, grupul parlamentar de control asupra Europol, dar și comisiile de specialitate în cadrul cooperării interparlamentare la nivel european, a declarat marți  Ludovic Orban, președintele PNL și al Camerei Deputaților, într-un mesaj înregistrat transmis în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

„Viitorul înseamnă conectivitate, iar infrastructura este esențială. În cadrul Summit-ului parlamentar al Inițiativei celor Trei Mări din luna mai, am reamintit importanța parteneriatului transatlantic și proiectelor majore înscrise pe agenda Inițiativei, inclusiv cele privind regiunile Dunării și Mării Negre pentru securitatea și prosperitatea economică a tuturor celor carese află în această parte a lumii”, a punctat acesta.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, partenerii României din regiune și de peste ocean sunt hotărâți la nivelul propriilor legislative să ofere toată susținerea acestui format de cooperare.

„Dialogul pe teme privind securitatea regională, dar și avansarea realțiilor bilaterale s-a aflat și pe agenda reuniunilor oficiale la cel mai înalt nivel din Polonia, cu președintele Andrzej Duda. Aș aminti în contextul înâlnirilor bilaterale la nivel înalt și discuția cu președintele Consiliului Național al Republicii Austria. De Austria ne leagă importante interese economice, dar și în alte domenii, de aceea consider de mare importanță acest dialog”, a adăugat el. 

În mesajul său, Ludovic Orban subliniat faptul că a devenit un fapt incontestabil că digitalizarea va modela viitorul societăților noastre și implicit al democrației.

„De aceea, în cadrul Conferinței președinților de parlamente ale statelor UE, am vorbit despre utilizarea noilor tehnologii pentru stimularea comunicării dintre cetățean și aleșii săi, dar am deschis și o temă de reflecție cu privire la politicile pentru combaterea fenomenului știrilor false, care acum este ridicat la nivel de amenințare hibirdă”, a menționat președintele PNL.

Mai mult, acesta a amintit că împreună cu Anca Dragu, președinta Senatului, a avut o întâlnire cu omologul slovac, cu care a discutat aspecte privind relația bilaterală, dar și cooperarea pe teme europene.

„Reflecția asupra modului în care viitorul societății poate fi mai democratic și mai prosper se află și în centrul Camerei Deputaților, la Conferința privind Viitorul Europei. În toamna acestui an, în sprijinirea dialogului cetățenilor sunt organizate, la nivelul comisiilor permanente, dezbateri tematice”, a mai spus el. 

„Pentru că viitorul democrației este direct legat de statul de drept, aș dori să aduc în atenție faptul că în primăvara acestui an am avut o întâlnire virtuală cu vicepreședintele Comisiei Europene, Věra Jourová, în cadrul căreia am purtat un dialog foarte constructiv privind instrumentele de monitorizare ale UE și am oferit unele clarificări utile cu privire la situația din Româmnia”, a adăugat Ludovic Orban. 

În final, președintele Camerei Deputaților a subliniat importanța cooperării regionale, ce reprezintă pentru diplomația parlamentară un reper deosebit de important și a amintit că în prezent este președintele în exercițiu al adunării parlamentare a cooperarii economice la Marea Neagră, calitate în care și-a propus să promoveze pe agenda adunării dezbateri privind digitalizarea „ca un motor de creștere economică regională”. 

„Integrarea europeană a statelor din regiune, în special din Balcanii de Vest, dar și cele ale Parteneriatului Estic, una dintre linile de acțiune majoră ale diplomației române , se află pe agenda delagațiilor noastre”, a conchis Ludovic Orban.

Citiți și:

Klaus Iohannis: Pentru România rămâne esențial “triunghiul de aur” al politicii externe – creșterea rolului în UE și NATO și parteneriatul strategic cu SUA

Klaus Iohannis, mesaj pentru ambasadorii români în contextul crizei politice: În România, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic

RADR 2021. Președinta Senatului, Anca Dragu: Diplomația parlamentară reprezintă un instrument de sprijin a dimensiunii de politică externă dedicată statului de drept și avansării proceselor democratice

Ediția 2021 a Reuniunii Anuale a Diplomației Române (RADR) se desfășoară în perioada 7-9 septembrie 2021, sub titlul ”Acțiunea diplomației pentru consolidarea rezilienței României”în sistem video-conferință, pentru a doua oară în istoria organizării acestui eveniment, potrivit MAE

Tema principală a reuniunii din acest an este centrată în jurul conceptului de reziliență, având în vedere creșterea importanței acesteia în contextul pandemiei de COVID-19 și de provocările de provocările asociate.

Pentru diplomația română, conceptul de reziliență înseamnă protejarea mai eficientă a valorilor, intereselor cetățenilor, ale statului și ale organizațiilor internaționale din care acesta face parte – atât prin acțiuni pe plan intern, cât și pe plan extern. Mai concret, înseamnă creșterea rezistenței și capacității de adaptare și de a gestiona provocări regionale și globale, securizând în același timp funcționalitatea optimă la nivel instituțional.

ROMÂNIA

Premierul Marcel Ciolacu: România și Franța împărtășesc aceleași valori democratice, bazate pe ideile de libertate, egalitate, fraternitate

Published

on

© Guvernul României/ Facebook

România și Franța împărtășesc aceleași valori democratice, bazate pe ideile de libertate, egalitate, fraternitate, a declarat duminică premierul Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a Franței.

„Astăzi, de Ziua Franței, felicit poporul francez și îi doresc să păstreze aceste valori vii și în secolele ce urmează. Trăiască prietenia româno-franceză! Trăiască Franța!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Vineri, la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze, premierul a declarat că România şi Franţa se bucură de relații economice excepționale, schimburile comerciale bilaterale atingând anul trecut un nivel istoric, peste 11 miliarde de euro. 

„Franța este unul dintre cei mai importanţi investitori străini în România. Investițiile franceze au contribuit la dezvoltarea unor sectoare strategice ale României: energia, agricultura, industria auto, sectorul financiar-bancar, digitalizarea şi sănătatea”, a spus Marcel Ciolacu.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ambasadorul României în SUA: Tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump este șocantă. Violența motivată politic trebuie condamnată întotdeauna

Published

on

© Andrei Muraru / Facebook

Tentativa de asasinat împotriva fostului președinte american Donald Trump este șocantă, a declarat Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, subliniind că violența motivată politic nu își are locul într-o societate democratică.

„Tentativa de asasinat împotriva fostului președinte Donald J. Trump este șocantă – ne rugăm pentru siguranța sa și îi dorim o recuperare rapidă, atât lui, cât și celor care au fost răniți în incidentul din Pennsylvania. Violența motivată politic nu își are locul într-o societate democratică, nu trebuie să fie folosită și trebuie condamnată întotdeauna”, a scris Andrei Muraru, pe Facebook.

 

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat republican la alegerile SUA din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu o rană sângerândă la urechea dreaptă, după o tentativă de asasinat. 

„În această seară am asistat la ceea ce numim o tentativă de asasinat asupra fostului nostru preşedinte Donald Trump”, a declarat un oficial al FBI, Kevin Rojek într-o conferinţă de presă.

Preşedintele american Joe Biden a declarat că a fost uşurat să afle că Trump este într-o stare bună de sănătate şi a vorbit cu el sâmbătă seara.

„Sunt recunoscător să aud că este în siguranță și se simte bine. Mă rog pentru el și familia sa și pentru toți cei care au fost la miting, în timp ce așteptăm informații suplimentare. Nu există loc pentru acest tip de violență în America. Trebuie să ne unim ca o națiune pentru a o condamna”, a spus Joe Biden, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

 

 

Continue Reading

ROMÂNIA

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua națională a Franței: Franța ne-a fost întotdeauna prieten și aliat, dar și un izvor de civilizație europeană autentică

Published

on

© Nicolae Ciucă/ Facebook

Franța ne-a fost întotdeauna prieten și aliat, dar și un izvor de civilizație europeană autentică, a declarat preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, liderul PNL, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze.

„Încă de la generația pașoptistă, occidentalizarea socială și instituțională a poporului român a avut ca model cultura și societatea franceză”, a scris Nicolae Ciucă, pe Facebook.

Mai mult, președintele Senatului a amintit că Franța este un aliat de încredere al României, cu planuri de creștere a capacității trupelor din țară noastră – care urmează să ajungă la nivel de divizie până în 2027.

„Există un arc peste timp, care începe în urmă cu puțin peste o sută de ani, când generalul Henri Berthelot moderniza armata română. Ca și atunci, și acum traversăm o perioadă tulbure, cu amenințări și provocări, iar siguranța pe care ne-o oferă trupele franceze sub stindard NATO este esențială pentru stabilitatea României”, a adăugat Nicolae Ciucă.

În finalul mesajului său, Nicolae Ciucă a urat tuturor cetățenilor francezi să se bucure și să fie mândri de țara lor.

„Idealurile Revoluției Franceze din 1789 sunt astăzi realități europene, pe care trebuie să le apărăm de inamicii libertății, egalității și ai fraternității. Vive la France!”, a conchis președintele Senatului.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
CONSILIUL UE1 hour ago

Miniștrii de externe din UE se pregătesc boicoteze o reuniune diplomatică la nivel înalt pe care președinția Ungariei la Consiliul UE ar trebui să o găzduiască

SUA1 hour ago

Joe Biden, discurs către națiune din Biroul Oval după tentativa de asasinat asupra lui Trump: În America, ne rezolvăm diferendele la urnele de vot, nu cu gloanțe

NATO21 hours ago

Jens Stoltenberg, „șocat” de tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: Aliații NATO sunt uniți pentru a ne apăra libertatea și valorile

ROMÂNIA21 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu: România și Franța împărtășesc aceleași valori democratice, bazate pe ideile de libertate, egalitate, fraternitate

ROMÂNIA22 hours ago

Ambasadorul României în SUA: Tentativa de asasinat împotriva lui Donald Trump este șocantă. Violența motivată politic trebuie condamnată întotdeauna

ROMÂNIA1 day ago

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua națională a Franței: Franța ne-a fost întotdeauna prieten și aliat, dar și un izvor de civilizație europeană autentică

POLITICĂ1 day ago

Nicolae Ciucă: Ura și violența nu își au loc într-o democrație. Atacul asupra lui Donald Trump este un atac la adresa libertății de exprimare

ROMÂNIA1 day ago

Klaus Iohannis, “îngrozit” de tentativa de asasinat asupra lui Trump: Violența și agresivitatea nu sunt atribute ale niciunei democrații

ROMÂNIA1 day ago

Marcel Ciolacu, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump: Indiferent de diferențele politice sau ideologice, recurgerea la violență nu este niciodată justificată

SUA1 day ago

UE și ONU condamnă tentativa de asasinat asupra fostului președinte american Donald Trump: „Violența politică nu își are locul într-o democrație”

SUA1 hour ago

Joe Biden, discurs către națiune din Biroul Oval după tentativa de asasinat asupra lui Trump: În America, ne rezolvăm diferendele la urnele de vot, nu cu gloanțe

NATO3 days ago

“NATO este ca o căsnicie, trebuie să fi implicat în fiecare zi”, afirmă Stoltenberg la ultimul summit ca secretar general înainte de a preda ștafeta

NATO3 days ago

Amfitrion al celebrării a 75 de ani de NATO, Joe Biden a încheiat un summit bântuit de gafa confundării lui Zelenski cu Putin alăturându-se tradiției SUA care se întinde “de la Truman la Reagan și până la mine” de apărare a NATO

INTERVIURI3 days ago

VIDEO INTERVIU Mircea Geoană, la summitul NATO de la Washington: Sprijinul NATO, o garanție suplimentară că Ucraina și R. Moldova își pot îndeplini calea europeană

NATO3 days ago

Summitul NATO: România, reprezentată de Nicolae Ciucă la lansarea “Pactului pentru Ucraina”, alături de Biden, Zelenski, Macron și ceilalți lideri euro-atlantici

ROMÂNIA4 days ago

Guvernul aprobă Strategia națională în domeniul inteligenței artificiale

MAREA BRITANIE4 days ago

În prima întâlnire cu Volodimir Zelenski, noul premier britanic îl asigură de sprijinul de neclintit al Regatului Unit: Schimbarea guvernului nu schimbă cu nimic sprijinul pe care îl vom oferi

ROMÂNIA4 days ago

Investiție de peste 100 milioane de dolari a PepsiCo într-un depozit automatizat din Popești-Leordeni. Ciolacu: Contribuiți la reducerea deficitului comercial al țării prin exportul producției către alte 17 state din lume

NATO4 days ago

La 75 de ani de NATO, liderii aliați au adoptat Declarația de la Washington: “Cale ireversibilă” a Ucrainei către NATO și o “Alianță capabilă” să apere flancul estic împotriva oricărui adversar

NATO5 days ago

Klaus Iohannis, la Washington: România susține ca perspectiva transatlantică a Ucrainei să fie ireversibilă. Ajutăm Ucraina și R. Moldova pentru că putem să o facem

Trending