PDL îi cere lui Tokes retractarea de urgență a declarațiilor adresate PE

boagiu fbLaszlo Tokes trebuie să retracteze de urgență ”declarațiile iresponsabile și extremiste adresate PE”, a anunțat PDL printr-un comunicat semnat de Anca Boagiu.

“PDL îi cere lui Laszlo Tokes să retracteze de urgenţă declaraţiile iresponsabile şi extremiste adresate Parlamentului European. Partidul Democrat Liberal condamnă ferm declaraţia iresponsabilă a europarlamentarului Laszlo Tokes. Partidul Democrat Liberal consideră că extremismul este un pericol pentru orice stat democratic, cu atât mai mult în contextul internaţional actual. Uniunea Europeană nu poate fi construită cu extremişti”, se arată în comunicat.

Boagiu menţionează că PDL va acţiona, în continuare, pentru apărarea statului de drept, pentru unitatea şi integritatea teritorială a României şi pentru garantarea drepturilor tuturor cetăţenilor români, indiferent de etnie, conform valorilor europene.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat, luni, în PE, că secuii din Ţinutul Secuiesc sunt pe cale să devină minoritari pe propriul teritoriu, aşa cum s-a întâmplat cu tătarii în Peninsula Crimeea şi a cerut ajutor UE pentru obţinerea autonomiei.

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.