Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că vor fi alocate 43 de milioane de euro, din fonduri europene și din bugetul național, pentru fermierii afectați de pesta porcină

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că vor fi alocate 43 de milioane de euro, din fonduri europene și din bugetul național, pentru a oferi sprijin financiar crescătorilor de porci afectați de pesta porcină africană, dar și pentru serviciile publice de combatere și prevenire a răspândirii acestei boli.

”Combaterea şi prevenirea pestei porcine africane, precum şi sprijinirea crescătorilor de animale ale căror ferme au fost afectate de acest virus sunt permanent în atenţia Guvernului, Ministerului Agriculturii şi ANSVSA. Domnul ministru Petre Daea s-a întors recent de la Bruxelles cu veşti bune, după întâlnirea cu comisarul european pe Agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan. Din fonduri europene, mai exact din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, precum şi din bugetul naţional, vom disponibiliza aproximativ 43 de milioane de euro. Sunt bani care vor ajunge direct la crescătorii de porcine, cu prioritate la fermele mici şi mijlocii, dar şi indirect prin serviciile publice de combatere şi prevenire a răspândirii pestei porcine africane”, a declarat Dăncilă, în deschiderea şedinţei de Guvern.

La data de 26 septembrie, europarlamentarii din Comisia pentru Buget a Parlamentului European au propus alocarea a 50 de milioane de europe în 2019 pentru statele afectate de pesta porcină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.