Președintele filipinez se compară cu Hitler și dorește să ucidă 3 milioane de toxicomani

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a declarat că s-ar „bucura“ dacă va extermina în cele din urmă trei milioane de consumatori şi traficanţi de droguri, comparându-se cu fostul dictator german Adolf Hitler, notează The Guardian.Rodrigo_Duterte_2013

În cursul unei întâlniri cu jurnaliştii desfăşurate în fieful său Davao, după o vizită în Vietnam, preşedintele Filipinelor s-a descris ca fiind „un fel de văr al lui Hitler”. Evocând exterminarea a milioane de evrei de către nazişti, el a declarat: „Există trei milioane de toxicomani în Filipine, m-aş bucura dacă i-aş masacra“.

„Dacă Germania a avut un Hitler, Filipinele au …”, a subliniat Duterte, fără a-şi încheia fraza dar arătând cu degetul înspre el.

Citiți și 

Președintele statului Filipine, Rodrigo Duterte amenință că retrage țara din ONU

Barack Obama și-a anulat întâlnirea cu președintele filipinez după ce acesta i-a adresat injurii

Fostul primar al oraşului Davao a fost ales în mai acest an la conducerea statului filipinez promiţând să desfăşoare o ofensivă puternică împotriva traficanţilor şi consumatorilor de droguri din această ţară de aproximativ 100 de milioane de locuitori. Campania lui Duterte contra traficului de droguri a provocat moartea a 3.100 de persoane până acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.