Prietenia romano-americana, sarbatorita de Ziua Americii, fara Presedintele Basescu si fara ambasadorul SUA. Si fara curcubeu.

4 iulie 2009. Ziua Americii. Ziua Independentei. Anul acesta, o zi sarbatorita in avans, joi, pe motiv ca sambata ar fi plecat multi invitati din Bucuresti. Oricum au lipsit cel putin doua personaje importante. Unul este presedintele Traian Basescu, cel despre care, pe surse, jurnalistii au aflat ca a preferat sa se intalneasca cu ministrul turc de externe si sa sarbatoreasca zece ani de Dacia-Renault. Asta de suparare ca de mai bine de jumatate de an SUA nu au trimis ambasador in Romania. Dupa cum scrie Gandul, au mai lipsit soarele si Barbeque-ul, dar si jumatate din cei 2000 de invitati de anul trecut.

Pe lista absentelor sa trecem si curcubeul prieteniei romano-americane. Cel putin avem vize. Printre putinii cetateni comunitari. Asta dupa ce aproape fiecare tara si-a negociat pe cont propriu scoaterea de sub regimul vizelor, in timp ce UE cere tuturor sa respecte sistemul de negociere colectiva. Drept e ca militarii americani au ocazia sa trimita la ceruri romani, fara sa li se intample mare lucru. Poate o schimbare de misiune si teritoriu…

Dan Carbunaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.