EUROPARLAMENTARI ROMÂNI
Rareș Bogdan, despre evoluțiile politice de peste graniță: ,,Nu putem lăsa Republica Moldova în haos. Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid”
Published
4 years agoon

Republica Moldova trebuie susținută pe parcursul său european, în ciuda încercărilor de destabilizarea a oligarhilor, deoarece aceasta este voința cetățenilor moldoveni, este mesajul transmis duminică de Rareș Bogdan, pe pagina de Facebook, după ce Curtea Constituţională a Republicii Moldova, controlată de oligarhul Vlad Pahotniuc, a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte și a invalidat guvernul pro-european condus de Maia Sandu.
,,Să fie limpede! Nu putem lăsa Republica Moldova în haos, la dispoziția celor care și-o doresc o feudă, o zonă gri a corupției și criminalității organizate la granița de est a Uniunii Europene! Este crucial ca liderii pro-europeni de la Chișinău, Maia Sandu și Andrei Năstase, să fie protejați în fața diversiunilor regimului oligarhic și a războiului hibrid”, este apelul ferm al lui Rareș Bogdan, proaspăt ales pentru un mandat de europarlamentar și șef al delegației române în cadrul grupului PPE din Parlamentul European.
Potrivit acestuia, guvernul condus de Maia Sandu și învestit de parlamentul de la Chișinău sâmbătă este un guvern dedicat intereselor cetățenilor și nu ale politicienilor.
,,Decizia PAS și a Platformei DA din blocul ACUM de a-și asuma guvernarea temporară alături de PSRM nu a fost ușoară, dar Maia Sandu și Andrei Năstase au evaluat care sunt riscurile creșterii instabilității politice din Republica Moldova. Îi salut pentru curajul lor de a-și pune țara mai presus de politicianism”, a punctat Rareș Bogdan.
Rareș Bogdan consideră că forțele pro-europene de la guvernare, susținut de PSRM, formațiunea președintelui suspendat, Igor Dodon, trebuie să fie unite pentru a rezista presiunii din partea fostei guvernări a PD, partidul oligarhului Vlad Plahotniuc.
,,În acest moment, colaborarea dintre cele trei forțe politice este singura soluție pentru evitarea colapsului. Oligarhul Plahotniuc face presiuni enorme pentru a destabiliza această colaborare, dar democrația are acum o șansă la Chișinău! Maia Sandu și Andrei Năstase s-au dovedit încă o dată a fi patrioți și garanți fermi ai caracterului suveran și unitar al statului, respingând orice discuție despre federalizarea țării”, susține politicianul român.
Pentru Rareș Bogdan, dorința moldovenilor de rând este clară și trebuie respectată:
,,Cetățenii Republicii Moldova susțin masiv parcursul pro-european al țării lor, singurul care le poate asigura șansa la democrație și bunăstare. Foaia de parcurs asumată de liderii europeni, susținuți de PSRM, este fermă: anticorupție, reforme instituționale pentru eliminarea controlului oligarhic, prosperitate. Să-i ajute Dumnezeu!”.
Amintim că Curtea Constituţională a Republicii Moldova, controlată de oligarhul Vlad Pahotniuc, a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, instanța supremă din Republica Moldova a invalidat, sâmbătă, decretele preşedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a liderei Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, şi numirea guvernului condus de aceasta. Noul guvern depusese deja jurământul în faţa Parlamentului.
În urma suspendării din funcţie, preşedintele Igor Dodon a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook prin care critică Partidul Democrat şi cere ajutorul comunităţii internaţionale.
La rândul său, premierul desemnat, Maia Sandu, a lansat duminică un apel funcționarilor publici, cerându-le acestora să reia luni lucrul și a promis că va desființa ,,controlul politic asupra instituțiilor”. În cadrul unei conferințe de presă susținute la Parlament, Maia Sandu i-a îndemnat pe cetățeni să susțină eforturile noului Guvern legitim.
În urma deciziilor adoptate de Curtea Constituțională, fostul premier Pavel Filip (PD), a preluat interimatul președinției Republicii Moldova și a anunțat dizolvarea Parlamentului și organizarea de alegeri anticipate pe 6 septembrie. Acest anunț a venit după ce Curtea a mai a decis că Parlamentul nu îşi mai poate exercita atribuţiile constituţionale, inclusiv cele de control asupra executivului, întrucât mandatul său a expirat. Conform instanţei, toate actele adoptate de legislativ în şedinţa de sâmbătă sunt neconstituţionale.
Citiți și
Însă Parlamentul moldovean a decis să ignore aceste decizii și acțiuni ale președintelui interimar și s-a reunit duminică într-o nouă ședință, în care a adoptat o declaraţie prin care constată uzurparea puterii în stat de către fosta guvernare PD şi declară în afara legii Guvernul precedent condus de Pavel Filip. Declarația a fost citită de la tribuna Parlamentului de lidera PAS Maia Sandu, învestită ieri în funcţia de premier în urma votului deputaţilor PSRM şi ACUM.
Citiți și reacția președintelui Klaus Iohannis și a premierului Viorica Dăncilă cu privire la evoluțiile politice din Republica Moldova:
Rareș Bogdan este jurnalist și fost realizator al emisiunii Jocuri de Putere la postul de televiziune Realitatea TV. A militat constant pentru apărarea valorilor democratice, pentru oprirea hoției și a abuzurilor. Prin candidatura la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan a revenit în PNL, după ce a activat în organizația de tineret la Cluj, în perioada studenției.
Din grupul PPE din Parlamentul European vor face parte 14 eurodeputați români (10 PNL, 2 PMP și 2 UDMR), aceștia reprezentând a treia cea mai puternică delegație națională din interiorul PPE, după Germania (29 de mandate) și Polonia (17).
PPE este partidul pan-european care a obținut cele mai multe mandate în viitorul Parlament European (179) și aspiră să îl propulseze pe Manfred Weber în funcția de președinte al Comisiei Europene.
Actualmente, cele mai importante trei instituții UE – Comisia Europeană, Consiliul European și Parlamentul European – sunt conduse de lideri PPE. 14 din cei 28 de comisari europeni provin din familia popularilor europeni, iar 9 șefi de stat sau de guvern din cei 28 reuniți la nivelul Consiliului European fac parte din Partidul Popular European.
Pentru mai multe informații despre acesta, aici.
Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

You may like
-
Ministrul francez al Economiei, optimist că o variantă europeană a planului american de investiții va fi adoptată curând: Totul se va juca în zilele următoare
-
Liderii instituțiilor UE și secretarul general al NATO, mesaje de sprijin și solidaritate după cutremurul din Turcia. Bruxelles-ul coordonează deja trimiterea de echipe de salvare
-
Nicolae Ciucă: Transgaz și compania de gaz din Egipt au semnat un memorandum pentru proiecte în domeniul transportului gazelor naturale. Aducem un plus de siguranță energetică românilor
-
De la Cairo, Nicolae Ciucă anunță că România este interesată să-și completeze necesarul de consum de gaze utilizând terminalul de GNL egiptean
-
Nicolae Ciucă a invitat companiile egiptene să contribuie la dezvoltarea cooperării economice bilaterale avansate în sectorul digital, al infrastructurii, energiei sau agriculturii
-
Virgil Popescu, despre embargoul asupra produselor petroliere din Rusia: Nu există motive de îngrijorare, deși România este o țară care importă motorină
ROMÂNIA
Cutremur în Turcia: Marcel Ciolacu transmite ”rugăciunile sale familiilor victimelor și salvatorilor care lucrează contra cronometru pentru a salva răniții prinși sub clădirile dărâmate”
Published
3 hours agoon
February 6, 2023By
Teodora Ion
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, transmite ”rugăciunile sale familiilor, prietenilor victimelor și salvatorilor care lucrează contra cronometru pentru a localiza și salva răniții prinși sub clădirile dărâmate, în urma cutremurului de mare magnitudine care a lovit noaptea trecută Turcia și țările învecinate”.
I send my prayers to the families and friends of the victims and to the rescuers that work against the clock to locate and save the wounded trapped under the collapsed buildings, after the high magnitude earthquake that hit Turkey and nearby countries last night.
— Marcel Ciolacu (@CiolacuMarcel) February 6, 2023
Un seism cu magnitudinea 7,8 a lovit, luni, Turcia şi Siria şi a provocat sute de morţi şi răniţi, au anunţat autorităţile din ambele ţări, transmit agenţiile AFP, DPA şi Reuters, citate de Agerpres.
Cutremurul s-a produs la ora locală 4,17 (1,17 GMT) şi a avut epicentrul în apropierea oraşului turc Gaziantep, nu departe de graniţa cu Siria.
Seismul s-a produs la o adâncime de circa 18 kilometri, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).
Un alt seism, cu magnitudinea 6,7, a avut loc în aceeaşi regiune, aproximativ zece minute mai târziu, la ora 4,28 (1,28 GMT), la o adâncime de aproximativ 9 kilometri, a indicat USGS.
În Turcia, cel puţin 76 de persoane au murit, a anunţat Agenţia pentru Protecţie Civilă din Turcia (AFAD).
Alte 440 de persoane au fost rănite, operaţiunile de căutare şi salvare fiind în curs de desfăşurare. Au fost înregistrate cel puţin 42 de replici, a precizat AFAD.
Potrivit unui comunicat al Guvernului remis CaleaEuropeană.ro, decizia a fost adoptată după ce premierul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea DSU, în urma consultării cu președintele Klaus Iohannis.
Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.
Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută.
Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MAPN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin.
Conform Guvernului, sprijinul se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Cristian Bușoi
Cristian Bușoi, președintele Intergrupului de luptă împotriva cancerului, scrisoare către Comisia Europeană: Este nevoie urgentă să recunoaștem oncologia chirurgicală ca disciplină specializată în UE
Published
5 hours agoon
February 6, 2023
De Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului, europarlamentarul Cristian Bușoi a adresat alături de alți de 32 de eurodeputați o scrisoare comisarilor europeni pentru sănătate și pentru inovare și cercetare în care solicită recunoașterea oncologiei chirurgicale ca disciplină specializată în Uniunea Europeană.
“Este nevoie urgentă ca oncologia chirurgicală să fie recunoscută ca disciplină specializată în UE. Este timpul să acționăm. Este nevoie de maximizarea beneficiilor oncologiei chirurgicale pentru pacienții cu cancer din România și întreaga Uniune Europeană”, a transmis Bușoi, într-un comunicat de presă în care arată că această scrisoare deschisă transmisă comisarilor europeni Mariya Gabriel, comisar pentru Inovare și Cercetare, și Stella Kyriakides, comisar pentru Sănătate a fost înaintată în numele comunității de oncologie chirurgicală și al organizațiilor de pacienți.
El a indicat faptul că chirurgia cancerului rămâne cel mai rentabil tratament pentru majoritatea tumorilor solide nemetastazate. “80% dintre pacienții cu cancer vor beneficia de o intervenție chirurgicală de-a lungul drumului pentru tratarea cancerului”, a subliniat președintele Intergrupului de luptă împotriva cancerului din Parlamentul European.
Bușoi a subliniat că oncologia chirurgicală a înregistrat progrese enorme în ultimii ani, inclusiv intervenția chirurgicală cu acces minim, tele-robotica și tehnicile ghidate de imagini.
De asemenea, potrivit eurodeputatului, domeniul de aplicare al oncologiei chirurgicale s-a extins de la intervenția chirurgicală preventivă a cancerului (în sindroamele ereditare) pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer și intervenția chirurgicală pentru cancerele depistate precoce (unde șansele de vindecare sunt mai mari) la cancerele locale avansate și unele metastatice.
“Chirurgia cancerului este un proces complex care ar trebui efectuat de către specialiști atestați de stat, care să aibă acces la informații de ultimă oră și experiență clinică solidă. Cu toate acestea, în unele țări ale UE, chirurgia cancerului este efectuată de chirurgi generaliști, fără pregătire de specialitate în oncologie chirurgicală. Oncologia chirurgicală este recunoscută ca specialitate doar în 8 țări europene”, a afirmat Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European.
Astfel, conform europarlamentarului liberal, accelerarea recunoașterii oncologiei chirurgicale ca specialitate va oferi sisteme de certificare și acreditare pentru chirurgii oncologi, care se vor asigura că pacienții cu cancer beneficiază efectiv de intervenții chirurgicale de calitate și tratamentul optim la care au dreptul.
În plus, ar oferi condiții de concurență echitabile pentru o forță de muncă de înaltă calitate, în care expertiza profesională a medicilor oncologi chirurgi este respectată și apreciată.
Importanța oncologiei chirurgicale în îngrijirea cancerului a fost recunoscută în Planul UE pentru combaterea cancerului și în Raportul Comitetului special pentru combaterea cancerului (Raportul BECA). Cu toate acestea, valoarea sa rămâne subestimată și necunoscută publicului. Prin scrisoarea deschisă adresată celor doi comisari europeni solicităm acțiuni imediate la nivelul UE, pentru ca toți pacienții europeni cu cancer să poată beneficia de o intervenție chirurgicală optimă pentru cancer, așa cum se arată și în Raportul BECA.
Solicitările lui Bușoi și ale celorlalți deputați europeni cuprind: recunoașterea Oncologiei Chirurgicale ca disciplină de specialitate în întreaga Europă; armonizarea standardelor de educație și formare în oncologie chirurgicală în toată Europa; armonizarea sistemelor de certificare și acreditare pentru chirurgii oncologi din Europa; accesul la o formare de înaltă calitate, sistematică și uniformă privind principiile oncologiei chirurgicale ar trebui să fie asigurat pentru toți chirurgii care tratează cancerul în funcție de țară.
“Solicităm așadar Comisiei Europene să ia măsurile necesare pentru a recunoaște oncologia chirurgicală ca disciplină specializată în întreaga Europă pentru a asigura o cale optimă de îngrijire a cancerului, centrată pe pacient”, a conchis Cristian Bușoi.
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI
Gheorghe Falcă sprijină înăsprirea regulilor privind publicitatea politică în UE: Vorbim despre sănătatea democrației noastre
Published
3 days agoon
February 3, 2023By
Teodora Ion
Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) sprijină modificările aduse de Parlamentul European regulilor privind publicitatea politică pentru a face alegerile și referendumurile mai transparente și mai rezistente la interferențe.
Într-o postare publicată pe Facebook, acesta a făcut o trece în revistă a temelor abordate de instituția europeană în sesiunea plenară ce a avut loc la Bruxelles, printre aspectele abordate numărându-se și Regulamentul privind transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.
”Astăzi (n.r. joi) încheiem mini-sesiunea plenară a Parlamentului European din luna februarie, care are loc la sediul din Bruxelles, având pe ordinea de zi subiecte sensibile și de interes pentru România. Prioritatea zilei de ieri a fost pregătirea reuniunii extraordinare a Consiliului European din această lună, în special necesitatea de a dezvolta soluții sustenabile în domeniul azilului și migrației, o discuție extrem de importantă și în contextul Acordului Schengen, încălcat în mod repetat, sub diverse pretexte, de unele state membre! Am dezbătut de asemenea propunerea de Regulament privind transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică. Regulamentele sunt extrem de importante pentru că ele se aplică în legislația națională așa cum sunt negociate și votate la Bruxelles. În acest caz, vorbim despre sănătatea însăși a democrației noastre și despre nevoia de a sprijini cetățenii în diferențierea clară, mai ales online, dintre publicitatea politică și dezinformare! Nu în ultimul rând, am avut dezbateri legate de necesitatea actualizării urgente a listei UE privind țările terțe cu grad ridicat de risc în scopul combaterii spălării banilor și a finanțării terorismului, dar și despre situația tot mai grea și mai complicată, dacă era posibil, din Afganistan”, a evidențiat Gheorghe Falcă.
Parlamentul European a susținut joi numeroase modificări ale regulilor propuse privind publicitatea politică pentru a face alegerile și referendumurile mai transparente și mai rezistente la interferențe.
Citiți și:
Alegeri europene 2024: Parlamentul European a votat pentru reguli mai stricte privind publicitatea politică și interzicerea finanțării de către entitățile non-UE
Prin modificările aduse de eurodeputați propunerii Comisiei, numai datele cu caracter personal furnizate în mod explicit pentru publicitatea politică online pot fi utilizate de furnizorii de publicitate. Prin urmare, microvizarea, o strategie care utilizează date de consum și demografice pentru a identifica interesele unor anumite persoane, nu va fi posibilă.
Parlamentul a introdus alte dispoziții pentru a reglementa în continuare activitatea mai amplă de vizare, cum ar fi interzicerea generală a utilizării datelor minorilor.
Eurodeputații propun ca entităților din afara UE să li se interzică finanțarea publicității politice în UE. Pentru a determina locul în care este stabilită o astfel de entitate, autoritățile relevante ar trebui să ia în considerare locul în care se află operatorul de date final al acestei entități.
Eurodeputații au propus, de asemenea, schimbări semnificative pentru a se asigura că cetățenii, autoritățile și jurnaliștii au acces ușor la informațiile privind publicitatea politică. Printre alte propuneri, aceștia pledează pentru crearea unui registru online pentru toate reclamele politice online și datele conexe.
Ar trebui facilitat accesul la informații cu privire la cine finanțează un material publicitar, la costul acestuia și la originea finanțării. Alte informații care ar trebui publicate includ, de asemenea, dacă o un material publicitar a fost suspendat pentru încălcarea normelor, ce grupuri specifice de persoane au fost vizate și ce date cu caracter personal au fost utilizate în acest scop, precum și numărul de vizualizări și interacțiuni cu materialul publicitar. Eurodeputații urmăresc să acorde jurnaliștilor un drept specific de a obține astfel de informații.
Eurodeputații introduc posibilitatea aplicării unor sancțiuni periodice pentru o încălcare repetată și obligația marilor furnizori de servicii de publicitate de a-și suspenda serviciile timp de 15 zile cu un anumit client în cazul unor încălcări grave și sistemice. Comisia va putea introduce sancțiuni minime la nivelul UE.
Textul adoptat consolidează, de asemenea, competențele autorităților naționale și permite Comitetului european pentru protecția datelor să preia o anchetă privind o încălcare și să asigure respectarea normelor.

Klaus Iohannis, videoconferință cu șeful Consiliului European și un grup de lideri UE în pregătirea summitului extraordinar din 9-10 februarie

Ministrul francez al Economiei, optimist că o variantă europeană a planului american de investiții va fi adoptată curând: Totul se va juca în zilele următoare

Ministrul economiei l-a invitat pe ministrul egiptean al apărării în România pentru „discuții concrete” despre parteneriate în domeniul industriei de apărare

Ministrul Florin Spătaru anunță semnarea unui memorandum de cooperare industrială militară între Romarm și cea mai mare companie de apărare din Coreea de Sud

Cutremur în Turcia: Ucraina este pregătită ”să ofere asistența necesară poporului turc prieten”, anunță Volodimir Zelenski

Liderii instituțiilor UE și secretarul general al NATO, mesaje de sprijin și solidaritate după cutremurul din Turcia. Bruxelles-ul coordonează deja trimiterea de echipe de salvare

Cutremur în Turcia: Marcel Ciolacu transmite ”rugăciunile sale familiilor victimelor și salvatorilor care lucrează contra cronometru pentru a salva răniții prinși sub clădirile dărâmate”

Klaus Iohannis transmite un mesaj de solidaritate din partea României pentru victimele cutremurului devastator din Turcia și Siria

Italia invită organizațiile din țări din Europa și din SUA să ia măsuri pentru a-și proteja sistemele informatice după ce a descoperit un atac informatic de amploare

România răspunde apelului Turciei după cutremurul de noaptea trecută și va trimite personal specializat în intervenții de salvare-căutare

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Nicolae Ciucă a invitat companiile egiptene să contribuie la dezvoltarea cooperării economice bilaterale avansate în sectorul digital, al infrastructurii, energiei sau agriculturii

Nicolae Ciucă și Abdel Fattah el-Sisi au convenit să dezvolte cooperarea dintre România și Egipt la nivel politic și tehnic

Cancelarul german apără planul UE de relaxare a normelor privind ajutoarele de stat, încercând să risipească îngrijorările premierului italian, care a avertizat că riscă să distorsioneze piața unică a UE

De la Baku, Klaus Iohannis afirmă că “România și Azerbaidjan vor dezvolta legătura dintre Europa și Caucazul de Sud”. Romgaz și Socar semnează un nou acord de livrare de gaze azere în România

Ucraina: UE și partenerii din Comunitatea Energetică Europeană vor aloca 150 milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente energetice esențiale

Pentru a marca un an de la invadarea Ucrainei, UE va pune în aplicare cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei până la 24 februarie

Comisia Europeană prezintă Planul Industrial pentru Pactul Verde. Ursula von der Leyen: Europa este hotărâtă să conducă revoluția tehnologiilor curate

De la Chișinău, premierul danez anunță că ”noi, în cadrul UE, suntem hotărâți să creştem asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova”

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

Ministrul de externe al Olandei: România a parcurs un drum extraordinar. Am spus că vom sprijini aderarea României la Schengen și ne menținem angajamentul luat
Team2Share


Trending
-
NATO1 week ago
România, Olanda și Franța au semnat Declarația de la București privind cooperarea în politică externă și securitate: Așteptăm cu nerăbdare aderarea României la Schengen
-
COMISIA EUROPEANA1 week ago
Procedura de infringement: România are la dispoziție două luni pentru a transpune în legislația națională directive menite să combată evaziunea fiscală și să protejeze consumatorii
-
EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago
Gheorghe Falcă a prezentat în Comisia TRAN situația finanțărilor europene din domeniul transportului pentru anul 2021, dosar pentru care a fost raportor pentru aviz
-
U.E.1 week ago
Germania nu va trimite avioane de luptă în Ucraina în ciuda insistențelor lui Zelenski
-
NATO1 week ago
Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei