Scrisoare SUA catre OSCE privind modificarile aduse de parlamentari Codului Penal

Daniel Baer state.govAmbasadorul american in cadrul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa semnaleaza intr-o scrisoare catre statele membre ale organizatiei derapajele din Romania.

Printre acestea se afla si modificarile aduse de parlamentari Codului Penal si colindul antisemit de la TVR, denumite in scrisoare drept “ingrijoratoare”, potrivit Ziare.com.

“Statele Unite sunt preocupate de recenta aprobare de catre Parlamentul roman a unor propuneri de amendamente la Codul Penal, prin care care alesii vor capata imunitate in fata anchetelor pentru coruptie si investigatiilor privind conflictul de interese”, arata trimisul special al Statelor Unite la OSCE, ambasadorul Daniel Baer.

Observam ca aceste amendamente au fost trecute fara consultari publice si dezbateri, si fara a oferi autoritatilor judiciare ori societatii civile posibilitatea sa intervina. Daca vor fi promulgate, aceste amendamente vor reduce transparenta si vor slabi domnia legii, ingreunand anchetele privind coruptia conduse de Directia Natioanala Anticoruptie si alte autoritati.

Facem un apel catre Parlamentul Romaniei si celelalte institutii guvernamentale sa reconsidere aceasta masura si sa se asigure ca legislatia romana respecta angajamentele tarii catre OSCE privind domnia legii si buna guvernare”, scrie Daniel Baer Consiliului Permanent al OSCE.

Detalii aici.

Sursa: Ziare.com
Foto: state.gov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.