UE confirma deblocarea fondurilor SAPARD pentru Romania

Comisia Europeană a confirmat luni că României i se vor debloca fonduri pentru agricultură în valoare de 189 de milioane de euro blocate anul trecut din cauza unor nereguli, relatează Reuters.
Banii sunt fonduri SAPARD acordate României între 2000 şi 2006, pentru a o ajuta să îşi pregătească sectorul agricol pentru aderarea la UE. Ulterior, României i s-a permis să cheltuiască aceşti bani până la sfârşitul anului 2008, termen extins apoi până la sfârşitul lui 2009, relatează NewsIn.
Plăţile prin Progamul SAPARD au fost suspendate după o misiune de audit a Comisiei Europene ce a avut loc în prima jumătate a lunii iunie 2008. Aceasta făcea parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectuează anual şi a avut rolul de a face recomandări privind îmbunătăţirea sistemului de implementare a programului SAPARD.
  • Comisia Europeană a confirmat luni că României i se vor debloca fonduri pentru agricultură în valoare de 189 de milioane de euro blocate anul trecut din cauza unor nereguli, relatează Reuters, citat de Cotidianul
  • Banii sunt fonduri SAPARD acordate României între 2000 şi 2006, pentru a o ajuta să îşi pregătească sectorul agricol pentru aderarea la UE.
Ulterior, României i s-a permis să cheltuiască aceşti bani până la sfârşitul anului 2008, termen extins apoi până la sfârşitul lui 2009, relatează NewsIn. Plăţile prin Progamul SAPARD au fost suspendate după o misiune de audit a Comisiei Europene ce a avut loc în prima jumătate a lunii iunie 2008. Aceasta făcea parte din procedura de monitorizare pe care serviciile CE o efectuează anual şi a avut rolul de a face recomandări privind îmbunătăţirea sistemului de implementare a programului SAPARD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.