Ce functii de conducere au prins europarlamentarii romani?

Bucurestii vor fi reprezentati mai bine in conducerea Parlamentul European pentru legislatura 2009-2014, fata de mandatul precedent, a declarat pentru ZIUA europarlamentarul roman, Marian Jean Marinescu. “Ca numar, noi, romanii de la PPE (popularii europeni -n.red.), avem trei vicepresedinti de comisie, si un vicepresedinte de Adunare Parlamentara si un presedinte de delegatie si ma refer aici la cea referitoare la Republica Moldova, unde va fi desemnata Monica Macovei”, ne-a spus Marinescu. PE va aproba azi componenta comisiilor parlamentare, insa in urma negocierilor ce au avut deja loc intre grupurile politice se cunosc majoritatea numelor presedintilor si vicepresedintilor de comisii. Dintre europar lamentarii PD-L (PPE), Traian Ungureanu va fi vicepresedinte al Adunarii Parlamentare a Parteneriatului Estic, iar Monica Macovei va prelua presedintia Comisiei de Cooperare UE – Republica Moldova. Elena Basescu va fi membru titular in Comisia pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si sanse egale si membru supleant in Comisia pentru Afaceri Externe (AFET).
Europarlamentarul liberal Norica Nicolai va fi presedinte al subcomisiei de aparare si securitate din cadrul AFET iar Adrian Severin este vicepresedinte pe probleme de afaceri externe al Grupului Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (GAPSD).
Monica Macovei la ceremonia de decernare a premiuluiBucurestii vor fi reprezentati mai bine in conducerea Parlamentul European pentru legislatura 2009-2014, fata de mandatul precedent, a declarat pentru ZIUA europarlamentarul roman, Marian Jean Marinescu. “Ca numar, noi, romanii de la PPE (popularii europeni -n.red.), avem trei vicepresedinti de comisie, si un vicepresedinte de Adunare Parlamentara si un presedinte de delegatie si ma refer aici la cea referitoare la Republica Moldova, unde va fi desemnata Monica Macovei”, ne-a spus Marinescu.
PE va aproba azi componenta comisiilor parlamentare, insa in urma negocierilor ce au avut deja loc intre grupurile politice se cunosc majoritatea numelor presedintilor si vicepresedintilor de comisii. Dintre europarlamentarii PD-L (PPE), Traian Ungureanu va fi vicepresedinte al Adunarii Parlamentare a Parteneriatului Estic, iar Monica Macovei va prelua presedintia Comisiei de Cooperare UE – Republica Moldova. Elena Basescu va fi membru titular in Comisia pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si sanse egale si membru supleant in Comisia pentru Afaceri Externe (AFET).
Europarlamentarul liberal Norica Nicolai va fi presedinte al subcomisiei de aparare si securitate din cadrul AFET iar Adrian Severin este vicepresedinte pe probleme de afaceri externe al Grupului Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (GAPSD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.