“Teme actuale în politica şi societatea israeliană”-Conferinţa inaugurală a Centrului de Studii Israeliene din SNSPA, 20-21 febbruarie

În perioada 20-21 februarie 2013, Centrul de Studii Israeliene (CSIs) din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în colaborare cu ambasada Statului Israel în România organizează conferinţa inaugurală a Centrului: „Teme actuale în politica şi societatea israeliană”.

Afis-Conferinta-CSIs

Evenimentul se va desfăşura la sediul SNSPA (Strada Povernei nr. 6). Evenimentul se înscrie în preocuparea SNSPA, ca principală şcoală de guvernare din România, de a lărgi şi aprofunda cunoaşterea realităţilor social-politice din diverse zone ale lumii.

Miercuri, 20 februarie, începînd cu ora 9.30, va avea loc deschiderea conferinţei, la care vor participa: prof. univ. dr. Remus Pricopie, Ministrul Educaţiei, prof. univ. dr. Alina Bărgăoanu, rectorul SNSPA, conf. univ. dr. Liliana Popescu, prorector al SNSPA, conf. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice (SNSPA), prof. univ. dr. Liviu Rotman, directorul Centrului de Studii Israeliene (SNSPA), reprezentanţi ai corpului diplomatic din România şi Israel şi alţi distinşi invitaţi.

Participanţii sunt membri ai comunităţii academice din centre universitare de renume din Israel şi România. Prezentările lor vor aborda teme fundamentale precum politica actuală din Israel, relaţia dintre religie şi politică, chestiunile de securitate din regiune, situaţia minorităţii arabe şi relaţia statului Israel cu Diaspora.

Conferinţa face parte dintr-o serie de reuniuni ştiinţifice care să faciliteze dialogul şi dezbaterile pe teme de specialitate şi se încadrează în strategia mai largă a CSIs, împreună cu activităţile didactice şi de cercetare. Unul din proiectele imediate ale CSIs este lansarea unui program masteral internaţionalizat în domeniul studiilor israeliene, în cooperare cu universităţi din Israel.

Scopul CSIs este să avanseze cunoaşterea şi să furnizeze o perspectivă academică riguroasă asupra chestiunilor ce ţin de guvernarea, politica şi societatea israeliană. Necesitatea unui astfel de centru este motivată de nevoia de a analiza diverse perspective asupra Israelului, dincolo de conflictul israeliano-arab. În acest scop, Ambasada Israelului este principalul partener al Centrului în dezvoltarea sa şi a viitoarelor sale proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.