Cine mai munceste in Romania europeana? Aflati urmarind Calea Europeana, B1 TV

Cine mai munceste in Romania? Cine a ramas ori urmeaza sa ramana fara slujbe din cauza crizei? Ce se intampla pe piata muncii din Europa? Se intorc acasa romanii din Spania si Italia? Ce ii asteapta in Romania? Sunt pregatite autoritatile? Luni, 30 martie 2009, de la ora 13, in direct la Emisiunea Calea Europeana, pe B1 TV, au raspuns la intrebarile dumneavoastra doamna Adina Croitoru, purtator de cuvant al Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Alaturi de ea, invitat a fost si Marius Nitu, redactor-sef-adjunct la ziarul Gandul.Emisiunea va fi redifuzata joi, 2 aprilie a.c.

Multumim celor care ne-au transmis intrebarile si opiniile lor. Va asteptam sa reveniti pe Calea Europeana, in fiecare luni, pe B1 TV, de la ora 13. Asteptam si sugestiile voastre privind temele si invitatii emisiunilor viitoare. Cele mai bune subiecte vor fi abordate in editiile noastre, dar vor fi si comentate ca teme pe site.

8 Responses to Cine mai munceste in Romania europeana? Aflati urmarind Calea Europeana, B1 TV

 1. sabin enache 30/03/2009 at 11:31

  Domnule Carbunaru,

  In primul rand felicitari pentru emisiune. Sunteti printre putinii care chiar dezbat ceea ce ne intereseaza si care ofera informatii actualizate.

  Pentru emisiunea de astazi, daca aveti placerea, as vrea sa adresez urmatoarea intrebare reprezentantului ANOFM: exista agentii autorizate de plasare a fortei de munca care intr-adevar dau rezultate? Care sunt criteriile de scoring pentru o astfel de agentie? Ce siguranta au romanii care se intorc acasa ca vor fi sprijiniti in gasirea unui loc de munca?

  Va multumesc

  Reply
 2. George Constantin 30/03/2009 at 12:47

  stimate domnule Carbunaru

  Felicitari pt emisiune si dupa cum spunea si ascultatorul anterior sunteti pintre putinii care pun problemele pe masa autoritatilor romane.
  Traiesc in Spania de 5 ani si am ocupat un post in turism si sevicii,din nefericire acum o luna de zile am fost trimis in somaj datorita restructurarii activitatii restranse din cadrul firmei.Cu toata responsab si sinceritatea va spun ca beneficiez de o jum de an de prot sociala cu un venit de 70% din salariu.In speta primesc 800 euro lunar dar bineinteles caut sa rotunjesc veniturile familiei cu alte activitati mai mult sau mai putin platite.In acelasi timp pot afirma ca sunt cetateni romanii care completeaza aceste venituri “pe alte cai.”Din nefericire sunt o persoana care deocamdata nu pot cauta ceva de lucru datorita unei operatii suferite de curand si probabil aceasta perioada voi fi nevoit sa stau in repaus.Intrebarea mea era daca autoritatile noastre care se laudau anii trecuti cu un PIB destul de generos la care au participat chiar acesti”capsunari”poate face fata unei cereri de ocupare a unor locuri de munca pe care chiar fostul ministru Pacuraru ni le propunea anul trecut.Mentionez ca o mare parte din romanii din Spania lucreaza ilegal cu salarii mult sub nivelul salariului minim pe economie,ceea ce reprez cam 680 euro pe luna.Oare statul roman poate asigura in aceste momente o reintegrare a romanilor in circuitul muncii cu salariide 100-150 euro?Va multumesc si asteptam un raspuns SINCER.

  Reply
 3. George Constantin 30/03/2009 at 12:56

  daca doriti o observatie din sursele oficiale ale statului spaniol numai in comunitatea de Madrid unde locuiesc cu familia sunt inregistati oficial cu acte 780000 romani care sunt platitori de impozite si taxe catre serv sociae

  Reply
 4. admin 30/03/2009 at 17:36

  multumesc domnului Constantin pt precizari
  Dan Carbunaru

  Reply
 5. admin 30/03/2009 at 17:37

  multumesc si celorlalti telespectatori care ne-au scris. va rugam sa urmariti si editiile noastre viitoare. ajutati-ne cu idei si propuneri. despre ce ati dori sa vorbim si cu cine? care sunt temele importante care privesc drumul nostru european?
  Dan Carbunaru

  Reply
 6. Alex Padure 01/04/2009 at 18:24

  Felicitari super emisiune….in sfarsit se mai discuta si despre viitorul Romanilor si Romaniei….Actualmente sunt sute de mii de Romani, daca nu mai multi care ar dorii sa se retraga acasa pentru ca situatia de criza a creat probleme mari si celor care aveau contracte pe timp nelimitat in tarile din West unde sunt rezidenti. Acum multi sunt someri si majoritatea dintre ei ar prefera sa se intoarca in tara….din pacate oportunitati nu sunt….si nu exista cineva care se ocupe in mod real de ei…

  Reply
 7. dada 14/09/2009 at 14:14

  Cind va da Irlanda drept de lucreu pentr romani?

  Reply
 8. dada 14/09/2009 at 14:17

  Ma corectez ;drept de lucru ,ma refer la copii mei care se chinuiesc acolo dar acasa ce ar mai putea face? Si ma intreb Irlanda nu este tara in UE sau noi ? nu sintem inca si noi nu stim? Avem atitia europarlamentari oare nimeni nu are pe agenda de lucru si aceasta problema? chiar ce fac acestia acolo?

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.