Connect with us

ROMÂNIA

Lucian Bode, invitație către o delegație de oficiali din Germania: Împreună, putem valorifica ”potențialul energetic al României” în vederea consolidarea profilului țării noastre în domeniu la nivel european

Published

on

© Lucian Bode/ Facebook

Secretarul general al Partidului Național Liberal, Lucian Bode, vicepreședinte al Camerei Deputaților, a discutat cu delegația de oficiali din Germania, condusă de de Andre Baumann, secretar de stat în Ministerul Mediului, Protecției Climatice și Sectorului Energiei din Baden-Württemberg, despre ”aspecte de interes comun referitoare la energie, utilizarea hidrogenului, protecția mediului, reducerea emisiilor, protejarea biodiversității și sprijinirea parteneriatelor bilaterale la nivel local”.

În cadrul discuțiilor avute, Lucian Bode a evidențiat componenta economică solidă a relației bilaterale cu landul Baden-Württemberg, mai ales în domeniul energiei, tranziției energetice și dezvoltării durabile.

”România şi Germania au o relație bilaterală profundă și complexă, cu valențe strategice, atât la nivel politic, cât şi economic. România are un potențial energetic foarte mare care este recunoscut ca atare de partenerii germani. Împreună, putem valorifica în continuare acest potențial enorm, prin cooperare și decizii eficiente care să contribuie la consolidarea profilului energetic al României în regiune și pe plan european”, a menționat secretarul general al PNL.

În vederea consolidării unei alte componente importante pentru relația bilaterală, aceea a cooperării dintre comunitățile locale, Lucian Bode și delegația din Germania au convenit ”intensificarea cooperării bilaterale în domeniul agriculturii ecologice și inițierea unui proiect pilot între Consiliul Județean Sălaj și autoritățile din landul Baden-Württemberg”.

”Obiectivul acestui proiect-pilot este schimbul de bune practici și dezvoltarea infrastructurii pentru agricultură ecologică, pentru a sprijini fermierii sălăjeni și pentru a crea oportunități economice pe termen lung pentru județul Sălaj”, a explicat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

ROMÂNIA

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” au încheiat un parteneriat strategic care va contribui la o abordare inovativă a politicilor publice economico-sociale și demografice

Published

on

© Secretariatul General al Guvernului/ Facebook

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” (INCE) al Academiei Române au încheiat luni, 11 noiembrie, un parteneriat strategic care să asigure un cadru operațional și funcțional favorabil ambelor instituții și care va contribui la o abordare inovativă a politicilor publice economico-sociale și demografice.

Parteneriatul strategic încheiat constituie un cadru propice, care susține, deopotrivă, atât viziunea și misiunea SGG, cât și pe cea a INCE, cu privire la promovarea de proiecte comune, din care să rezulte importanța cercetării în producția de factori de performanță a căror oportunitate este dimensionată în acord cu cerințele reale ale actorilor din economie. Mai mult, acest tip de parteneriat contribuie la dezvoltarea și asigurarea interfeței în relațiile Guvernului României cu structurile de elită ale societății civile, pentru fundamentarea politicilor publice, bazată pe studii, analize și cercetări de cel mai înalt nivel, informează comunicatul oficial.

„Vom avea, urmare acestei colaborări, un instrument operativ în acțiunile care au ca scop alinierea României la cele 12 principii OECD pentru guvernarea publică. Consolidăm astăzi, împreună, un cadru de cooperare interinstituțională, între Guvernul României și mediul academic, pentru dezvoltarea spațiului civic românesc și vom facilita crearea de mecanisme de consultare și cooperare, în domeniile de competență ale INCE”, a declarat Mihnea Claudiu Drumea, secretar de stat la SGG.

INCE reunește în structura sa cinci institute de cercetare științifică (Institutul de Economie Naţională, Institutul de Prognoză Economică, Institutul de Economie Agrară, Institutul de Cercetare a Calității Vieţii și Institutul de Economie Mondială) și cinci centre de cercetare științifică (Centrul de Economia Industriei şi Serviciilor, Centrul de Cercetări Financiare şi Monetare „Victor Slăvescu”, Centrul de Studii şi Cercetări de Biodiversitate Agrosilvică „Acad. David Davidescu”, Centrul de Economie Montană și Centrul de Informare şi Documentare Economică), iar toate acestea au personalitate juridică proprie.

Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” al Academiei Române are ca misiune: realizarea de cercetări științifice fundamentale și avansate în domeniul economic, în cel social și în cel demografic; dezvoltarea și conservarea patrimoniului știinţific, prin generarea, identificarea, angajarea şi promovarea unor proiecte de interes public major; participarea la elaborarea de studii, programe şi lucrări suport pentru strategii sectoriale şi naţionale de cercetare şi dezvoltare economică; implicarea activă în lucrări şi analize pentru fundamentarea şi susţinerea unor iniţiative legislative şi politici de dezvoltare, oferind consultanţă şi expertiză în sprijinul activităţii legislativului şi a executivului în domeniile sale de competență.

Continue Reading

ROMÂNIA

ICI București a fost prezent la Forumul Gazelor Naturale

Published

on

© ICI București

ICI București a fost prezent la cea de-a șasea ediție a Forumului Gazelor Naturale, cu tema “Contribuția gazelor naturale la competitivitatea industriei, în contextul tranziției energetice”, care a fost organizat de Financial Intelligence luni, 11 noiembrie 2024, potrivit unui comunicat.

Reprezentanții ICI București au participat alături de experți și lideri ai industriei energetice pentru a dezbate subiecte de importanță majoră pentru România și Europa, într-o perioadă de transformări profunde în sectorul energetic. Cu un interes sporit pentru integrarea inovațiilor digitale în sectorul energetic, ICI București a contribuit la discuțiile despre soluțiile tehnologice avansate necesare în contextul tranziției energetice și al securității aprovizionării.

Printre subiectele discutate la Forum, au fost aprovizionarea cu gaze naturale în iarna 2024-2025, evoluția prețului gazelor naturale în România și Europa, inclusiv previziuni pentru următoarele luni, raportul Draghi privind contribuția gazelor naturale la competitivitatea industrială în contextul tranziției energetice, poziționarea noii Comisii Europene față de viitorul energiei și al gazelor naturale, proiectul Neptun Deep și beneficiile sale economice pentru România, integrarea hidrogenului și potențialul său pentru România, evoluția producției de gaze naturale în România și investițiile în rețelele de distribuție și politici de plafonare a prețurilor gazelor și impactul asupra furnizorilor de energie.

Continue Reading

ROMÂNIA

ICI București participă la Conferința BSDA 2024 Homeland Security, Safety & Protection

Published

on

© ICI București

ICI București a participat astăzi, 12 noiembrie 2024, la a doua ediție a Conferinței BSDA 2024 Homeland Security, Safety & Protection, eveniment dedicat securității naționale, siguranței și protecției, potrivit unui comunicat.

Tema principală a conferinței din acest an, Provocările de Securitate și Siguranță în Contextul Schimbărilor Continue și al Avansului Tehnologic, este relevantă în contextul actual al evoluțiilor geopolitice și sociale, și reflectă eforturile Guvernului României de a îmbunătăți protecția cetățenilor, infrastructurilor critice și frontierelor naționale.

Prin participarea la acest eveniment, ICI București a evidențiat proiectele sale de cercetare avansată și soluțiile inovatoare de securitate cibernetică, contribuind activ la dezvoltarea de politici și tehnologii menite să sprijine siguranța națională. În cadrul conferinței, reprezentanții ICI București au prezentat soluții dedicate protecției datelor și infrastructurii IT&C critice, un aspect vital în contextul creșterii numărului de amenințări cibernetice și a nevoii de adaptare la noile provocări digitale.

Conferința BSDA 2024 este organizată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne și aduce împreună liderii industriei și factorii decizionali guvernamentali cu competențe în domeniul securității și siguranței naționale.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

COMITETUL EUROPEAN AL REGIUNILOR31 mins ago

“Europa în acțiune pentru oameni”: Roxana Mînzatu anunță că va demara un dialog la nivelul UE privind politica socială și va elabora o foaie de parcurs pentru locuri de muncă de calitate

COMISIA EUROPEANA49 mins ago

Pregătirea europenilor, locuri de muncă de calitate și echitatea socială – cei trei piloni ai Roxanei Mînzatu ca vicepreședinte al Comisiei Europene

ROMÂNIA1 hour ago

Secretariatul General al Guvernului și Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” au încheiat un parteneriat strategic care va contribui la o abordare inovativă a politicilor publice economico-sociale și demografice

ROMÂNIA1 hour ago

ICI București a fost prezent la Forumul Gazelor Naturale

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 hour ago

Decarbonarea Europei nu va putea fi realizată fără o componentă de energie nucleară, subliniază eurodeputatul Virgil Popescu

ROMÂNIA1 hour ago

ICI București participă la Conferința BSDA 2024 Homeland Security, Safety & Protection

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European

ROMÂNIA2 hours ago

România va solicita finanțare europeană din Fondul pentru Modernizare pentru investiții în producția de biocombustibili avansați

U.E.2 hours ago

Donald Trump ”nu va dori să îi facă un cadou” lui Putin, permițând Rusiei să realizeze în Ucraina ”cea mai mare anexare teritorială din ultimii 75 de ani” în Europa, subliniază ministrul francez de externe

PARLAMENTUL EUROPEAN2 hours ago

Parlamentul European va organiza marți, 19 noiembrie, o sesiune plenară extraordinară pentru a marca 1000 de zile de la declanșarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

“Europa este un atlet într-o competiție foarte complexă”, afirmă Roxana Mînzatu, vicepreședinte executiv desemnat al Comisiei Europene, în cadrul audierilor din Parlamentul European

ROMÂNIA1 day ago

Luminița Odobescu evidențiază importanța finalizării cât mai rapide a procesului de aderare a României la Schengen: Discuțiile evoluează. Suntem optimiști

REPUBLICA MOLDOVA1 day ago

Nicolae Ciucă, vizită la Chișinău după ce Maia Sandu a fost reconfirmată în funcția de președintă: Ținta noastră este ca planul de creștere pentru R. Moldova să fie aprobat de PE nu mai târziu de februarie

INTERNAȚIONAL5 days ago

Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”

ROMÂNIA1 week ago

INTERVIU Larisa Mezinu-Bălan, vicepreședinte al CNAS, anunță pentru 2025 noi mecanisme financiare care să extindă lista medicamentelor inovative

ROMÂNIA1 week ago

Iulius Firczak, deputat în cadrul Comisiei pentru buget: Trebuie să învățăm cum să atragem capital privat în cercetarea medicală. Este un joc pe care SUA și China l-au învățat deja

ROMÂNIA1 week ago

Fondurile din PNRR și Politica de Coeziune reprezintă ”ancore solide” pentru ”a construi o Românie și o Europă în care accesul la sănătate este egal pentru toți cetățenii”, subliniază Ramona Chiriac

ROMÂNIA1 week ago

Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE

ROMÂNIA1 week ago

Marcel Ciolacu, la Salonul Euronaval din Paris: Prioritatea este dezvoltarea industriei de apărare din România. Modernizarea Armatei înseamnă noi locuri de muncă pentru români

PARLAMENTUL EUROPEAN1 week ago

Vicepreședintele PE Victor Negrescu punctează pilonii strategiei în domeniul industriei farmaceutice: Dezvoltarea inovației, securitatea medicală a Europei și protecția proprietății intelectuale

Advertisement

Trending