Ministrul olandez de Interne antenționează: Rusia încearcă să influențeze opinia publică din Olanda prin răspândirea știrilor false

Serviciile de securitate ruse încearcă să influențeze opinia publică din Olanda prin propagarea știrilor false, a precizat ministrul olandez de interne, Kajsa Ollongren, în cadrul unei intervenții în Parlament, potrivit dutchnews.nl, informează Agerpres.

Foto: Facebook/ Kajsa Ollongren

Olanda este monitorizată de serviciile de securitate ruse, printre altele“, a afirmat ministrul de interne, în fața deputaților.

Știm ce urmărește Rusia, dar nu ar trebui să presupunem că Rusia este singura“, a adăugat Kasja Ollongren.

Răspândirea știrilor false nu este un fenomen nou, dar este “facilă, anonimă, rapidă și ieftină”, a completat oficialul olandez.

Aceasta a făcut trimitere la tentativa Rusiei de a influnța opinia publică în legătură cu doborârea avionului MH17, care s-a prăbușit pe teritorul Ucrainei ca urmare a faptului că a fost lovit de o rachetă de proveniență rusească, Kasja Ollongren menționând existența unui site plin de informații false, dar făcut să pară o operațiune oficială olandeză.

Ollongen a adăugat că este necesară consolidarea cooperării cu companiile Facebook, Google și Twitter pentru a contracara propaganda.

În cadrul raportului anul din 2017, serviciul de securitate olandez AIVD a afirmat că se confruntă tot mai des cu atacurile informatice și cu tentativele ilegale de influențare a politicii, mai ales din partea Rusiei.

În luna februarie, New York Times a precizat că oponenți ai Acordului de Asociere UE-Ucraina au folosit o echipă ucraineană specială, compusă din emigranți proruși, pentru a contribui la influențarea opiniei publice olandeze în favoarea Kremlinului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.