Proteste în Franța în urma cărora o persoană a murit și mai multe au fost rănite. Europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D): În Europa se folosește o singură măsură , iar ce e condamnabil în România este și în Franța

În Europa se folosește o singură măsură, iar ce e condamnabil în România este și în Franța, a precizat europarlamentarul Răzvan Popa (PSD, S&D) într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, făcând trimitere la intervenția jandarmilor francezi împotriva manifestanților mișcării ”vestelor galbene”, care au protestat sâmbătă împotriva majorării taxelor la carburanți.

Foto: Calea Europeană

Mişcarea aşa-numită “a vestelor galbene”, împotriva creşterii taxelor la carburant, a organizat proteste şi baraje rutiere în toată Franţa, cu aproape 300.000 de participanţi.

Situaţia era tensionată sâmbătă după-amiază în cartierul Palatului Elysée din Paris, unde forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestaţii mişcării ”vestelor galbene”.

O femeie a murit lovită de maşina condusă de o şoferiţă, care s-a panicat şi a apăsat pedala de acceleraţie când s-a văzut înconjurată de protestatari.

Au fost incidente şi la alte baraje rutiere, soldate, potrivit ministerului de interne, cu cel puţin 227 de răniţi, dintre care 6 grav. 73 de persoane au fost arestate.

Redăm mai jos poziția eurodeputatul român:

” La ultimul protest de la Paris situația arăta cam așa: 240.000 de manifestanți, un mort, sute de răniți din ambele tabere, sute de persoane ridicate de jandarmi dintre care aproximativ 70 aflate încă în arest preventiv, gaze lacrimogene, blocaje și haos.

Aștept cu nerăbdare și interes următoarele sesiuni plenare ale Parlamentului European, să ascult ingrijorările colegilor deputați francezi, olandezi, nemți cu privire la evenimentele din Franța. Mor de nerăbdare să ascult luări de poziție ale liderilor de grupuri politice, care pe un ton grav și cu o expresie de ușoară revoltă pe față, să condamne violențele de la Paris. Și stau cu sufletul la gură și astept deznodământul care va fi o rezoluție împotriva Republicii Franceze, va condamna încălcarea drepturilor cetățenilor europeni/francezi de către statul francez. Rezoluție care se va bucura de o largă susținere din partea parlamentarilor din țările cu „democrații consolidate”. Pentru că, nu-i așa…în Europa se folosește o singură măsură , iar ce e condamnabil în România este și în Franța”.

Citiți și: 

Guvernul francez nu va renunța la scumpirea carburanților, în pofida amplelor proteste din țară în urma cărora o persoană a decedat iar mai multe au fost rănite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.