Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Hackathon4Health 2019: Care sunt cele trei proiecte de inovaţie digitală pentru sistemul de sănătate din România prezentate de echipele câștigătoare ale ediției de anul acesta

Published

on

Hackathon4Health 2019, cel mai mare hackathon pe teme de sănătate din România, și-a desemnat câștigătorii din acest an. Printre proiectele premiate se numără o aplicație adresată medicilor chirurgi, care pot beneficia de asistență în timp real, atunci când trebuie să gestioneze patologii mai complexe.

Hackathon4Health a avut loc weekend-ul acesta, la iniţiativa companiei Johnson & Johnson România şi implementat în colaborare cu Smart Everything Everywhere (SEE), potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Timp de 48 de ore, peste 90 de tineri profesionişti din toată ţara au lucrat pentru crearea şi dezvoltarea de soluţii IT&C cu scopul de a răspunde unora dintre nevoile de digitalizare de la nivelul sistemului de sănătate din România. Evenimentul s-a desfăşurat cu parteneriatul strategic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham România) şi a reunit profesionişti din domeniul sănătăţii, manageri de spitale şi şefi de secţie din unităţile sanitare.

Anul acesta, evenimentul a avut loc în contextul şi pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, înainte de începerea Săptămânii dedicate eHealth. Juriul competiţiei de anul acesta a fost alcătuit din: Răzvan Teohari Vulcănescu, preşedinte Casa Naţională de Asigurări de Sănătate; Conf. Dr. Florentina Furtunescu, UMF Carol Davila; Andrei Avădănei, director Executiv Bit Sentinel Security; Matei Dumitrescu, vicepreşedinte TechAngels şi Dr. Anca Bundoi, director Relaţii Guvernamentale şi Politici Publice EMEA în cadrul Johnson & Johnson.

Cele trei echipe şi proiecte câştigătoare au fost:

– Echipa Oncochain – a propus juriului o platformă software care conectează specialiştii implicaţi în diagnosticul şi tratamentul pacienţilor oncologici, facilitând schimbul de informaţii în mod integrat şi complet în beneficiul pacienţilor;

– Echipa „Surgisight” – a dezvoltat o aplicaţie adresată medicilor chirurgi, care pot beneficia de asistenţă de tip în timp real, printr-o interfaţă care foloseşte realitatea augmentată, atunci când trebuie să gestioneze patologii mai complexe în timpul unei operaţii;

– Echipa „This is not a team, it’s a sandwich” – formată din elevi de clasa a 11-a, a propus juriului o aplicaţie pentru mobil dedicată persoanelor diagnosticate cu boala Alzheimer cu ajutorul căreia acestea sunt în contact permanent cu tutorele lor. Aplicaţia le va aminti pacienţilor să îşi ia medicamentele la ora potrivită, permite recunoaşterea facială a persoanelor apropiate acestora şi îi poate îndruma vocal în cazul în care se rătăcesc sau pentru realizarea activităţilor zilnice.

”I-am provocat pe participanţii de anul acesta să îşi lase imaginaţia liberă dar să aibă o viziune bine articulată atunci când îşi vor dezvolta soluţiile IT&C. Încă de la începuturile sale, evoluţia Johnson & Johnson a fost susţinută de puterea imaginaţiei oamenilor. Astăzi, ne imaginăm o lume în care sănătatea mintală, a trupului şi a mediului sunt accesibile tuturor oamenilor. Angajamentul nostru este să transformăm domeniul sănătăţii prin adoptarea revoluţiei digitale şi să permitem utilizarea inteligentă, eficientă şi în siguranţă a datelor pentru beneficiul pacienţilor, ştiinţei şi cercetării. Spre exemplu, considerăm că interoperabilitatea registrelor electronice de sănătate va fi un pas esenţial în întrebuinţarea la un potenţial maxim a datelor pacienţilor cu scopul de a genera beneficii pentru pacienţi, furnizori de servicii medicale, cercetători (din domeniul public şi cel privat), industrie şi guverne”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director Janssen Compania Farmaceutică a Johnson & Johnson în România.

Fiecare echipă va primi fonduri pre-seed în valoare de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România alături de consiliere şi mentorat din partea companiei şi a SEE pentru dezvoltarea şi lansarea aplicaţiilor şi a platformelor create în cadrul concursului.

Proiectele şi echipele câştigătoare au fost selectate în baza următoarelor criterii:

– Minimum Viable Product (MVP) – evaluarea a ceea ce echipa a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon, respectiv demonstrarea competenţelor tehnice ale soluţiei;

– Inovaţie – din perspectiva implementării şi a nevoii pe care proiectul o adresează;

– Fezabilitate – posibilitatea reală de a dezvolta cât mai aproape de o versiune finală şi viabilă având la dispoziţie 5.000 de dolari finanţare şi sesiunile mentorat;

– Impactul potenţial al proiectului asupra sănătății populaţiei, în România şi la nivel global;

– Coeziunea echipei şi aptitudinile de business.

Despre Johnson & Johnson

În cadrul Johnson & Johnson suntem uniţi şi inspiraţi de grija pentru fiecare persoană în parte. Obiectivele noastre principale sunt cercetarea şi ştiinţa- aducem idei, produse şi servicii inovatoare care să susţină progresul în sănătate şi bunăstarea oamenilor. Aproximativ 130.800 de angajaţi din cele peste 250 de sedii ale Johnson & Johnson lucrează alături de parteneri din domeniul sănătăţii în interesul a peste 1 miliard de oameni în fiecare zi, în întreaga lume. Pentru mai multe informaţii puteți vizita site-ul https://www.jnj.com/.

Despre Smart Everything Everywhere

Smart Everything Everywhere (SEE) este o organizație ce acționează ca un catalizator pentru transformarea digitală a României. SEE oferă un cadru pentru accelerarea tranziției României către era digitală, canalizând potențialul neexploatat al țării, facilitându-i creșterea, dezvoltarea și poziționarea ca un hub regional și european de inovație. SEE se concentrează pe 3 piloni ai viitorului digital: industria 4.0; orașe inteligente și cetățeni conectați; digitalizarea statului.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Rețele Electrice România modernizează rețeaua de distribuție din sectorul 3 al Capitalei

Published

on

© European Union, 2023/Source: EC - Audiovisual Service

Rețele Electrice România, parte din grupul PPC în România, a finalizat recent modernizarea rețelei de distribuție de medie tensiune în zonele Mizil, Policolor și Ozana din sectorul 3, București, în urma unei investiții în valoare de aproximativ 12 milioane de lei, cu scopul de a oferi un serviciu de distribuție de energie electrică mai eficient și mai rezilient, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Proiectul de investiție a presupus trecerea distribuției de la nivelul de tensiune de 10 kV la cel de 20 kV pentru zona cartierelor Mizil, Policolor și Ozana din sectorul 3, București, prin realizarea unei rețele de cabluri de medie tensiune cu secțiune mărita de 20 kV din stația 110/20/6 kV Dudești, marcând un pas important în direcția rezilienței și eficientizării rețelei de distribuție.

Funcționarea rețelei de medie tensiune la 20kV asigură dublarea capacitații de distribuție, mai exact permite dublarea consumului actual, în condiții de siguranță mărită în alimentare și o mai mare eficiență din punct de vedere al consumului propriu tehnologic al rețelei. Această creștere de capacitate a rețelei de distribuție reprezintă atât posibilitatea unei creșteri a consumului clienților actuali cât și racordarea de noi clienți.

Pentru implementarea acestei soluții tehnice, s-au pozat aproximativ 21 de kilometri de cablu 12/24 kV, iar 61 de posturi de transformare au fost modernizate complet pentru a permite funcționarea la noul nivel de tensiune. De asemenea, pentru încadrarea acestor posturi de transformare pe noua rețea de 20kV au fost realizate peste 400 de manșoane și peste 350 de terminale în celulele de medie tensiune,  în timp ce pentru automatizarea și telecontrolul sistemului de distribuție din cele 61 de posturi a fost necesară instalarea a circa 16 kilometri de fibră optică pentru a asigura o comunicație eficientă și rapidă.

Această modernizare este mai mult decât un proiect tehnic – este un pas strategic în tranziția energetică. Retehnologizarea rețelei la 20 kV înseamnă eficiență crescută, servicii mai bune pentru consumatori, o contribuție directă la reducerea impactului asupra mediului și posibilitatea dezvoltării socio-economice/comerciale viitoare a zonei. Este angajamentul nostru prin care contribuim la un viitor energetic bazat pe sustenabilitate, tehnologie și reziliență”, a declarat Mihai Pește, Director General, Rețele Electrice România.

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la aproximativ 12 milioane de lei și face parte din strategia companiei de creștere a performanței tehnologice a rețelei electrice urbane, cu scopul de a răspunde cerințelor de consum ale clienților/comunităților cât și de a integra în mod eficient sursele regenerabile de energie.

Rețele Electrice România continuă planul de investiții în 2025 pentru aria sa de responsabilitate, cu obiectivul de a construi o rețea de distribuție a energiei electrice modernă, digitalizată și pregătită să răspundă consumatorilor săi cu soluții adaptate la noile realități ale tranziției energetice. Anul acesta Rețele Electrice România are în plan investiții în valoare de peste 730 milioane lei. De asemenea, vor fi demarate proiecte cu finanțare atrasă din programele POIM și Fondul pentru Modernizare în cele trei zone, Banat, Dobrogea si Muntenia Sud, care se vor finaliza în perioada 2026-2029 în valoare de 1.4 miliarde lei, din care aprox. 340 milioane lei vor fi suportate din fonduri proprii. Până la finalul anului 2025, numărul total de contoare inteligente instalate de societatea Rețele Electrice România va ajunge la aproximativ 2 milioane, cel mai mare volum atins de vreun operator de distribuție de energie electrică din România.

Compania Rețele Electrice România operează rețele cu o lungime totală de circa 134.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, siguranța și performanța rețelelor și implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului PPC. Rețelele electrice operate de către Rețele Electrice România numără 289 de stații de transformare și peste 25.000 de posturi de transformare.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Decalog din partea IMM-urilor pentru noul președinte al României și pentru viitorul guvern: IMM-urile trebuie să fie în centrul programului de guvernare, al agendei prezidențiale și al politicilor publice

Published

on

© European Communities, 2009/Source: EC - Audiovisual Service

În contextul instalării noului președinte al României și al formării viitorului guvern, Federația pentru Inovare și Competitivitate Sustenabilă în IMM-uri (FICSIMM) face public un Decalog al priorităților economice ce reflectă în mod direct realitățile, provocările și nevoile stringente ale întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Prin această inițiativă, FICSIMM transmite un mesaj ferm: IMM-urile trebuie să fie în centrul programului de guvernare și al agendei prezidențiale, în centrul politicilor publice, nu tratate ca o componentă secundară a economiei. Decalogul este rezultatul consultărilor cu antreprenori, experți și mediul asociativ, nu o listă de solicitări întâmplătoare: el reflectă nevoia urgentă de coerență, respect și parteneriat real din partea statului, pentru ca IMM-urile să devină competitive, sustenabile și inovatoare.

FICSIMM lansează acest Decalog ca angajament de monitorizare și implicare activă, dar și ca test de încredere între stat și mediul privat: reconstrucția economică a României necesită dialog autentic, consultare reală și o viziune pe termen lung pentru rolul IMM-urilor. FICSIMM va continua să propună soluții concrete și să susțină o reformă profundă în sprijinul antreprenoriatului, asumându-și un rol activ în definirea unei relații funcționale între decidenții naționali și europeni și economia României.

Mirabela Miron, președinta FICSIMM:

„Salut cu sinceritate și speranță eforturile concrete pe care noul președinte al României le întreprinde pentru a genera un climat de echilibru și responsabilitate economică, într-un moment în care România traversează una dintre cele mai complicate perioade din punct de vedere socio-economic din ultimul deceniu. Mesajele transmise până în acest moment de noul președinte sunt încurajatoare, oferind semne că urmează o perioadă de reconstrucție, de dialog și de deschidere instituțională către cei care pot contribui efectiv la redresarea și dezvoltarea sustenabilă a țării.

În același timp, transmit un apel clar și ferm viitorului executiv: nu este suficient ca structurile asociative ale mediului privat să fie invitate la masă doar formal, pentru imagine. Este esențial ca acestea să fie implicate real, constant și substanțial în procesul decizional. FICSIMM și organizațiile similare nu doresc un dialog mimat, simulat, cu uși închise și concluzii redactate înainte de consultare. Avem expertiza, datele din teren, legătura directă cu antreprenorii și legitimitatea de a contribui activ la fundamentarea politicilor publice care afectează zeci de mii de IMM-uri. Cerem un dialog autentic, instituționalizat, previzibil și profesionist, care să se desfășoare periodic, cu transparență și cu impact concret asupra modului în care este guvernată economia.

Este un moment de răscruce, dar și o oportunitate extraordinară pentru noua guvernare de a demonstra că are curajul, înțelepciunea și deschiderea de a construi împreună cu antreprenorii. Nu este nevoie de discursuri convingătoare, ci de acțiuni concrete și de politici construite pe încredere reciprocă: antreprenorii nu cer privilegii, ci reguli clare, consultare reală și un stat care să le fie partener, nu adversar.”

Ana-Maria Icătoiu, vicepreședinta FICSIMM:

„Cerem noii conduceri a României să abordeze cu fermitate, curaj, viziune și responsabilitate toate negocierile care vor defini poziția noastră în cadrul marilor inițiative europene ce vor modela viitorul economic al continentului. Nu mai avem timp de ezitări sau de prezențe simbolice la masa deciziilor. România trebuie să conteze – cu voce clară și propuneri solide – în dosare precum Politica de Coeziune post-2027, Readiness 2030, Fondul European pentru Competitivitate, Strategia pentru Piața Unică, Clean Industrial Deal, Affordable Energy Action Plan, și toate celelalte politici care influențează direct investițiile și competitivitatea economică.

Dar dincolo de acronime și planuri, este vorba despre oameni, despre antreprenori care luptă zilnic să țină afacerile pe linia de plutire, să păstreze locurile de muncă, să construiască în comunitățile lor. IMM-urile nu sunt un concept abstract – sunt fabrici, ateliere, birouri, ferme, ateliere de creație, laboratoare. IMM-urile înseamnă inițiativă, risc, speranță și muncă grea. Statul român are datoria să le aducă în centrul viziunii sale de dezvoltare și să le asigure un cadru în care să poată performa, inova și colabora la nivel european.

Solicităm ca, în toate negocierile europene, vocea mediului privat să fie prezentă și ascultată, iar politicile să fie construite împreună, nu impuse de sus în jos. Este timpul să ne asumăm acest moment ca pe o oportunitate de resetare profundă. Dacă vrem o Românie relevantă în Europa, trebuie să construim o economie în care IMM-urile sunt tratate ca parteneri, nu ca spectatori. Împreună, putem demonstra că o altfel de guvernare este posibilă – una care pleacă de la realitate, dar țintește cu încredere spre viitor.”

DECALOGUL din partea IMM-urilor pentru noul președinte al României și pentru viitorul guvern:

  1. FICSIMM solicită ferm noilor decidenți evitarea unei majorări a taxelor care ar afecta în mod devastator IMM-urile din România. Acestea reprezintă coloana vertebrală a economiei naționale și generează peste 60% din locurile de muncă din sectorul privat. O creștere bruscă a poverii fiscale ar însemna nu doar scăderea capacității de investiții și inovare a IMM-urilor, ci și falimentul a mii de afaceri mici și mijlocii care deja operează la limita rentabilității, afectate de creșterile de taxe din ultimii ani, de costuri de operare din ce în ce mai mari și lipsa forței de muncă calificate.
  2. IMM-urile românești se confruntă cu patru probleme structurale majore: eficiență energetică scăzută, un nivel foarte mic de transformare digitală, un nivel foarte redus de inovare și accesul extrem de dificil la finanțare. Toate aceste deficiențe se traduc într-o competitivitate slabă la nivel european, și uneori chiar în lupta pentru supraviețuire pe plan național. În aceste condiții, orice măsură fiscală care le-ar reduce și mai mult capacitatea de investiție este contraproductivă și riscă să adâncească decalajele economice între România și alte state membre ale Uniunii Europene.
  3. În actualul context geopolitic și economic, România trebuie să negocieze cu responsabilitate, curaj și viziune viitorul Politicii de Coeziune post-2027, Readiness 2030, Fondul European pentru Competitivitate, Strategia pentru Piața Unică, Clean Industrial Deal, Affordable Energy Action Plan, etc. Aceste instrumente sunt esențiale pentru asigurarea sprijinului concret pentru IMM-uri în tranziția verde și digitală, și pentru reducerea vulnerabilității lor la șocuri externe, fie ele energetice, fiscale sau comerciale.
  4. Accesul IMM-urilor (și nu numai) la fondurile europene nerambursabile trebuie accelerat, simplificat și flexibilizat. România are încă printre cele mai scăzute rate de absorbție eficientă a fondurilor UE destinate sectorului privat, din cauza birocrației excesive și a întârzierilor în evaluare, contractare, implementare și plată. O reformă reală a sistemului de gestionare a fondurilor europene este vitală pentru sprijinirea dezvoltării sustenabile a IMM-urilor, în special în zonele mai puțin dezvoltate.
  5. Creșterea taxelor, în absența unei reforme reale a aparatului administrativ și a unei strategii fiscale coerente care să crească în primul rând nivelul de colectare, nu este o soluție. IMM-urile au nevoie de stabilitate, predictibilitate și stimulente pentru digitalizare, eficiență energetică și inovare. Orice presiune fiscală suplimentară le-ar determina să renunțe la aceste direcții esențiale pentru viitor, ceea ce ar afecta nu doar dezvoltarea lor, ci și capacitatea României de a-și îndeplini angajamentele europene.
  6. În perioada următoare, România trebuie să-și definească o viziune națională coerentă privind reindustrializarea sustenabilă, digitalizarea economiei și consolidarea rezilienței energetice. IMM-urile trebuie să fie în centrul acestei viziuni, fiind actori-cheie în lanțurile valorice naționale și europene. Excluderea lor sau neimplicarea activă a acestora în aceste procese ar duce la ratarea unor oportunități strategice pentru economia românească.
  7. Readiness 2030, Clean Industrial Deal și Fondul European pentru Competitivitate sunt câteva instrumente-cheie care pot sprijini IMM-urile să facă tranziția către modele de afaceri durabile, reziliente și competitive. România trebuie să participe activ în modelarea acestor politici la nivel european, pentru a se asigura că vocea IMM-urilor este auzită și că măsurile vor fi aplicabile și relevante pentru realitatea românească.
  8. Viitorul Pieței Unice Europene nu poate fi construit fără implicarea IMM-urilor din toate statele membre. România trebuie să susțină măsuri concrete de eliminare a barierelor nejustificate, de armonizare a reglementărilor și de sprijin activ pentru digitalizarea IMM-urilor, inclusiv prin crearea unui cadru fiscal și legislativ favorabil internaționalizării acestora.
  9. Este esențial ca viitorul guvern să inițieze, încă din primele luni de mandat, un Pact Național pentru Competitivitatea IMM-urilor, bazat pe colaborare între autorități și mediul privat asociativ. Acest pact trebuie să includă un calendar concret de măsuri pentru debirocratizare, digitalizare, sprijin fiscal, acces la finanțare și dezvoltarea competențelor antreprenoriale.
  10. FICSIMM face apel la noul președinte al României și la viitorul guvern să transforme acest moment într-un restart economic, bazat pe parteneriat public-privat autentic și pe politici publice adaptate nevoilor reale ale IMM-urilor. România nu are nevoie de mai multe taxe, ci de mai multă eficiență, de mai multă transparență și de mai multă încredere între stat și antreprenori. IMM-urile românești au potențial, energie și viziune: este timpul să le fie oferit cadrul pentru a le pune în practică.

     

Federația pentru Inovare și Competitivitate Sustenabilă în IMM-uri (FICSIMM) este o organizație patronală românească dedicată sprijinirii dezvoltării economice, sociale și strategice a întreprinderilor mici și mijlocii. Prin dialog instituțional, parteneriate naționale și internaționale și inițiative concrete, FICSIMM promovează un model de creștere bazat pe inovare, sustenabilitate, transformare digitală, competitivitate și responsabilitate fatță de comunitate.

Federația oferă IMM-urilor membre programe de susținere, acces la resurse, digitalizare și internaționalizare, și derulează proiecte emblematice precum „30 pentru 2030 – Priorități pentru IMM-urile din România”.

FICSIMM este membră a confederației patronale Concordia, având un rol activ în consultările instituționale naționale și europene privind politicile dedicate IMM-urilor. De asemenea, FICSIMM susține antreprenoriatul feminin și tinerii antreprenori prin Organizația Femeilor Antreprenor (OFA).

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Robert Uzună, VP Ursus Breweries, a fost ales în rolul de Președinte al Camerei de Comerț Româno-Britanice

Published

on

© Ursus Breweries

Camera de Comerț Britanico-Română (BRCC) anunță un nou leadership desemnat în urma Întâlnirii Generale Anuale (AGA) din 15 mai,  în cadrul căreia membrii au ales și reales mai mulți membri în Consiliul Director, consolidând angajamentul Camerei pentru un leadership puternic, cu experiență și continuitate. Ulterior, la 26 mai 2025, Consiliul Director nou format s-a reunit pentru prima sa ședință oficială, în cadrul căreia au fost organizate alegerile pentru desemnarea noului Președinte al BRCC, informează un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

„Suntem încântați să anunțăm alegerea domnului Robert Uzuna – Vicepreședinte  Corporate Affairs – Ursus Breweries în funcția de Președinte al Camerei de Comerț Româno-Britanice. El aduce o bogată experiență, viziune și dedicare pentru acest rol și avem convingerea că, sub managementul său, Camera va continua să evolueze și să genereze un impact pozitiv”, transmite BRCC.

„Sunt onorat să primesc mandatul pe care mi l-a încredințat Consiliul Director al BRCC. Această numire este, în același timp, o recunoaștere a contribuției Ursus Breweries pentru a crea un mediu de business mai bun. Rolul vine cu o responsabilitate care obligă și motivează deopotrivă. Pe măsură ce ne asumăm o agendă care vizează transformări într-un moment cu multe provocări, mă voi ghida după valorile pe care le-am avut mereu- să fiu dedicat și să lucrez neîncetat pentru binele comunității, de data aceasta la cârma unei instituții care combină cu succes tradiția cu progresul pentru succes. Mizez pe entuziasmul și determinarea colegilor din Consiliul Director și pe întreaga echipă BRCC, care  ne va aduce tot mai aproape de promovarea obiectivelor noastre de lungă durată: să atingem adevăratul potențial de dezvoltare pentru relațiile bilaterale de afaceri dintre Marea Britanie și România și să contribuim la un mediu de afaceri mai bun pentru membrii noștri”, declară Robert Uzună.

În același timp, BRCC își exprimă „profunda recunoștință și apreciere” față de domnul Colin Lovering, care a îndeplinit funcția de președinte în mandatul precedent.

„Conducerea, dedicarea și eforturile neobosite ale lui Colin au fost esențiale în promovarea misiunii Camerei, în consolidarea relațiilor de afaceri dintre Regatul Unit al Marii Britanii și România și pentru susținerea dezvoltării membrilor noștri, atât prin oportunități, cât și prin provocări. Pe măsură ce BRCC continuă să își extindă rolul de platformă cheie pentru dialogul de business, comerț și cooperare între Regatul Unit și România, ne menținem angajamentul de a ne servi membrii cu excelență și integritate”, se mai transmite în comunicat.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions

INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Advertisement
COMISIA EUROPEANA12 hours ago

Comisar european: Energia nucleară are un rol de jucat în construirea unui sistem energetic mai rezilient și mai curat

G713 hours ago

În preambulul summitului G7, Ucraina primește din partea Comisiei Europene o nouă tranșă de un miliard de euro, parte din contribuția UE la inițiativa G7

ENERGIE13 hours ago

Burduja, la inaugurarea parcului fotovoltaic de la Albina, unul dintre cele mai mari din România: Adăugăm încă 60 MW pentru producția energetică verde, locală și accesibilă

IRAN14 hours ago

Trump avertizează Iranul după ce Israel a atacat instalații nucleare iraniene: “Încheiați un acord înainte să nu mai rămână nimic”

INTERNAȚIONAL14 hours ago

Germania va acorda Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 9 mld. de euro. O parte a finanțării va acoperi producția de arme cu rază lungă de acțiune

U.E.15 hours ago

UE, îngrijorată de situația din Orientul Mijlociu după atacurile israeliene asupra Iranului: Suntem gata să sprijinim orice eforturi diplomatice de dezescaladare

BANCA CENTRALĂ EUROPEANĂ15 hours ago

China pledează pentru o colaborare consolidată cu Banca Centrală Europeană

ROMÂNIA15 hours ago

Cătălin Predoiu, la 35 de ani de la „Fenomenul Piața Universității”: Lupta pentru democrație și apartenență occidentală continuă

NATO16 hours ago

„O pace justă și durabilă trebuie să includă garanții de securitate adecvate pentru Ucraina”, afirmă aliații Kievului, care pledează pentru „o abordare 360° a securității euro-atlantice”

NATO16 hours ago

Fost șef al Comitetului Militar NATO, președintele ceh cere o “autonomie” europeană mai mare în NATO: Rolul SUA în securitatea Europei s-a modificat

INTERNAȚIONAL17 hours ago

Premierul Spaniei le cere scuze cetățenilor pentru scandalul de corupție din Partidul Socialist: Sunt „profund indignat”. Trebuie să existe toleranță zero față de corupție

INTERNAȚIONAL2 days ago

Zelenski, după trilaterala cu Maia Sandu și Nicușor Dan: Împreună cu România vom ajuta Moldova să reziste influenței distructive a Rusiei

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Sebastian Burduja i-a transmis comisarului european pentru Energie că închiderea centralelor pe cărbune în 2026 nu este fezabilă în lipsa unor alternative solide: Ar vulnerabiliza sistemul energetic național

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul interimar Cătălin Predoiu: Italia și România dau împreună voce unei Europe coerente, hotărâte și solidare

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Boloș anunță că trei jaloane suspendate din PNRR au termen de soluționare luna noiembrie: Negociem cu Comisia Europeană pentru a crește la 5,7 miliarde de euro valoarea cererii de plată patru

U.E.2 weeks ago

Slovacia nu acceptă „să primească lecții” din partea Germaniei. Fico: Poziția suverană se bazează pe interesele naționale. Nimeni nu ne poate amenința

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE3 weeks ago

Aderarea României la OCDE este un proces ”extrem de important”, subliniază ministrul Daniel David: Educația este domeniul fundamental într-o societate

NATO3 weeks ago

”Revizionismul agresiv al Rusiei amenință nu doar securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, ci și securitatea noastră comună în Europa”, subliniază Friedrich Merz din Lituania

ROMÂNIA3 weeks ago

Boloș: Renegocierea PNRR va fi finalizată până la finalul lunii mai. Cererile de plată vor fi restructurate pentru a asigura absorbția fondurilor până în 2026

U.E.4 weeks ago

Von der Leyen: Bugetul actual al UE a fost proiectat pentru o lume care nu mai există. Următorul trebuie să fie flexibil, coerent, descentralizat și simplificat

Trending