Parlamentarii cehi au votat în favoarea ridicării imunităţii premierului Andrej Babis

Parlamentarii cehi au votat, vineri, în favoarea ridicării imunităţii premierului Andrej Babis, pentru a fi anchetat într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, potrivit BBC News.

Parlamentarii au votat 111-69 pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Babis. 

Foto: Wikipedia

Potrivit procurorilor, Babis ar fi fost implicat în deturnarea a două milioane de euro din subvenţiile primite de la Uniunea Europeană destinate unor proiecte agricole. Jaroslav Faltynek a fost angajat al companiei Agrofert, deţinută de către Andrej Babis.

„Singura problemă a acestui caz politic fals este faptul că am intrat în politică. Totuşi, nu voi renunţa”, a spus Babis.

În luna septembrie a anului trecut, Parlamentul de la Praga a aprobat urmărirea penală a lui Andrej Babis, însă acesta şi-a recâştigat imunitatea parlamentară după alegerile din luna octombrie câştigate de către partidul pe care îl conduce, ANO.

Preşedintele ceh Milos Zeman, implicat în aceste zile în turul doi al alegerilor, i-a promis lui Andrej Babis că-i va mai acorda o şansă pentru a forma un guvern, întrucât actualul executiv nu a primit votul de încredere în Parlament.

Partidul de centru ANO, condus de către miliardarul Andrej Babis, a câştigat alegerile parlamentare din Cehia din octombrie 2017 cu un avans de aproape 20% faţă de formaţiunea clasată pe locul al doilea, dar nu a reușit să-și găsească un partener de coaliţie.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.